Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Reportáž z natáčení: „STOP!!! Kurva, toč tou hlavou pomaleji, Telere vole, s takovou by scéna, jak se bezúčelně rozhlížíš kolem, mohla trvat míň než 10 minut, a artoví hnědopichové mi pak budou vyčítat, že jsem superficiální ignorant a má audiovizuální interpretace kvintesenciální fadesy je přinejmenším insitní. Navíc mám smlouvu na třináct hodin nesnesitelné prudy, tak čím to mám, do prdele, vatit, když si tu hraješ na Bleskmekvína!!!“ „Soryjako, Windigo, ale jestli budu kroutit ještě pomaleji, mám strach, že upadnu do katatonie a už se neproberu.“ „Jo, to je nápad! Tomu říkám procesní improvizační kreativita! Dokruť a pak hned strni. S filosoficky zádumčivým kukučem. Tak na 15. Ne, radši na dvacet minut, kamera se ti na celou tu dobu přisaje na xicht a tadyhle Martinéz k tomu zatím bude hrát na pilu. No pecka, ti ufoni se z toho úplně poserou, bude to ještě atmosféričtější, než kdyby čuměli, jak jim rostou nehty. Umělecky, samozřejmě. Tak pojďme na to, sjedem to tak dvěstěpadesátkrát, já pak vyberu tu nejpomalejší, hodím přes to hnědej filtr a můžem na tu stěžejní scénu tohohle dílu, třicet minut do blba tlemícího negra. Totální neonoár!!! Už Ofluse…., Olusmasa…., Olumnosu …, Omokuklu…, kurva, budu mu radši říkat Kunta Kinte, prostě už mu zabraly ty svalové relaxanty, co jsme mu včera napíchali do xichtu? Tak klapka! Klapka, povídám!!! Kde je, kurva, klapka???!!!“ „Poslal jste ji předevčírem pro kafe, když jsme 15 hodin snímali ten hrbol v omítce.“ „Starfucks je za rohem, to ho jela sklízet na Kostariku, neboco?!“ „To ne, ale specificky jste si vyžádal rigidní štáb, údajně aby se prý genius loci exekuce prolnul do díla samotného. Tak má paní chodítko a únavovej syndrom a kameraman je narkoleptik.“ . Onanistický psychotik je zpět v plné artové nádheře nehumánního audiovizuálního teroru! U naprosto strhujícího prvního dílu, kdy jsem přes to zběsilé tempo skoro nestihl, jak během těch plných 89 minut frenetických desetiminutových záběrů na stěny, auta nebo staticky zírající figuríny mezi 57. až 58. minutou zastřelili mouřenína, což bylo událostí večera, jsem obrostl mechem, o třicet cenťáků mi porostly vousy, z akvárka mi zdrhnul slimák, od hlavy k patě mě celého pokryl slizem a mezi nosem a bradou jsem měl schlíplou pavučinu plnou mrtvých much. Tudíž by mě ke zhlédnutí druhého dílu, nedejsatan dalších, přinutila pouze mrtvice, obrna, neuroleptický maligní syndrom, kvadruplegie nebo masochistická deviace. Jsem totiž Too old to die bored. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne uťahaná sračka, čo to akože má byť? Keby som to desaťkrát zrýchlil tak Teller by stále len pootvoril ústa a beznádejne pozeral do blba ďalej. Neuveriteľné, že niekto z filmu, ktorý môže mať hodinku a pol urobí seriál na 15 hodín, ale to je len relatívne. Pocitovo je to tak dva roky.. Nič sa tu totálne nedeje, dialógy o hovne. Toto môže dopozerať do konca len človek s dvomi životmi. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlhú dobu to malo pre mňa nesporné kvality. Skvelá atmosféra, uhrančivá hudba a zaujímavé postavy tej odvrátenej strany sveta. Mal som pocit, že je to miesto, ktoré rád navštevujem, lebo mi je za iných okolností skryté. Rád som sa do neho vracal a užíval si tie dlhé scény a toporné monológy. Celú tú atmosféru a nediváckosť - čo sú veci, ktoré mám úprimne rád. Ale 8, 9 a 10 diel ma z toho rozčarovania prebral. Odrazu prišla nie len zmena atmosféry ale aj túžba šokovať. Ale len náznakovo. To čo mi v iných dieloch neprekážalo, mi zrazu prekážať začalo. A je to len tým, že sa skrátka Refn rozhodol nedokončiť svoj príbeh adekvátne v rámci šachovej partie, ktorú sám rozohral. Môže sa odvolávať na experiment a na to, že chcel vidieť čo všetko streamovacie média dokážu uniesť, ale plejáda nechutných postáv nakoniec pôsobí samoúčelne. Je to veľká škoda, lebo to malo pre mňa obrovský potenciál. Nekoná sa druhý Neon Demon ale skôr Only God Forgives. Už sa do toho sveta vrátiť nechcem. Je nudný. Čo je vzhľadom na to, že je do toho zapojení aj Brubaker celkom zvláštne. Škoda. 60% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Queer noir toho nejtěžšího kalibru. Ultrapomalá vizuální onanie bez špetky jakékoli svěží invence či zajímavějšího vtažení do děje. Nesmlouvavě přímočaré, dětinsky brutální a narativně vykastrované na samou dřeň. David Lynch na tuhle srágoru za hurónského smíchu z vysoka močí. A já se k němu přidávám… ale na odpad to ještě není, bo ta nejvyšší kněžka smrti je celkem kost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NWR v dokonalé tvůrčí volnosti, svět se točí čistě podle jeho pravidel. Max spokojenost mi nenávratně zkazil už první druhý třetí díl, který sice (okay) seznamuje, pomalinku nabírá momentum a napětí, nicméně nemá v sobě poklady a ani teď zpětně neměním názor, že bych brutálně zrychlil a zkrátil. Ale čert to vem, "trpět" se vyplatí, pak to najednou sepne, nabere směr, je už vesměs lahoda a multi-žánrový refnovský koktejl magického realismu, uhrančivých audiovizuálů, absurdit, hyper-násilí, chladu a krutosti, incestních fantazií, vadných postav, ujetých humorů a Mex-Americana kultury. Takže zatímco redakce Variety (x) a jí podobní brečí, za mě ta nej meditačka od Návratu do Twin Peaks. 85% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Vedlejší roli si zde zahrál i herní vývojář Hideo Kojima, který stojí za herním klenotem „Metal Gear Solid“. (Punisher)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama