Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

PowPow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo moje první setkání s Atkinsonem v roli Maigreta a vlastně i první setkání se samotnou Maigretovou postavou. Technicky to bylo dobré, výprava a dobové prostředí skvělé, hudba správně doplňovala děj, kamera tvořila atmosféru. Zápletka byla solidní, přestože Maigret se celou dobu nechal v podstatě vodit za nos a celý případ mu odhalil sám záporák. Problémem byla samotná postava Maigreta i jeho pobočníka. Hercule Poirot je rozmarný tlouštík, který se snadno nechal vytočit, Sherlock Holmes zase excentrický samotářský génius - ale jaký je Maigret? Víme jen to, že je kliďas. Ale ve filmu není ani náznak jakékoli špatné vlastnosti. Jakékoli vlastnosti. Je úplně černobílý. Rowan Atkinson neměl absolutně co hrát. Ale i tak se se svou rolí popasoval skvěle. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět lepší trojka,ale pořád to na 4* asi prostě nestačí,docela se to vleče a to mi na detektivkách vcelku vadí, neočekávám nic akčního, ale nutí mě to neustále odbíhat a to mě mrzí. I tak to stejně sleduji jen kvůli Rowanovi A. , protože se tam skvěle hodí a to že si ho všichni pamatují jen jako Mr. Beana a proto ho nezvládnou vidět ve vážných rolích je pro mě absolutní omezenost ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atraktivní prostředí šantánů, prostituce a drog poskytlo zázemí pro překombinovaný příběh, kde logika přimhuřuje obě oči. Ale výprava je moc hezká a Atkinson jako Maigret, které prochází polosvětem a přesto si neochvějně zachovává své manýry gentlemana, opět předvádí, že umí zahrát i velmi vyklidněnou postavu. Logické lapsy ani příliš nevadí, protože děj je obratně skrývá či rychle přechází. SHRNUTÍ: Ne každá ku..a to má jako oficiální povolání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

R. Atkinson v zaujímavej úlohe vyšetrovateľa Maigreta. Samotné pátranie po vrahovi a odhaľovanie krimi pozadia tohto prípadu síce nebolo nejak extra nápadité a zaujímavé, pričom ma miestami i troška nudilo, no po formálnej stránke tento snímok nemá žiadnu chybu - vynikajúca výprava, hudba, herci... to všetko dokázalo navodiť jedinečnú atmosféru, na televízne pomery nevídanú. Celkovo spokojnosť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tady zatím poslední natočený díl s komisařem Maigretem v podání Rowana Atkinsona. Jak tak vidím asi se v tomto roce v natáčení dalších dílů pokračovat nebude, což je škoda. Celou sérii totiž považuji za velmi zdařilou a toto byl druhý nejlepší díl. Byla asi  vybrána knižní předloha s dobrým a napínavým příběhem, ve kterém je i několik docela překvapivých momentů. Také se odehrává v prostředí hříšných nočních barů, které mám s francouzskými kriminálkami padesátých let spojené a ta atmosféra je vážně skvělá a podmanivá. Díky, že jsem si takoovouÚplně jsem si představoval, že mohl být tento Maigretův případ zpracován v 50.letech s legendárním Jeanem Gabinem. Celý děj má zakončení ne v nějak zvlášť překvapivém odhalení vraha, ale ve velmi lidské pointě která ospravedlňuje dívky, ze kterých se občas shodou okolností stanou prostitutky. Sám Maigret nakonci hrozně hezky řekne, že by nezatýkal dívky o kterých by věděl jak trpěly. Maigret byl stejně v celé této sérii filmů krásně vykreslen jako obyčejná lidská bytost s citem s emapatií, která jenom dělá svou práci. Rowan Atkinson tomu pomohl svým příjemným civilním hereckým pojetím role. Jak jsem již řekl, celou sérii moc chválím a tento díl se mi líbil hned po kladení pasti nejvíc. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama