Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

Reklama

Tunri 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal dobře, pokud by se pohádka držela trampot dvou čertů. Ale pak přestaly dialogy dávat smysl a začaly být naopak velmi otravné s folklorními výrazy ve špatnou dobu. Hlavně paní kněžna jako by tam byla dodaná nějak na poslední chvíli a zvláštní pařečí improvizovala. Přijde mi, jako by se pohádka odehrávala ve vedlejší vesnici od Princezny ze mlejna. Vánoční klasikou se nestane, na to je moc stupidní, včetně nějakých dvojsmyslů. Možná proto by se to lidem mohlo líbit, že je to takový babovřeskový humor. Komparz se sem tam podívá do kamery. A když už je nutné, aby se v pohádce zpívalo, měla by být písnička chytlavá a být přidanou hodnotou, nezdržovat tok děje. Bohužel, když se v novějších pohádkách začne zpívat, mám chuť si vrazit tužku do ucha. Zato kostýmy se povedly, ty cením! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Co se scenare tyce, dlouho jsem nevidel tak povedenou pohadku. Krasne vykresleno, jak laska vyhraje nad chamtivosti. Ne vsichni herci zahrali dobre, ale neokoukane tvare potesi, zvlast ta od Sandevy:-). Navratil a Nosek jsou vyborni, hlavne druhy jmenovany se do ruznych roli "zmrdu" hodi bajecne. Pekna kamera, dobry vyber lokalit, slabsi vyprava a necitlivy strih. Jeste bych pohadce vycetl urcitou preslazenost. Pribeh je ale pekny a celkove se mi to dost libilo. Videno v Kino Art, 13 divaku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se to. Sice bych to zkrátil minimálně o 20 minut, ale jinak to jde. Teda jo, chvílemi to je takové připitomělé, ale jinak je to taková klasické pohádka,která mezi těmi českými novodobými asi bude vyčnívat, jelikož všechny ty megapokusy typu Řachanda jsou nekoukatelné (a to jsem ještě neviděl Když draka bolí hlava...). Ale postavy zde fungují, děj docela taky (i když místy nudí) a samotný výběr prostředí taky, ale tohle, uznejte, Troška umí. Sice nějaká originální zápletka to není, ale co. 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)
  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)

Reklama

Reklama