Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak dopadla tahle kombinace Divergence, Maze Runneru a X-Menů, s tím že plešatý chlap je zde zlý zmrd, co rád šikanuje děcka ? A dopadlo to překvapivě dobře, navzdory všem rasistický a xenofobním řečem, co se vedly. Je tedy pravda, že finále mohlo hrát víc na nervy a ta akce, je taková nic moc. Ale film je silný, v něčem jiném a to je hlavní čtveřice hrdinů, mezi kterými je prostě ta správná chemie, rozdělení sil a to jak se navzájem doplňují. Ale pozor, to přátelství hlavních hrdinů, je zde dotaženo opravdu na vysokou úroveň a i ta lehká melancholie, která pak přeroste v regulérní depresi, je prostě parádní a dobře se na to koukalo. Neni to špatný, na to že režisérka a scénárista něco takhle velkého, dělají poprvé, jen pokuď bude dvojka, doladit napětí a tu akci, máte tady Asiatku která metá blesky, tak to použijte. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Divergence na druhou. Myslím, že už jsme všichni přesycený z těchhle teen sci-fi thrillerů se superschopnostma. To za prvý, a za druhý, tohle bylo až moc pro děti. Ničím se to extra nelišilo od ostatních podobnýho typu, pokus o vytvoření romance slabej a ani tam nebyl potřeba. Bylo mi vlastně jedno, jak to celý dopadne, nic to se mnou nedělalo, i když se to snažilo něco vzbudit. Holt je potřeba celej film budovat atmosféru, aby se následně mohli pokusit vyvolat emoce. To že to skončilo otevřeným koncem jasně vysílá signál, že by tvůrci chtěli pokračování, ale jelikož si ani jednička na sebe nevydělá, můžeme bejt v klidu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to nejvíc připomínalo X-Meny. Také je tu cosi na způsob mutace, také se toho obyčejní lidé bojí a nakonec i tady se najde skupina nadaných, kteří chtějí vládnout. Že je to hozené do teenagerovského módu á la Hunger Games na ústřední inspiraci nic nemění. Každopádně mě se to líbilo. Filmu sice chybí rozpočet, což je občas znát na akci i efektech, ale s danými financemi si tvůrci poradili celkem dobře. To, co chybí, dohánějí tempem i dějem, který sice není bůhvíjak složitý, ale prakticky postrádá hluchá místa, takže se dají přehlédnout i lehké scénáristické fauly. Jestli je ale někde znát šťastná ruka, tak je to obsazení. Amandla Stenberg je nejen sympatická, ale roste zní i výborná herečka a se zbylou trojicí ústředních hrdinů se výtečně doplňují. Normálně bych žehral, že hlavní hrdinové dostali až příliš mnoho prostoru na úkor záporáků a dalších postav, ale tady mi to vůbec nevadilo. Klidně bych se podíval na další díl, ale obávám se, že v konkurenci podobně laděných blockbusterů nemá The Darkest Minds šanci. 75% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Slabá aspirace natočit další sérii fantasy filmů pro teenagery. Kromě toho, že to obsazením, výpravou, stylem a vlastně vším vypadá jako pilot tuctového seriálu musím říct, že nápad není zase tak špatný. První půlka, možná dvě třetiny, než se naplno rozvine hloupost scénáře a tím se zvýrazní ještě ne zrovna ukázkové herecké výkony, celkem ujde. Ve výsledku to ale není nic , na co by měl nezbytně člověk jít do kina. Nebo co by měl rozhodně vidět jindy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(56%) The Darknest Minds je takový mix všelijakých novodobých filmů, což mi vůbec nevadí, ale tentokrát se mé hodnocení celkem shoduje s CSFD, což nebývá pokaždé. Mě jsou recenze a všelijaké hodnocení vždy ukradené. No, tak co můžeme pochválit ? Rozhodně si to na nic extra nehraje. Postavy mě bavily, především ty kladné. Hlavní hrdinka je nanejvýš sympatická, skoro po celý čas snímku se tu stále něco děje. Děj je docela jednoduchý, jen mě mrzí, že se ve výsledku nikam dál neubere, prostě to celé ve finále moc nevygraduje. A tím nemyslím, aby to bylo nějaké přeakčnělé, na to si tento snímek nehraje, jen bych si to představoval trochu lepší. Po druhé půlce filmu to jde s dějem z kopce, takže už tu nemáme žádné napětí apod. Ale i tak si nemůžu nijak výrazně stěžovat. Hudba celkem ok. Jako jednohubka to zlé nebylo, nebyla to žádná typická trapárna s mladými herci. Koukatelný průměr na zabití jednoho večera. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama