Reklama

Reklama

VOD (1)

Novina o zavraždění biskupa Cuthreda vyvolá u dvora krále Alfréda rozepře. Heahmund odtajňuje králi, že je proti němu zosnovaná zrada z řad církve a šlechty a že Cuthred byl v jejich čele. Jeho zabitím tak chránil jeho osobu. Naopak v Kattegatu se rozšíří zpráva o vraždě Margarethe. Hvitserk obviňuje Ivara, že nařídil její zabití. Mezitím město opouští král Harald a vydává se do Yorku, odkud chystá útok na království Wessex. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se to snaží trochu zamotat a tak přidávají další a další postavy a snaží se roztočit kolotoč intrik a příběh plný zrady, zášti a nepředvídatelnosti. Nevím, jestli je to úplně dobře, protože králem tohoto je pro mě pořád GoT a tito trochu pozměnění Vikingové trochu pokulhávají. Na druhou stranu si ani teď nejsem jistý, kdo bude slibovaná oběť bohům, nebo na jaké straně je ten nový jarl, a to je dobře. Nicméně pořád věřím, že mají Vikingové na víc a kvalita ještě trochu vzroste. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím nad touto epizodou projevit mírné zklamání. Předchozí díl diváctvo docela navnadil a tento navázal v nesmírně ukecaném tempu s naprostým minimem akce a nějakých zajímavostí. Chybělo i více intrik. Tak nějak se kecalo jen o hovnech, což není mým šálkem kávy a ostatně nemám na poslouchání píčovin ani moc času. Lepší dva kousky, kousal jsem se nudou. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť ukecaná časť a dosť o ničom časť. Ubbe a Torvi príjmu kresťanstvo, Wessexský kráľ si vezme slečnu (a som zvedavý ako bude tváriť keď zistí, že už je zajazdená). Harald dôjde do Yorku a chystá Raid a zároveň kuje pikle na odstránenie kriplíka. A kriplíkovi zajebáva viac a viac. záverečná pasáž super ale pochybujem, že obetovaný bude Hvitserk, predsa len toto nie je GOT. A Island, to už mi príde jak paródia. A ďalší Ragnarov synátor, no neviem či nebude 5 koleso u voza vzhľadom na kvalitu tejto série a práce s jej postavami. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivar sa vyhlási za boha a nepriamo nominuje Hvitserka za obetu. Harald našťastie intriguje proti Ivarovi v Yorku. Bjorn sa nechá manipulovať fiktívnym bratom Magnusom, biskup je oslobodený. Kráľ ukáže gule a jeho brat zradu (takto to ale podľa histórie nebolo). Epizóde, ako vždy, chýba bitka, lebo postavy intrigujú dosť predvídateľne. Dosť veľa z nich ej navyše zbavených moci, čiže ich možnosť pohybu a vykonávania rozhodujúcich činov je značne limitovaná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozím komentáři jsem napsal, že díl mohl být mnohem horší, a teď mám pocit, jako bych tím zlomil nějakou pečeť, a už je to tu. Jedna věc se tvůrcům seriálu nedá upřít- postava Ivara se neustále vyvíjí. Jakým způsobem, to už je věc jiná. A jakoby toho nebylo dost, děj se opět vrátil mezi Flokiho kolonisty, kteří mě fakt nezajímali, nezajímají a zajímat nebudou. K dění v Anglii se ani nemá cenu vracet, takže dva kousky jsou tak akorát. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama