Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tento film patřil pro mě, do kategorie zapomenutých teprve, po shlednutí první půlhodiny jsem si uvědomil, že už jsem ho ve svém dětství viděl. A strašně se mi líbili scény ohledně videa na disku a vše co se toho týkalo, ty mě ze všeho nejvíc drželi v napětí a totálně mě uchvátily. co ti američani, ještě nevymyslej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hledáš-li vraha, začni od základů.“ (staré japonské přísloví a shodou okolností i úryvek z betonářské příručky společnosti Nakamoto).. Moudry nešetřící kriminální thriller ze specifického kulturního prostředí. Body přinášejí hry na Zvětšeninu, sebevědomý výkon gaidžina Conneryho či mírně xenofobní detektiv H.Keitel, který raději rtuť z teploměru než sushi. Na druhé misce vah je předvídatelnost (Eddieho dílčí imortalita, zapojení senátora), mdlý kopáč Snipes i Kaufmanovy omezené režisérské schopnosti smyté Černým deštěm. Až se Connor-san dozví, že mu během golfu vletěl černý ptáček do otevřené klícky, to bude teprve okota! ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa nejedná o žiadnu rýchlovku či nízkorozpočtovú záležitosť, ale že na kvalite si tvorcovia dali záležať. Obsadenie Conneryho zasa dodalo správny punc. Naproti tomu Snipes mi tu vôbec nesedel. Zápletka je zasa zbytočne komplikovaná, spracovanie postupne sa odhaľujúcich zistení a všeliakých zvratov išlo urobiť aj lepšie. A škoda, že postupný záver vyznieva slabo, bez atmosféry a mystérie, ktorou film začal, bez akejkoľvek gradácie. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Crichtonovy knihy jsou literárními skvosty, by bylo poněkud odvážné. Po převodu na filmové plátno vzniklo cosi, co mohlo stavět na neotřelém námětu o střetu dvou odlišných kultur, nebo na zajímavě nastaveném vztahu vyšetřovatelů. Nestalo se, dvě hodiny kolem vás plyne film, u kterého je vám úplně jedno, kdo vraždil, proč vraždil a jestli ho detektivové dopadnou. Drobným zpestřením je pár akčních scén, které však nemohou probrat diváka z letargie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)
  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama