Reklama

Reklama

Esa z pralesa

  • Francie Les As de la jungle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř jeho hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Maurice se touží stát nejlepším kung-fu mistrem na světě. To nebude vůbec snadné, protože vyniká spíše neohrabaností a nemotorností, ale také obrovským odhodláním. Se svými zvířecími přáteli tvoří bandu známou jako Esa z pralesa, která se snaží udržovat v džungli pořádek a spravedlnost. Tak, jak to dříve dělala jeho matka tygřice. Na prales si brousí zuby ďábelsky proradná koala Igor, který nadevše miluje chaos. Se svou armádou hloupých paviánů chce jednou provždy zničit celou džungli. Esa z pralesa se neohroženě vydávají do boje... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Francouzský CGI animovaný snímek byl vyroben na základě stejnojmenného seriálu a je určen především pro menší děti. Přesněji uvedeno, pro ty předškolní. Příběh je tedy zjednodušený a vůbec  méně náročný i co se týče ztřeštěných scén a humoru. Onen seriál dával dětem mnoho znalostí o zvířátkách a přírodě jako takové. Jestli je i tento snímek tak ve své podstatě pro děti roztomilý a hlavně zábavný už je na diskuzi. Námětově se nejedná o nic složitého. Zvířátka jsou vlivem okolností nuceni zachránit džungli a to je vše. Příběh však svým vyprávěním vyznívá nějak kostrbatě. Téměř to vypadá, jakoby byly jen k sobě spojené epizody z onoho seriálu, či byl bez úpravy použit scénář pro seriál určený. Děti se o tento neduh samozřejmě zajímat nebudou, ale je otázkou, jestli je něco takového vůbec zaujme. Čiré filmové zábavy snímek poskytne suma sumárum tak půl hodiny a konec. Děti to prostě přestane bavit. Grafika sází na minimalismus, což by zase až tak s ohledem na věkové zařazení nevadilo, ale na druhou stranu se z postaviček nějak záhadně vytrácí roztomilost. Dějově několik zábavných nápadů sice je, ale atmosférou spíše převládá nudnost, což právě vede k diváckému nezájmu. A tak se jen ukázalo, že tento námět měl spíše zůstat u TV seriálu, kde má svým vyzněním a krátkou stopáží přeci jen jednodušší pozici. ()

MilanM76 

všechny recenze uživatele

Príbeh slabý. Postavičky niektoré prepracované, iné veľmi jednoduché. Príbeh nepremyslený, prvoplánový, až uletený. Čo mi prekážalo: ** Aj voči negatívnym postavám je prejavovaný obdiv. ** Nenápadne sa tu stierajú hranice štandardných rodinných vzťahov a stereotypov. Tiger si adoptoval tučniaka – ok. Tučniak sa nemusel sa premaľovať na tigra, aby bol synom tigrice! :-D. Ale ako vnuk rybička v akváriu...tiež premaľovaná na tigra... a k dieťaťu sa dostanete tak, že vo vode nájdete vajíčko... Inak tam bolo aj pár vtipných momentov, tak 1 hviezdička. ()

Reklama

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Príjemná francúzka animačka, ktorá neurazí dejom ani spracovaním. Pekné sympatické postavy, zápletka síce jednoduchá, ale keď vezmeme do úvahy, že je to hlavne pre deti, tak je to odpustené. Naozaj je v tejto rozprávke pár veľmi dobrých a neopozeraných gagov/scéniek. Slovenský dabing super, Peter Marcin je ideálny pre takéto záležitosti. Ak niekto čaká Dreamworks alebo Pixar tak nech si to ani nezapína. Toto je však vzhľadom na neznámeho režiséra veľmi dobrý pokus a rád si pozriem niečo ďalšie od tohoto tvorcu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy, ale na druhú stranu milé prekvapenie. Francúzsku tvorbu hlavne komédie a trilery mám rád už dlhé roky, ale od animáku som popravde nečakal vôbec nič. O to milšie bolo moje prekvapenie, že to bolo rovnocenné americkému priemeru. Možno nie najväčším kúskom, to by som klamal, ale inak fakt fajn. Pekná animácia, humor na úrovni. Paralela so superhrdinmi pekná. S dcérkou sme sa zasmiali pri pozeraní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý animák bez väčších ambícií. Celkom sympatické postavy, niektorý však (neoprávnene) nedostali väčší priestor. Ale priznajme si: tzv. „story line“ je minimalistický. PS 1.: Song „Eye of the Tiger“ samozrejme nesmie chýbať. PS 2.: Malá záverečná scéna po titulkách bola dobrým nápadom, ale mohla by byť aj lepšie vypracovaná. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Po titulkách nasleduje krátka scéna. (ČSFD)

Reklama

Reklama