Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

Sireen 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém nakonec hlavní hrdinkou není zezačátku protěžovaná "Sybil", ale její spolužačka Melissa. To ona totiž může za většinu zvratů v ději, to ona je tam ta nešťastná a přitom dokonale pomstychtivá mrcha. Vyvrcholení příběhu je překvapivé už jen tím, že se film celou dobu tváří nějak a pak otočí o 180 stupňů. Hudba slušně dokresluje atmosféru a celková výprava je trochu dramatická a trochu snová. Vedlejší postavy tam bohužel nemají žádný zvláštní účel, prostě jen jsou. Rozhodně to ale není typický film z prostředí střední školy a nelze než ho doporučit každému, kdo touží po troše starosvětského dramatu smíchaného s příchutí teen filmů. PS: Byla jsem jediná, komu přišla Abigail při scéně ve třídě (rvačka) dost děsivá? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

22-ročná Quinn Shephard sa do toho veru pustila s patričnou odvahou a vďaka psychologicko-imaginárnemu rozmeru to napokon nebola len tak fádna dráma zo školského prostredia. Základ filmu bol naozaj vynikajúci - od zaujímavých polarizovaných postáv, cez klasickú "shakespearovskú" zápletku zo školsko-divadelného prostredia s motívom Čarodejníc zo Salemu, až po ten tajomný feeling, ktorý vyvrcholil v úplne poslednej scéne filmu. Ešte viac ako samotná ústredná postava (ne)vinnej Abigail ma fascinovala roztopašná Melissa a jej psychické výkyvy. Jediná škoda, že v mnohých ohľadoch sa až príliš hralo na tú strunu tajomnosti, ktorá vnášala do deju mnoho polemiky ohľadom interpretácie - a tak mám pocit, že to tým Quinn nakoniec až príliš pretaktizovala. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrný snímek, ale chápu, že už jsem asi stará na to, abych byla cílovým divákem. Mrzí mě, že nebyly postavy více rozpracované, prostoru pro to bylo dost. FIlm se hrozně vleče a obsah je minimální, přitom ale myslím, že motivů, kterými by se v tomhle příběhu dalo zabývat bylo dostatek, jeden velký se vlastně objeví úplně v závěru, kde sice plní svoji funkci, ale je to takový výstřel do prázdna mi přišlo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Navzdory průměrnému hodnocení velmi příjemné překvapení. Ve 22 letech vystřelit režisérskou prvotinu, která má v sobě poměrně dost pubertální rozvernosti a nestability, ale přesto předkládá středoškolské drama uvěřitelně dospělým neboomerským způsobem, napsat zajímavé nejednoznačné postavy, o kterých divák tak úplně neví, co si o nich má myslet, precizně po celou dobu stopáže udržovat a stupňovat dusno, otextovat k tomu pár songů a nakonec to celé parádně emotivně odehrát (dvojí emoce při divadelních scénách) a ještě u toho vypadat jak tak akorát decentně slutty Wednesday, to není jen tak. Úplně stoprocentně mi nezaklapl akorát trochu zmatený a trošičku jiná očekávání vzbuzující úvod, ale je taky dost pravděpodobné, že to byl tvůrčí záměr a snaha diváka ještě trochu více zmást. Není to v samotném námětu moc originální, filmařsky to ještě není úplně vyzrálé, ale přesto je to dobré a příběh umí slušně vtáhnout a na správných místech i překvapit. Quinn Shephard válí jak před kamerou, tak za ní. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Blame" musím istým spôsobom oceniť. V prom rade mám pocit, že sa film na nič nehrá, má výborné hlavné hrdinky v podaní Nadie Alexander a najmä Quinn Shephard. Na to, že sa ujala réžie, scenára a hlavnej role, tak klobúk dolu, dievča má talent. Príbeh ako taký je síce trošku starý, no na druhú stranu mám pocit, že šikana na strednej škole je tu ukázaná veľmi dobre, dievčatá vedia byť maximálne kruté, vedia byť hnusné a potom sa môže udiať to, čo sa stalo tu. No páči sa mi, že Abigail, k tomu zaujme veľmi dobrý postoj a dokáže v tejto situácii prežiť. Lebo chce iba to, aby mala svoje lepšie momentky a nechce, aby jej ich niekto kradol. Film som celý čas držal v dobrej pozícii, lebo ma dokázal zaujať a bol dobre spracovaný, no záverečných 10 minút je podľa mňa vrchol a posúvajú ho ešte o pár centimetrov vyššie. Lebo si človek pri tej scénke uvedomí, že nech sme všetci akýkoľvek, tak každý z nás vnútri zápasí so svojimi démonmi a každý ten zápas zvádza úplne inak. A funguje to skvele. Pretože to dáva odpovede na všetko, čo sme potrebovali vedieť. Osobne film vysoko odporúčam vidieť, v rámci príbehov zo strednej školy je to jeden z top za posledné roky a musím ho náležite oceniť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama