Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Tomáše Vorla. Nejsem proti němu vysazený, a vlastně ani proti Kohákovi, ale taky z nich nepadám na prdel. Jenomže Instalatér je dost jako mladší brácha Václava. Ta vesnice, a hlavně kolorit lidí, kteří jsou zvyklí žít pod úrovní a vůbec jim to nedělá problémy, jsou parádně odpozorované. Není tu žádné přehrávání (kromě jedné věty od Špalkové, když ji Blažek rve z Lubošovy kuchyně), na nic si to nehraje, a Čtvrtníček konečně nehraje kreténa (ale automechanika). Ten osud instalatérovy matky, není to podle skutečné události? Zrovna tento týden psali o případu, kdy soud zprostil obžaloby muže, obviněného z neposkytnutí první pomoc - matka mu zakázala zavolat záchranku. Jestli bude Vorel takhle mile lidový, držím mu palce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela povedený obrázek o vesnickém životě a místním outsiderovi. Koháka moc nemusím, ale role mu sedla na míru a asi se od něj nic lepšího čekat nedalo.Hodně film drží i vedlejší postavy, neboť v některých momentech instalatérovi dochází dech. Příběh na dramatické rovině moc nefunguje, díky nesouvislému ději, ale jako přehlídka zábavných scének ano. Celé to ale příjemně utíká a film dokáže pobavit, což bez nějakých přehnaných ambicí bylo hlavním cílem......6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska, Květuš, ti to sluší ... částečně." Trvalo to hodinu a dvacet pět minut, ale slovy zabrzděného Luboše jsem se u toho nudil minimálně hodinu a čtyřicet dva minut. A to je sedmnáct minut rozdílu, jenže kde to mám reklamovat? Asi to nechám být, protože jedna hvězda je za all inclusive dovolenou u rybníka a ta druhá za představu, že bych se s Lubošem, Pepou a Radkem díval na fotbal. To by mě asi bavilo. Částečně. Když už Tuchlovice porazili tu Hostouň, tak to je pak v hospodě každý Mourinho. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je prostě svůj. Jiným režisérům by se snadno daly vyčítat vtipy na úrovni čtvrté cenové nebo dějová předvídatelnost, ale u Tomáše Vorla to prostě nejde, protože to tak nějak patří k jeho poetice. Oceňuji, že po celou svou kariéru zůstává věrný svému stylu, který vychází z divadelních kořenů Pražské pětky, zároveň se od nich už trochu vzdálil, je nepodbízivý, ale zároveň divácky přístupný. Už jsem viděl originálnější, ale i trapnější Vorlovy filmy než je Instalatér z Tuchlovic, tady to byl takový vesnický kaleidoskop (ale jiný než v režisérově lesní trilogii) viděný typickou vorlovskou optikou, ve kterém byl kupodivu k přežití i Jakub Kohák. Pokud máme v české kinematografii domácí ekvivalent legendárního francouzského outsidera (myšleno nezařaditelného tvůrce) Jeana-Pierrea Mockyho, je to Tomáš Vorel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Filmaři museli kvůli scéně, kdy postava Evy Holubové češe třešně, nejdřív ovoce pracně na strom navěsit, protože je sežrali špačci. (Fenk)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)

Reklama

Reklama