Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Film, který drží nad vodou Jonah Hill, protože Todd Phillips se rozhodně na režijní stoličce moc nepředvedl. Doteď nechápu, že mu hlavouni přiklepli Jokera, protože mě připadá jako rutinní režisér. Příběh je založen na skutečných událostech a pojednává o přeprodejcích zbraní, kteří samozřejmě prahnou po větších a větších zakázkách, až tvrdě narazí, když mají americké armádě dodat obrovské množství zbraní a nábojů. Miles Teller tady působil jaksi nepatřičně a jeho voice over si mohli tvůrci odpustit. Kdybych měl film k něčemu přirovnat, tak je to chudý příbuzný Obchodníka se smrtí. Na druhou stranu se na to dobře dívá a nemusím se plácat do čela kvůli pochybným scénám. Docela povedený vtip byly nakonec tresty, které si borci vysloužili. 4 roky, potažmo 7 měsíců na svobodě pod dohledem je jako plivnutí do ksichtu spravedlnosti. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela člověku hlava stojí, co se v ekonomice, army může dít. Neuvěřitelný příběh dvou borců, kteří nejsou nijak chytří a přes nesmyslný systém ve zbrojním průmyslu udělali hukot. Nahláškovaná komedie ve stylu vlka z Wall streetu, která velmi baví, ale přece jen v některých fázích drhne. Docela by mě zajímalo, co vše je reálné a vycucané z prstu, protože místy je to až velká náhoda, shoda okolností a scifi. Jonah Hill je excelentní a Miles Teller mi naopak do role moc nesedl. Hodnocení by bylo vyšší, nebýt závěru, který má moc rychlý spád a je o ničem......7/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to celkem fajn, ale i tak jsou War Dags strašlivě zbytečný film. Humor kupodivu - vzhledem ke komediálnímu režisérovi - takřka absentuje, a v jiných ohledech to také nemá co nabídnout. Aby se totiž z filmu stal druhý Vlk z Wall Street nebo druhá Sázka na nejistotu (což jsou námětem podobné filmy o víceméně zmrdech, kteří díky svému zmrdství k penězům přišli), na to by potřeboval zajímavější postavy, překvapivější a nápaditější scénář i vytříbenější styl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Wall Street má svého vlka, Miami Beach nabídne dva povedené ptáčky.. Grilovaný brojler a naivní kavka rozjedou s přičiněním Dicka Cheneyho obchod se zbraněmi a já se nepřestávám divit, jak špatně obsazený, nevtipný a v dramatických scénách zoufalý kousek z toho Todd Phillips dokázal udělat. K odpudivému, jarmulkou zašpuntovanému demižónu jménem Jonah Hill vskutku pasuje „The World is Yours“ Tonyho Montany, protože když je na něm on, nikdo jiný se tam už nevleze.. Amerika je země neomezených možností, běda však, když se k nim dostanou omezení lidé.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, pokud budete brát vážně, že dva pětadvacetiletí týpci vydělávají miliardy ve zbrojním průmyslu. Velmi pozitivně hodnotím hlavně to, že film odkrývá, kolik peněz z kapes daňových poplatníků mizí v nábojích a samopalech kdesi v Arabských zemí a na chudé a bezmocné v USA už jaksi nezbývají peníze. Určitě lepší 3 hvězdy! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Skutočný David Packouz sa objaví na začiatku filmu ako gitarista (spevák) v domove dôchodcov. (cUtOR)
  • V skutočnosti ústredná dvojica prakticky nikdy nečelila fyzickému nebezpečenstvu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama