Reklama

Reklama

Léto

  • USA One Percent More Humid
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérky Liz W. Garciové byl v roce 2017 na filmovém festivalu Tribeca nominován na cenu v kategorii nejlepší kamera a získal ocenění pro nejlepšího herce (Alessandro Nivola). Drama vypráví něžný příběh o dospívání, přátelství a smutku. Kamarádky z dětství Catherine (Julia Garner) a Iris (Juno Temple) se během horkých letních prázdnin vracejí z vysoké školy domů do Nové Anglie. Dny a noci tráví zábavou a obnovováním starých vztahů, ale je pro ně stále těžší zapomenout na společné trauma z minulosti. Propast mezi dívkami se prohlubuje a každá z nich propadá kouzlu zakázané milostné aféry. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Český distributor udělal snímku medvědí službu, když zvolil tak optimistický název. Děj se sice odehrává v létě, nejedná se však o žádné prázdninové radovánky, ale čirou depresi živenou hříchy minulosti. Bohužel celé to fňukání nikam nevede, závěr chybí úplně a obě hlavní aktérky moc sympatií také nepobraly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve baby, jedna s baraňou hlavou, druhá s ešte väčšou trvalou, jedna škaredšia ako druhá, sa rozhodnú liečiť si depku zo smrti kamarátky sexom. Jedna fajčí vtáka aspoň primerane veku, druhá neváha ísť po ženatom profákovi. A polovica filmu je tak o šukaní a druhá o traume. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pro koho je příběh určen??Pro dospěláky určitě ne!A pro adolescenty je to zase špatný příklad jak se poprat s traumatem ze smrti kámošky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčšou prednosťou celého filmu sú rozhodne zaujímavé postavy (najmä ústredné duo Iris a Catherine), a taktiež nádejný začiatok, od ktorého sa mal odvíjať dej (myslím tým samozrejme tú autonehodu, ku ktorej sme sa dostali až retrospektívne). Ale bohužiaľ, scenár a dej nebol pre mňa nijako extra pozoruhodný - a v podstate sa to celé točilo o tom ako sa dvojica dievčat vyrovnávalo s traumou prostredníctvom sexu... A o tom bol prakticky celý film, takže trochu škoda, že ten nádejný základ deju zostal tak v úzadí. Na viac ako 2* to určite nie je. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Liz W. Garcia napísala scenár k tomuto filmu už 15 rokov pred natáčaním, teda v roku 2001. Napísala ho, keď bola ešte "len" asistentkou v hollywoodskom štúdiu a mala záujem stať sa scenáristkou. (Arsenal83)
  • Režisérka a scenáristka Liz W. Garcia úmyselne vo filme neuvádza názov lokality v štáte New York, kde sa film má odohrávať. Podľa nej by to pôsobilo rušivo. (Arsenal83)
  • Bar vo filme sa volá Snug Harbour Bar and Grill a nachádza sa v centre New Paltz, New York. Ako komparz v pozadí boli využití baroví štamgasti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama