Reklama

Reklama

Mom

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka je milující manželkou a matkou dvou krásných dcer. Mateřské štěstí se jí ale začíná vymykat z rukou. Dcera, citlivá dívka, má za to, že matky by neměly příliš zasahovat do života svých dětí. Mezi oběma ženami vzniká nesoulad, který ještě prohloubí tragická událost. Titulní hrdinka má pak už na výběr jen mezi tím, co je špatné, a tím, co je velmi špatné. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O čem, že je děj filmu a jakým směrem se bude film ubírat naznačí zdejší obsah. Takže příběh filmu bych tady asi víc nerozmazával. Filmy made in India zrovna moc nevyhledávám jelikož kvalitativně(samozřejmě jsou výjimky) mě nikdy moc neoslovily a herci většinou přehrávají. Mom mě přece jen zaujal a chtěl jsem snímku dát šanci. A musím uznat, že tohle je skutečně filmařsky na úrovni. Ano, i zde se nevyhneme nějakýmu tomu Indii patosu ale jinak je to fakt na úrovni. Kamera, hudba i herecky. Především pak musím vyzdvihnout výkon Sridevi(R.I.P.) v roli matky. Měl jsem strach ze stopáže, protože 146minut na první pohled vypadalo hrozivě ale kupodivu to celkem odsejpalo. Určitě by se to ale o pár minut zkrátit dalo ale za sebe můžu říct, že jsem se za celej film ani chvilku nenudil a svoji stopáž film v pohodě utáhl. Tenhle drama/thriller z Indie to má u mě za slabší 4hvězdy. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se moc těšil hlavně kvůli Sridevi, jenž patří mezi mé velmi oblíbené herečky, ale bohužel přeložených filmů, ve kterých hraje je velmi málo. Mé vysoké očekávání bylo bezezbytku naplněno a já se nechal jen unášet vším, co mi bylo ukázáno. Byla to opravdu výborná filmová podívaná se vším všudy. Skvěle natočený příběh, který sám o sobě není vůbec veselý, ale svoji atmosférou, emocemi, zajímavými postavami, hereckými výkony, způsobem vyprávění a doprovodnou hudbou zaručeně chytí a nepustí až do samého konce. Sridevi byla kouzelná a charismatická. A. Khanna se mi zde moc líbil, ač jinak mezi mé přímé oblíbence nepatří. Namaskovaný N. Siddiqui se představil netradičně v kladné úloze, neb je vybírán spíše pro role padouchů a opět výborný. Sajal Ali podala svoji roli skvěle. A tak bych mohl pokračovat dále, neb zde se všechny ty drobnosti, které potřebuje kvalitní film sešly pohromadě a dokonale do sebe zapadly. Když jsem nadšený po skončení filmu nahlédl na profil Shridevi, zda nechystá nějaký další film, tak jsem zůstal jak opařený. Se zpožděním jsem se dozvěděl, že v únoru zemřela... Žádný nový snímek s touto legendou tedy již nikdy neuvidím... Poměrně velmi dlouho jsem indickému filmu neudělil pět hvězd. Říkal jsem si, jestli to není zapříčeněno mou náročností, či jestli jsem se již nepřesytil. Jsem moc rád, že mohu konstatovat, že to tak není. Zde po právu, zaslouženě a zcela jednoznačně hodnotím za pět hvězd. Doufám, že se najde někdo, kdo zapátrá a něco z archivu Sridevi najde a přeloží. Za mě osobně, děkuji! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sridevi, ve své bohužel poslední roli, hraje do roztrhání těla. Jako odmítaná matka, vystrašená žena, zděšená a nakonec i rázně odhodlaná k pomstě. Její výkon je ozdobou filmu, který se ale jinak vyznačuje i vysokými filmařskými kvalitami (hlavně střih a kamera). Se završením celého příběhu bychom mohli polemizovat, protože je poněkud přepálený a tudy cesta nevede, ale Indové to asi tak mají. SHRNUTÍ: Odpočívej v pokoji, Sridevi. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Tahle Máma mě hodně zklamala. Možná nejméně hvězdiček, co jsem dal indickému filmu. Místy, hlavně ten závěr, mi připadal jakoby vypadnul z béčkového amerického akčňáku, natáčenému v Bulharsku. Matka i dcera příšerně přehrávaly, a to i na indické poměry. Ty jejich emocionální výjevy byly hodně za čarou. Jedinou zajímavou postavou byl soukromé očko DK, a až v titulkách jsem si přečetl, že ho hrál můj oblíbenec Nawazuddin Siddiqui. Zde byl namaskován k nepoznání. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Chvíľami som asi trpela deja vu, ale žiaľ neviem si spomenúť, ktorý film mi toto pripomínalo. Ťažká téma o znásilnení nevlastnej dcéry a spáchaní pomsty matkou a následným zblížením matky a dcéry, táto téma nebola spracovaná príliš chytľavým spôsobom, od začiatku bolo jasné, že násilníci pôjdu pod kytičky a sympatický vyšetrovateľ neprezradí matku zo spáchania vrážd. Nawazuddin mi tu pripomínal Hrbáča, možno sa inšpirovali. A moc celkový dojem nepodtrhol ani preklad. Na IMDB to má dosť vysoké hodnotenie, ale myslím, si, že je to len vďaka téme. ()

Galerie (88)

Reklama

Reklama