Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger. (Aerofilms)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (246)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ten film je ve finále tak strašně debilní. Už jen úvodní bombový atentát - kdo by se, prosím vás pěkně, sral s výrobou hřebíkové bomby kvůli zabití dvou lidí? Emoce na efekt. Katjino zklamání ze soudního procesu se snad dá pochopit, ale naštěstí funguje právní systém na presumpci neviny, takže nestačí hystericky tvrdit "Viděla jsem ji s kolem před obchodem" k tomu, aby byla dotyčná shledána vinnou. Že má následně Katja potřebu x (tý)dnů koukat do moře bych jí ani tak nebral, jako jsem spíše nechápal, proč se třetinu filmu musím koukat s ní... No nic, sám jsem vinen, když jsem si nebyl schopen program Filmfestu nastudovat včas a vybrat něco kloudnějšího... 20% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama, které kdyby si vzal do ruky nějaký schopný americký independent movie maker, mohla z toho být bomba. Jelikož zaprvé - němčina je otřesný jazyk a místy lehká bariéra, za druhé - slušný úvod a fantasticky hrající Diane Kruger táhne dolu prapodivný závěr, který má působit umělecky a bořit konvence, místo toho ale nekoresponduje s nastavením hlavní hrdinky. Maximálně efektní a zdaleka nejlepší tak zůstavají scény v soudní síni, kde se mezi sebou nonšalantně předhánějí dva bravurní právníci. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK JDE SOUD?“ … „ZAPLATÍ ZA TO, TO TI SLIBUJU…“ /// Půl hodiny – Diane Kruger trpící. Další půlhodina - Diane Kruger trpící. Kurva, už je to docela vopruz… Sice se i něco málo děje, ale prudí to dál. Holčina (ty vole, vždyť je jí dvaačtyřicet!) nesleze z vobrazu… ale furt sledujeme jen ten trpící ksicht… Hlavním posláním je (zřejmě) současný náckovství, takže v Německu aktuální téma. Navíc po tý hodině se konečně něco děje, takže trpící ksicht má kolem sebe i děj, kterej od něj odvede pozornost. Zhruba půlhodiny. Do tý se vejdou veškerý emoce, kterej příběh nabízí. Možná mě má odbourat i závěrečná pointa, ale tak nějak jsem ji (z toho trpícího ksichtu) odezřel dopředu. Dám 3*. Za výkon a za tu půlhodinku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám si vzít přistěhovalce. 2.) Nechápu, proč k jasnýmu případu potřebuju nejlepšího právníka. 3.) Thx za titule „UniCorn“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Diane Kruger je sice zajímavá herečka a do své role se ponořila s vervou, přesto jde z mého pohledu o nejméně atraktivní film z dílny Fatiha Akina. Ten předkládá svým divákům příběh s jasně definovanými a polarizovanými stranami konfliktu. Na jedné straně stojí odporný manipulativní advokát zastupující neméně odpudivé vrahy redukované na typové figurky, které v žádném případě nejsou "důstojnými" protivníky hlavní hrdinky. Režisérův přístup k látce je návodný, přesně určuje, co si máme o filmových postavách myslet a jaké postoje zastávat. Dávám přednost tvůrcům, kteří mně jako divákovi poskytnou větší prostor k úvahám o problému. Scénář trpí logickými fauly ve fázi soudního procesu, aby scénárista nasměroval děj tam, kde ho chce mít. A to jsem ještě nezmínil eticky hodně problematický závěr, který snímek posunuje do jiné roviny. Celkový dojem: 55 %, a to jen s ohledem na Dianino nasazení... ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Na Odnikiaľ nevidím nič pozitívne, záver filmu je vrchol amorálnosti. Aj spoločenskokritický film môže byť v niečom pozitívny, tento Fatihov počin je však iba fatálny. Film bez nádeje nielenže nemá zmysel točiť, on aj škodí divákom, pretože im podsúva nihilizmus. Nemusíte veriť v súdnu spravodlivosť, verte, že Kristus bude spravodlivo súdiť na konci sveta a preto nezúfajte! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Film je rozdělený do 3 kapitol – „Rodina“, „Spravedlnost“ a „Moře“. Natáčení se chopil kameraman Rainer Klausmann s kamerou ARRI Alexa a v každé z kapitol se zaměřil na jiný styl. V kapitole „Rodina“ se natáčelo převážně v exteriéru mobilní verzí ARRI Alexa v režimu „Super-16“, aby scény vypadali syrověji. V kapitole „Spravedlnost“ převládaly scény v interiéru a byly použity extrémně ostré anamorfní objektivy od ARRI a natáčelo se ze stativu, nebo z kolejí. Pro kapitolu „Moře“ byly vybrány objektivy s charakterem světla „starý film“ pro změkčení slunečního světla. Domácí video (video na pláži, svatba) bylo natočeno smartphonem. (vojacekr)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v nemeckom Hamburgu, a tiež v Grécku v oblasti s názvom Schinias. (MikaelSVK)
  • Zástupcovia Nemecka zvolili film do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Co chystá režisér Odnikud?

Co chystá režisér Odnikud?

25.09.2018

Držitel Zlatého glóbu za drama Odnikud v hlavní roli s Diane Kruger (Hanebný pancharti) Fatih Akin připravuje svůj další projekt. Německý režisér chystá hororový thriller The Golden Glove inspirovaný… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama