Reklama

Reklama

Out

  • Slovensko Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film je odyseou päťdesiatročného Ágostona, hlavy rodiny, ktorý sa vydáva na cestu po Východnej Európe s nádejou získať prácu a splniť si svoj sen o chytení veľkej ryby. Skončí v Pobaltí s prázdnymi vreckami a za jeho golierom ostáva len morská soľ a vietor. Počas svojej cesty sa dostáva do čoraz viac bizarných situácií, kde stretáva priateľskú ženu, Rusa s nepriateľskými zámermi a smutného vypchatého zajaca bez uší. Vlny zaplavujú piesok a znovu sa vracajú do mora. (ASFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

Marze

všechny recenze uživatele

Taková celkem banální námět o mužském snu o svobodě. Padesátník ztratí celoživotní práci v elektrárně a z východu Slovenska doputuje až k Baltu. Opět se dostaví odcizené prvky panelákového přežívání a generační skepse v osobě jeho dcery. Je zde dost příběhů na cestě , hrdinové potkávají bizarní bytosti a nalézají sami sebe. Odysea vášnivého rybáře vede postsocialistickou krajinou podivných existencí, kde se nakonec každý s každým domluví ruštinou u vodky a kde se romantizuje představa, že čím více ztratíte, tím lépe se vám začíná od nuly. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina ok ale ja fakt nie som divák pre podobné záležitosti. Najväčšie klady sú, že to to bolo krátke a že v dvoch scénach je Judit Bárdos. Zajtra si nespomeniem, že som to videl a do týždňa, že to vôbec existuje. Asi žijem v inom vesmíre. Tam kde majú dobré filmy príbehy, silný vizuál. zaujímavé rozprávanie alebo ma aspoň prinútia nad niečím premýšľať. 5/10 P.S. ale ak je to vážne študentský film, tak klobúk dole. V tej kategórii je to stovka ako oči ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o studentský film, tak to ještě dopadlo celkem dobře. Některé momenty jsou dokonce vyloženě vtipné a povedené (výběr prutu, návštěva u toho Rusa a jeho "barbie"), zbytek filmu je ale takový mdlý a unylý, takže nudě se nevyhnete. Naštěstí stopáž nedosahuje ani hodiny a půl, takže se to dá vydržet. Za mě 2*, viděno na KVIFF 2017 ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Vyborna tema - starsi muz, ktory strati zamestnanie si ide naivne hladat nove zamestnanie do cudziny podla svojho sna. Vyborne herecke vykony. V podstate velmi smutny pribeh, ale jedna cast filmu bola tak vtipna, ze som sa smiala tak ako dlho a hlasno ako davno nie (pozrite si film a budete vediet co myslim - len jedno slovo - ruska barbina...). Ale jednoducha zapletka a dost plochy, nerozvinuty pribeh preto pre mna 70% a 3 hviezdy. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v historii kinematografie to Rusům ještě nikdy nikdo takhle nenatřel. Návštěva u Dmitrije a jeho paní, nebo co mělo být to stvoření s kachním zobákem zač, na to jsem fakt zíral s vykulenýma očima. Celkově mě dost bavilo, jak se ten film poměrně dlouho tvářil, že to bude takové vcelku normální sociální drama o nešťastném dělníkovi, který se musí vydat za prací daleko za hranice, načež se tam bez varování postupně začínají dít neskutečné bizarnosti. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Vôbec po prvýkrát, čo sa bude slovenská snímka, nakrútená v koprodukcii s Maďarskom a Českom, premietať v kinosále festivalového paláca. Producent Marek Urban sa k nominácii do Cannes vyjadril: „Už v samotnom námete sa ukrýval potenciál a som veľmi šťastný, že po piatich rokoch intenzívnej práce sa nám podarilo film dokončiť. Účasť na festivale je obrovskou satisfakciou.". Režisér snímky György Kristóf na margo nominácie zavtipkoval: "Možno mi po tomto úspechu umožnia dokončiť FAMU". (TeddyBearik)
  • K napsání scénáře Kristófa inspirovala jeho cesta z východu Slovenska za manželkou do Lotyšska. (ČSFD)
  • Do sekce Určitý pohled na festivalu v Cannes se naposledy před tímto snímkem dostal režisér Karel Smyczek s filmem Proč? v roce 1988. [Zdroj: E15] (hippyman)

Související novinky

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama