Reklama

Reklama

Leningradští kovbojové potkávají Mojžíše

  • Finsko Leningrad Cowboys Meet Moses (více)

Obsahy(1)

Časť Leningradských kovbojov skončila v Mexiku, kde sa im darilo do chvíle, než objavili tequilu. Z dní strávených pitím alkoholu ich zachraňuje znovuzrodený manažér Vladimír, ktorý si necháva hovoriť Mojžíš. Vydajú sa na dlhú cestu cez New York, kde Vladimír/Mojžíš ukradne nos Soche slobody, do Ruska. Nachádzajú zvyšok kapely, musia prekročiť strážené hranice, prenasleduje ich agent CIA a popritom všetkom sa im občas podarí vystupovať v podpriemerných baroch. (ČSFD)

(více)

Recenze (11)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Zbytek Leningradských Kovbojů zdecimovaný tequilou se vrací z Mexika do New Yorku a dál napříč Evropou až do rodného Ruska. Opět pod vedením kořistnického manažera Vladimíra, který si nechal narůst dlouhatánský plnovous a říká si Mojžíš. V Evropě na ně už čeká nová generace Kovbojů a cesta může pořádně začít. V patách je jim ale detektiv CIA, který chce získat zpět uříznutý nos Sochy svobody, který Mojžíš kdoví proč veze s sebou. Kovbojové už nemají žádné peníze a tak si vydělávají hraním v klubech i na ulici. Zastaví se i v Česku, ale bohužel Češi tu mluví a píšou polsky :( Bohužel vtipné situace a hlavně také písničky jsou oproti prvnímu dílu o hodně slabší... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám "jen" silné 3*, protože oproti prvnímu dílu je to o dost slabší, míň vtipné, míň příjemné a míň poutavé. Je to škoda, ale přece jenom se to dalo čekat. Zklamaný ale nejsem, pár vtipných situací tam je. dobrých nápadů je dost a své absurdní kouzlo to pořád má. Leningradští kovbojové dokonce při své další cestě Evropou navštíví i Česko, i když je nakonec poznat, že se jedná o Polsko. A i ty písničky jsou fajn. Jak píšu, zklamaný nejsem, ale oproti prvnímu dílu (který mám fakt rád) je to slabota. Silné 3* ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

První film nabídl pěkně obskurní podívanou a tohle je jen klasicky zbytečný sequel. Možná, že by bylo bývalo lepší, kdyby se hrdinové skutečně upili tequillou k smrti. Scénář je totiž nepopsatelně chabý a těch několik slušných momentů v něm zaniká jako kapka v moři. Na té všeobecné absurditě byla většinou absurdní už samotná její existence. A netušil jsem, že český recepční hovoří polsky. 50% ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu sice citelně slabší, ale i tak jsem s napětím a se slzou v oku sledoval cestu našich leningradských hrdinů domů. Hudebně se za tu dobu, co sbírali síly kdesi v mexické pustině, dosti zlepšili a tak nabídnou tentokrát repertoár šitý na míru jednotlivým destinacím, které po cestě navštíví. Co na tom, že potlesk bude tou nejvzácnější (a vlastně skoro nenalezenou) odměnou. Mojžíš však dokázal nemožné - po prozření dokázal spojit náboženskou mystifikaci s kapitalistickým duchem a marxistickými postuláty - aneb velká výprava za zázračným telátkem! ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyli Leningrad Cowboys nejhorší rock'n'rollová kapela na světě, nikdy bych je neposluchal. Film je trochu slabší než Amerika a forů je míň, ale zase stojí za to - ta scéna s hraním Bingo mezi důchodci prostě neměla chybu:-) Drink Tequila! P.S. Taky jsem četl Marxův kapitál na nádraží v Lipsku, ale v McDonaldu, který tam mezitím vyrostl. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Obidva tieto snímky o Lenningradských kovbojoch sú trošku z iného súdka, z akého zvykne Kaurismaki točiť. Avšak je to natoľko bizár, že niektorých to naozaj mohlo uchvátiť. Tomuto druhému pokračovaniu už chýbala sila jednotky a bolo tu menej vtipov, horší scenár, ale bizár ostal. Koho totiž napadne ukradnúť nos Sochy slobody a terigať sa s ním po celej Európe, tak to už vyžaduje skutočnú dávku fantázie. V tom je Kaurismaki majster. Inak ma ale nič zásadné na dvojke nezaujalo. 45 % ()

migeldiablo 

všechny recenze uživatele

Keby som tento film videl ako prvý (pred Kovbojmi v Amerike), moje hodnotenie by bolo lepšie. Takto však musím konštatovať, že film ani zďaleka nenadviazal na úspešný prvý film. Dokonca si už nespomínam na žiadnu vtipnú scénku a pesničky. Troška sklamanie. ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce působí film trystním nedostatkem nápadů. Až mi přijde, že vtipné situace jsou jakýmsi zahleděním filmu sama do sebe a divák by se měl smát snad jen proto, že jsou to přece Leningrand Cowboys. Tam kde první díl skrýval v druhém plánu cestu po hudebním skanzenu Ameriky, najdeme u Mojžíše prázdnotu. A těch pár vtipných konfrontací Bible a Marxe to nezachrání. Agent CIA, který měl snad býti další výraznou personou vedle Vladimira, je to nejnepovedenější, co jsem u Kaurismakiho viděl. Abych nekydal jen špínu, musím uznat, že Kaurismaki snad nikdy neztratí schopnost trefit se svými narážkami do černého. ()

Reklama

Reklama