Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

claudel 

všechny recenze uživatele

Spojení Vorel-Kohák je pro mě natolik odstrašující, že jsem překvapil sám sebe, když jsem tenhle snímek pustil v přehrávači. Vorel mě naštval Gymplem, i když si to spravil s Vejškou a Kohák mě štve tím, že když zapnu TV, ať přepnu na jakýkoli kanál, zírá na mě Kohák v zábavném pořadu, reklamě, seriálu, čemkoli, dokonce jsem ho potkal i na jedné mezinárodní akci, která se jej absolutně nemohla týkat. Nicméně mě oba pánové potěšili, protože se Instalatér z Tuchlovic náramně povedl. Kohákovi ta role přesně sedla. Je to příběh o zcela obyčejném muži s dobrým srdcem, šikovnýma rukama a věčně prudící matkou (skvělá Holubová). Ke konci to trochu sice sklouzávalo do tragikomické grotesky, ale to je už zkrátka Vorel. Chápu, že ten film úplně neboural žebříčky a neokouzluje davy, mně ale hodně padl do noty. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je prostě svůj. Jiným režisérům by se snadno daly vyčítat vtipy na úrovni čtvrté cenové nebo dějová předvídatelnost, ale u Tomáše Vorla to prostě nejde, protože to tak nějak patří k jeho poetice. Oceňuji, že po celou svou kariéru zůstává věrný svému stylu, který vychází z divadelních kořenů Pražské pětky, zároveň se od nich už trochu vzdálil, je nepodbízivý, ale zároveň divácky přístupný. Už jsem viděl originálnější, ale i trapnější Vorlovy filmy než je Instalatér z Tuchlovic, tady to byl takový vesnický kaleidoskop (ale jiný než v režisérově lesní trilogii) viděný typickou vorlovskou optikou, ve kterém byl kupodivu k přežití i Jakub Kohák. Pokud máme v české kinematografii domácí ekvivalent legendárního francouzského outsidera (myšleno nezařaditelného tvůrce) Jeana-Pierrea Mockyho, je to Tomáš Vorel. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak Instalater z Tuchlovic je vlastne klasická romantická komédia. Viac menej je nám od začiatku jasné, s kým Luboš skončí, i keď je tu ženských viacero a občas zapochybujeme. Chvíľu sa pasívny hrdina snaží ako-tak sám, chvíľu mu dohadzuje známosti maminka, chvíľami sa snažia miestne ženské. Po dlhej dobe mi ani nevadilo, že všetky postavy sú iba typmi a do nejakých psychologických hĺbok sa nejde, ale to je aj tým zvoleným žánrom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Feel good jednoduchý film o takom obyčajnom dedinskom vidlákovi. Nemá to nejaký zložitý príbeh a aj tempo je pomalé, ale od začiatku mi to sadlo a bavilo ma to. Občas padle aj vtipná hláška, ktorá ma rozosmiala. Jednotlivé drobné epizódky nakoniec sa zaujímavo vyriešili. Len ten dokonalý happyend pôsobí až príliš rozprávkovo. Ale čo už. Je pekné raz za čas vidieť, že sa síce dobrým ale jednoduchším ľuďom občas v živote pošťastí. Celý film stojí na Kohákovi, ktorý je dokonalý sympaťák. Zaujmú aj vedľajšie postavičky. A keby niektoré dramatické scény pôsobili uveritelnejšie, tak dám aj štvrtú hviezdičku. Ale v snahe o artové nefilmové pojatie pôsobia vypäté scény skôr amatérsky. Štandardné gýčovejšie pojatie by k tým scénam sedelo viac. Celkovo je to ale pre mňa jeden z tých lepších CZ filmov, ktorý si kľudne niekedy pustím znova. 6/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuzemské snímky přešlapují na místě. Dílčí scény často nedávají smysl, nikam nesměřují, nijak negradují. Často nám (už otravně) tlačí smutné lidi ve smutných situacích. Většinou to jsou podivíni, zoufalci, obyčejní lidé, kteří nemají ambice posunout se o stupínek nahoru. Tenhle starý mládenec moc nepřijímá realitu, jen opravuje lidem ucpané záchody a nefungující kotle, oni se mu vypláčou, jak to mají těžký, on jim vše odkývá, shrábne pár stovek a mizí za další šichtou. Tu a tam mu maminka zkusí dohodit nějakou mašinu, on však raději fotbal a pivečko s kamarády. Tomáš Vorel znovu prchl na venkov, naštěstí se vykašlal na nějaké extrémy a zaplnil své dítko uvěřitelnými postavami (a výbornými ve vedlejších rolích – Budař či Čtvrtníček), které nám nemusejí být sympatické, ale prostě jsou z masa a kostí. A to je možná ta největší výhra. Horší je to se samotným dějem, který je (u nás už je to běžné) nijaký. Bez zastřešující dějové linky to jaksi neladí. Vyhýbá se konfliktům, vypráví tak nějak nevzrušivě. Zápletka se objeví až ke konci, kdy se Petře Špalkové objeví u oka monokl. Jinak více či méně zajímavé epizodky. Velmi slušný Jakub Kohák mi nevadil. Já jen prostě na tuzemských snímcích docela hodně nemám rád omílání toho, že je v pořádku být průměrný až podprůměrný a nikterak se nepokoušet o změnu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Radiokazeťák, co si vzal Luboš (Jakub Kohák) na dovolenou k rybníku, je Sencor S 4500, vyráběný v 80. letech v Japonsku. Ač si mnozí myslí, že značka Sencor je čínská, je to stará poctivá japonská značka – Sen znamená 1 000 a Cor srdce. Později tato značka přešla do vlastnictví a správy české firmy FAST ČR a.s. (bighead)
  • „Režisér Tomáš Vorel to psal přímo na mě. Seznámili jsme se u filmu Vejška (2014). A on poznal, že jsem vynikající chlap, skvostná individualita a člověk s velkým Č. Takže už se mu to psalo samo. Scénář je moc hezký, byl jsem nadšený. Vlastně se ta role dostala ke mně, ne já k ní,“ řekl Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama