Reklama

Reklama

Mladý pilot Alexej jen těžko získává přízeň zkušenějšího kolegy Leonida. Oba muži však čeká osudová zkouška, když budou nuceni evakuovat turisty z oblasti zasažené sopečným výbuchem. Poklidné přistání se promění v noční můru poté, co erupce zničí letiště a poškodí startovací dráhu... Mladý vojenský pilot Alexej Guščin je navzdory svému talentu a vlivu svého otce, leteckého inženýra, propuštěn z armády, protože jednal v rozporu s rozkazy. Přihlásí se na místo pilota letecké společnosti, kde se má podrobit přijímacímu řízení vedenému přísným pilotem Leonidem Zinčenkem. I přes Zinčenkovy pochybnosti je přijat a stává se Zinčenkovým stážistou. Guščin hledá cestu k Zinčenkovi, který je i doma velice přísný na svého syna Valeru. Guščin se seznamuje s kolegyní Alexandrou Kuzminou, do které se zamiluje. Alexandra je sebevědomá a Guščinův zájem nejprve neopětuje, brzy spolu ale začnou chodit. Guščin a Zinčenko jsou povoláni do Afriky, kde mají evakuovat turisty před válečnými událostmi. Guščin je ale rozzlobený, že nemohou evakuovat rovněž místní emigranty, čímž proti sobě popudí vedení společnosti. Zinčenko však Guščina podrží a oba jsou přiděleni k pravidelným letům do jihovýchodní Asie. Zinčenko s sebou přibírá i Valeru, od kterého očekává, že se zlepší v angličtině. Během jednoho letu na Aleutské ostrovy jsou piloti požádáni, aby evakuovali turisty v oblasti, kde vybuchla sopka. Celkem poklidné přistání se však promění v noční můru poté, co sopečný výbuch zničí letiště a poškodí startovací dráhu. Guščin se navíc musí do hor vydat ještě pro jeden uvízlý mikrobus s turisty. Zinčenko a Kuzmina jsou nuceni startovat a nechávají Guščinovi na letišti druhé letadlo s palivem. Guščinovi se podaří mikrobus zachránit a i jeho letadlo odlétá. Zinčenkovi však dochází palivo a jediným řešením se ukáže přestup cestujících ze Zinčenkova letadla do Guščinova... (TV Prima)

(více)

Recenze (92)

verbal 

všechny recenze uživatele

Rymejk sedmdesátkové klasiky Sojuzmultfilmu Putinfilmem dopadl na výbornou! Tedy pokud jste sexuálně značně dezorientován, sbíráte růžový porcelán a krajinky s troubícími jeleny, nemůžete napětím dospat, jestli cigánský krasavec Miguel Lopéz vyprcá v závěru tisícidílného latinskoamerického eposu Končitu Vilalobos i přes ukrutné nástrahy jejího mocného strýce Fernanda Gonzálese, jenž je ve skutečnosti naprosto překvapivě ztraceným trojčetem obou milenců, nebo prostě máte přes devadesát kilo a váš nevkusně otylý pastelový župan je plný kočičích chlupů. Zbylo-li vám ovšem alespoň trochu soudnosti a vkusu, či vám u toho nepraská šprcka při blahoslaveném piglování ségry jako tuhle Livingdedovi, působí to, jako byste zvědavě odkroutili první vrstvu krásné, ručně malované Matrjsošky a uvnitř našli řídké hovno pacienta s úplavicí nebo lovili ojedinělé šťavnaté kousky libového masa z plesnivějícího boršče. Musím říct, že jakmile se problijete hodinou prkenných telenovelolidských trampot kýčovitého pyjonýra a bezprecedentního klaďase Jelimana Jelimanoviče Kokotova a jeho přísného, ale spravedlivého kapitána, soudruha Geroje Otravoviče Pičusina, Hrdiny Sovětského svazu, jsou ta eFiXa skutečně pěkná a povedená, až máte i chuť leccos velkoryse odpustit. Pak však přijde něco, po čem prostě ty teplé pirohy v sobě neudržíte ani po hrsti Kinedrilu. Ten kuchyňský heavyend je čirý hnus, při kterém jsem jen čekal, kdy do vybarvičkovaného záběru, podkresleného kůl homosexuálně heroickou kantátou, vcupitá oslizlá modelka s bělostným úsměvem, protože má intimku, a vrhne zpola natrávené Nestle Krančís do plyšově růžového kožíšku měkouškého králíška Azurita. A mně, kurva, nikdo nauzeu způsobovat nebude!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO MOŽNÝ?“… „TEORETICKY ANO, ALE V PRAXI TO NĚKDO NEZKUSIL…“ /// Klasicky vystavěná předehra ke katastrofickýmu snímku, do toho kýčovitý záběry nočních měst či vzletu do východu slunce… Nevím, jak moc velkým překvapením je dobrá filmařina, ale spíš čumím, že bavěj ty osudy dvou hlavních hrdinů. Katastrofický kusy mě extra neberou, ty výkřiky „všichni uhoříme“ ve mně adrenalin nezvedaj. Tady je dobrá ta „lidská“ složka (třeba jak řešej situaci pohlaváři). Víc než vulkán pak zvedá tep cirkusová atrakce, kterou posádka předvádí ve vzduchu. To jsem migal kniplem jako kráva! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) originál z roku 1979 neznám. 2.) Startuju jen za asistence horkejch výstřiků. 3.) Miluju nebe plný Murphyho zákonů. 4.) Thx za titule „petrik1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní film a přestože trvá 137 minut, jakmile dolétlo letadlo na ostrov, jsem byl tak v napětí, že jsem málem prasknul. Rusáci prostě umí točit katastrofické filmy (viz Metro 2013). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době solidní katastrofický flick a tentokrát z Ruska. První hodina je spíše seznamovací, ale díky velmi sympatickým hercům a tématice letadel a pilotů jsem byl víceméně pořád ve střehu a zajuatý, jakmile bouchne sopka o napětí není až do konce nouze. Natočeno bravůrně, zřejmě Ruský blockbuster. Pasáž, ve které se museli přesunout pasažéři z jednoho letadla do druhého ve vzduchu patří k Highlightu filmu. Bavil jsem se skvěle. Doporučuji. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak bych jim ráda Ekipazh ohvězdičkovala, ale já tam tolika situacím naprosto nevěřila, že to nejde. Až do záchrany lidí z ostrova, kde se začala chrlit láva dolů na lidi, o které seismologové neměli ani tucha (asi hráli mariáš), to bylo prima koukatelné. Ovšem pak už jsem nemohla. Já to nikdy nezažila, ale přece jen tolik zázraků najednou bylo na mě moc. Kolem Alexeje se dějí divy a on nejen, že mu není horko, ale málem se do té lávy nevrhá sám. Kluci z Ruska musí ještě ty katastrofické filmy víc vypulírovat, abych tomu přece jen víc věřila. Ale snaha byla, to nemohu říct....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi borec. Tvrdohlavost prý přináší štěstí. Teď tě nenechají lítat ani s práškovací Andulou." Rebel Guščin je ale geroj, takže je jasný, že se s ním v kokpitu ještě setkáme. Pro správnýho hrdinu totiž není žádná ranvej dost krátká, žádnej oheň dost žhavej a žádnej problém dost velkej. Bez mučení se přiznám, že jsem většinu času řval smíchy jako kdysi při budovatelskejch agitkách. Je mi zcela jedno, jestli to bylo míněno vážně nebo je to sranda, ale každej musí pochopit, že teď musím provést únos dvou Boeingů a začít trénovat přesun cestujících za letu. To přece musí fungovat. Vyzkouším a když to náhodou nevyjde, tak se to patrně dozvíte v Událostech. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mamííí, až vyrostu a budu těžit - eee - něco na ostrově, který je vlastně sopka, tak až se ta sopka probudí, chci, aby mě tam odtud zachránil Danila Kozlovskij. Ale jo. Sešla se tu sice všechna možná i nemožná klišé jako: mladý talentovaný pilot, který má problémy s disciplínou, nedorozumění s otcem (to tam máme hned dvakrát), rozchod s partnerkou, ztráta sebedůvěry, respekt i obava ze zkušenějšího nadřízeného, okamžik, kdy se ukáže, co v hrdinovi skutečně je, ale nějak mi to nevadilo. Navzdory totální přepálenosti té katastrofické části to dokázalo být i celkem napínavé, obešlo se to bez nějakých velkých keců, lidi včetně hlavních hrdinů mají v kritických chvílích strach a v rámci možností se chovají celkem uvěřitelně (to prosím berte čistě v rámci žánru, pochopitelně to není Sully nebo jiný realistický film). Mimochodem, pokud si pamatuju, tak řada scén byla udělaná tak, aby připomínala starý film z roku 1979 (a třeba pohled na ulomenou záď letounu Tu-154 na ostrovním letišti byl přímo ložený odkaz). Než jsem začal psát komentář, byl jsem rozhodnutý dát tři hvězdy, ale teď si vlastně říkám, že co: nenudil jsem se, bylo to nakonec docela sympatické a navzdory vpravdě katastrofické přepálenosti (ze které jsem si během filmu dělal legraci) to dokázalo být napínavé, takže přidám ještě tu jednu navíc. Tak honem dokončit komentář, než si to zase rozmyslím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Expozici zabírající půlku filmu bych zkrátil, i když byla docela fajn, krátký (a nejnákladnější) prostředek na ostrově oblévaném lávou, kterého jsem se nemohl dočkat, bych prodloužil a poslední třetinu s přetahováním pasažérů ve vzduchu klidně vypustil. A celkovou stopáž udržel na dvou hoďkách. Ale má to sympatické postavy, je to slušně natočené, jsou na tom vidět prachy a přepálenost akce (letadlo odlétající těsně před lávou zaplavující ze všech stran ranvej) mi nevadila, naopak. A těmhle ruským blockbusterům fandím. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 27,305,571 $ | Čože? Natočiť dva a pól hodinový katastrofický film plný digitálnych efektov za 9 mega v dnešnom svete? To je možné len v Rusku - aneb očividne to na FX oddelení robili odsúdenci za kyberzločiny zadarmo :D Režisér si je vedomý priemerných hereckých výkonov svojich protagonistov, takže dialógy skrýva za prechádzajúce vlaky, autá, a detaily ich emócií strieda za ďaľšie efektné zábery. Ekipaž si môže k večeri pustiť aj Emmerich, pretože ten film má tak absurdné pasáže (ale dobre natočené!), že by to prekvapilo možno aj jeho :D ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už dávno som si uvedomil, že s ruskou produkciou dnešnej doby treba počítať a to aj v rámci vysokorozpočtových filmov nielen vojnového žánru. Preto som sa tešil aj na tento ich katastrofický film a opäť som len príjemne prekvapený. Je síce pravda, že na to relatívne hlavné, teda katastrofický motív si treba počkať takmer polovicu filmu, čo býva často zápor, ale tu s tým nemám ani najmenší problém. Celá hodina sa venuje prostrediu pilotov, ktoré mi príde dosť atraktívne a pritom málo využívané, takže ma bavilo sledovať aj túto líniu s prvotriednym, ale nie úplne poslušným pilotom, ktorý sa kvôli svojej povahe dostáva dô rôznych problémov, ale prakticky stále len v tejto oblasti, dej sa z tohto leteckého prostredia nikdy nedostane na dlhšiu dobu, dokonca ešte aj tá romantická línia, ktorá pritom nemá moc priestoru zostane len v rámci nej, teda medzi hlavným hrdinom a inou pilotkou. A našťastie to podporia aj slušné postavy, hlavný hrdina je sympaťák, s ktorým som sa už stretol vo viacerých filmoch, ale ešte viac mi vyhovoval charizmatický starší pilot Vladimir Maškov. A nesklame ani pilotka a tých pár výraznejších vedľajších postáv. No a následne už začne tá druhá, hlavná fáza filmu, ale tiež nie je zase až tak akčná, ako by možno mnohí čakali. Výbuch sopky je atraktívna téma a navyše v kombinácii s lokalitou, z ktorej nie je veľa možností úniku to pôsobí dostatočne osudovo, ale priznám sa, že toto ma dokázalo upútať iba dočasne a posledná polhodina, kedy sa už dej definitívne presunie do lietadiel ma už zase tak moc nebavila, ale ani toto nie je zlé a už som to bez problémov dopozeral až do konca. Takže ani akčná stránka určite nesklame, týchto scén tu zase tak moc nie je, ale vlastne všetka akcia z tretej štvrtiny ma a dosť bavila, je to napínavé, atraktívne a s dostatkom skvelých záberov. Dokonca aj tie úniky na poslednú chvíľu, ktoré mi v iných filmoch skôr prekážajú sa mi tu páčili. Režijne tu v rámci žánru nemám čo vytknúť, Nikolaj Lebeděv sa ukázal, ako schopný tvorca, videl som od neho filmy viacerých žánrov, okrem tohto katastrofického aj vojnový, fantasy a športový a všetky zvládol dobre, pričom mám pocit, že hlavne v poslednej dobe sa zlepšuje. Dobrých katastrofických filmov je málo a tak som rád za každý nový vydarený. Síce tá posledná polhodina mohla byť aj lepšia, ale celkovo ma to dosť bavilo. 72% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád Ruskú tvorbu, no tento extrémne podaný "Hudson River" na ruský spôsob je určený prevažne pre naivných, respektíve tých, čo dokážu prepnúť mozog do polohy OFF. Ostatní majú rovnakú smolu ako ja. Skutočne sa snažím "prehltnúť" kadečo, aby som nebol neustále negativistický, no toto chce buď dávku "odvahy", alebo úplnú slepotu. Škoda, že sa to v druhej polovici zvrtlo na síce akčnú, no zato absolútne absurdnú, veškerú logiku potláčajúcu - KOMÉDIU. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se pro letošní rok katastrofického žánru týče, tak Rusáci dávají na prdel Amíkům a Ekipaž vymazává na plné čáře nevýrazný Deepwater Horizont. Ona to nebude náhoda, už Metro byla pecka a tento film v tom pokračuje, byť o originalitě se tentokrát nedá mluvit, protože je to přímý remake staršího snímku Posádka v ohrožení. Takže i zde musíme přežít vesměs ukecanou první půlku, ale na druhou stranu hlavní hrdina co dělá správné věci ve správnou chvíli bez ohledu na následky si mě okamžitě získal. Možná je to klišé, ale Guščin je frajer! Takže z první půlkou nemám zásadní problém a v té druhé se rozjede katastrofické peklo které sice do větší míry kopíruje originál, ale je to svižněji zpracované z lepšími triky. Takže za mě určitě poctivá čtyřka a v rámci žánru snímek který určitě můžu všem fanouškům dobrých katastrofáků vřele doporučit.80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ugh... no starej strejda Arthur Hailey by měl tedy radost! Nemám ve zvyku kousat si nehty ani v normálním životě natož u filmů a dokonce ani u velmi napínavých filmů. Věřte nebo ne, teď mám ale všechny pryč! I na nohách!!! Ve většině katastrofických snímků (snad vyjma těch od Asylum) je vždycky nějaká katastrofa ta hlavní. Hoří mrakodrap, je zemětřesení, vybuchuje sopka, letadlo narvané tůristama jde na nouzák nebo jej řídí jen sličná letuška atd... Většinou v takových filmech máme dvě skupinky hrdinů, přičemž ten zápornější to se svými lidmi nedá a ten klaďák jo a své ovečky zachrání. Ti co přežijí si pak u nějakého toho kráteru, trupu letadla, ambulance či hasičské stříkačky společně zatleskají, samozřejmě i s okolo stojícími hasiči a policisty a sem tam se k tomu nachomejtne i prezident USA. Klaďákovi pak nějaká vnadná sestřička nebo letuška ováže bouli na čele a zamiluje se do něj... :-) Ne nechci tu strhávat žánr katastrofických filmů. Nemám proč, mám je rád. Ale šablony jsou dost často stejné a od sedmdesátých let, kdy tyto filmy byly hodně v oblibě a zhusta točeny se to moc nezměnilo. Až nyní. Rusové na to nešli po klasicku od lesa, ale od tajgy a tak tu máme krapet něco jiného. I když jednotlivé napínavé prvky může všetečný divák s dobrou pamětí nalézt i jinde, Rusové vše naházeli do jednoho velkého hrnce a dobře pospojovali. Tady se ale nekopíruje, jen se podařilo zajímavě sesadit do sebe několik katastrof za sebou (každá by vydala na samostatný film). Jak píše LIVINGDEAD od přistání na ostrov ,,napětím málem prasknete''. To je svatá pravda! Vše mi bylo ve filmu sympatické (snad kromě té tlusté zmalované paní v krizovém centru), ale nejvíce mi sedli oba piloti. Nebyli to žádní typičtí ,,Ivani'' a věřil jsem jim jejich role. I když dneska na compu zvládne leckdo lecos, tady byly všechny efekty na jedničku. Jediné co by snad šlo vytknout byla nezbytná absence jedovatých plynů na ostrově, který každá sopečná činnost provází. To už bych byl ale hodně velký rejpal. Jestli chcete vidět pořádnej katastrofickej biják jaký jste již dlouho neviděli, musíte do tohohle filmu jít! Dávám 4 prýmky na rukáv pilotní uniformy. * * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrnej katastrofickej film s přepálenou stopáží, kdy by první půlka zasloužila o polovičku sestřihnout. Druhá půlka už jede na regulérní žánrové vlně s pěkným provedením, ale pořád je to jen přiblblé béčko, které se ničím nevymyká, snad jen tím, že je z Ruska, za což teda nadhodnocovat nemíním. Anglickej dabing jsem málem nepřežil. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Smích prý prodlužuje život, proto mám ráda některé katastrofické filmy. A tady na ostrově bylo hodně veselo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ešte chýbal na konci filmu pokec, že je to podľa skutočnosti a porazilo by ma ... dlhé, ale s Danilom sa to dalo vydržať. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý a nepříliš povedený katastrofický film ruské produkce, se vším, co si pod tím dokážete představit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ruský katastrofický film sice nepřináší kromě konce nic nového, mátě pocit, že jste všechno někde viděli ale mě bavil, protože je skvěle natočený a konec mě příjemně uspokojil. Základní schéma je toto- odvážní hrdinové jsou přinuceni zachránit životy nevinných zatímco zápasí se svými odlišnostmi., egy a hodnotami. Při tom smrt neustále klepe na dveře. Ať už je katastrofa kvůli zemětřesení, sopce, záplavám, tsunami, zřícení letadla pod. je vždy jedno společné - to co odděluje dobro od zlého jsou charaktery a jak se s nimi spojíme. A záleží na dobře provedené akci. To se zde povedlo. Postavy tedy jsou zde trochu klišovité, ale herci výborní. Tři archetypální postavy jsou pilot veterán Leonid, mladý statečný pilot stážista , který je nekonvenční a nedodržuje pravidla Alex a románek se slečnou pilotkou Alexandrou (Agne Grudyte), která touží po jeho respektu. Film má celkem pomalý začátek , než představí postavy atd. Film katastrofická žánr sice neposune , ale potěšil mě jako čistá žánrovka a zdařilá konkurence amerických katastrofických filmů. Film byl v roce 2016 v Rusku šestý nejvýdělečnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko bolo super. Kým neprišla katastrofa. Inak je film len potvrdením toho, že do ruského lietadla as ruskými pilotmi radšej nikdy nesadnúť. Mladý si z toho robil stíhačku. A starý bol kľudný. Asi výnimočne triezvy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy mám rád tady mi trošku vadil delší začátek ale budiž , pak přišla užasna podívaná v podobě efektu hereckých výkonu atd. konec trošku nedomyšlený, ale přesto výborný. Film spokojenost samozřejmě par much se vždycky najde a časem doladí. ()

Reklama

Reklama