Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael zamíří na ISS Charon se speciálním „dárkem“ pro císařovnu. Stametz se v paralelním vesmíru dozví něco sám o sobě. Saru požádá o pomoc L’Rell... (TV Prima)

Recenze (16)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik souběžných dějových linek plných dialogů maskuje přípravu na nejvýznamější plot twist celé série v závěru, který je sice velmi efektní, ale v podstatě strašně pitomý. Novým levlem v blbosti houbové sítě jako prostoru, kde bloudí Stametsovo vědomí, je přítomnost nejen paraelního Stametse, ale i ducha mrtvého přítele. Který navíc poskytuje zásadní informace o tom, že v tomhle vesmíru je všechno špatně. Toxické koncentrace nesmyslnosti dosahuje i linka s Tylerem/Voquem, která se ještě navíc stala prvoplánově sadistickou. Copak si nikdo nevzpomene, že Voqua jsme viděli živého ještě na konci čtvrté epizody, tedy tři týdny před Tylerovým osvobozením v epizodě páté? Vedle tohohle balastu pak císařovna, která ve vztahu k Michael osciluje mezi projevy mateřské lásky a rozsudky smrti, vypadá jako docela milá a duševně vyrovnaná osoba. Tímhle dílem bohužel začíná spláchování do záchodu všeho, co bylo více či méně úspěšně budováno v předchozích devíti epizodách. ()

oashi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Lorka je odtud? Zásadní dedukce (postavy) podaná během čtyř sekund? (Než to celé pomalejším divákům během minuty zrekapitulují.) Takže nejen oni, nejen druhá loď: Průchody do stejného paralelního vesmíru už byly přinejmenším tři. A už dost dávno, podezřele. :-/ Tylera neřeším. Mno, náhodo logiko, na které straně že máš hlavu, patu? Stomatsův rozhovor s mrtvým by mi ani tak nevadil: Opravdu to vše viděl, mrtvého blouznící držel. Podvědomí že mu řeší problémy na pozadí, to je ok. Ale serial je mišmaš: Tři zvraty v jednom díle, navíc takovéhle (plánované?) obrzličky... Tady se definuje "úroveň" celého seriálu: A nic moc. :-/ Zkrouhli jim rozpočet? Zařízli scénář, nuceně zkrátili? Anebo naopak to celé bylo zbytečně rozvleklé, a tohle je onen kýžený standard? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama