Reklama

Reklama

Odborný dohled nad výkladem snu

  • angličtina Supervising the Meaning of Dreams
Trailer

Obsahy(1)

Tři staří kamarádi – Muzikant, Zloděj a Cirkusák, bývalí spoluvězni z bolševického kriminálu, spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí. Přivedla je sem potřeba vypořádat se s někým, kdo jim v minulosti ublížil. Jenže oním člověkem, bývalým estébákem, je současný hospodský, a tak pánové nemají kam chodit na točené pivo. Dokud Zloděj nezjistí, že kousek za hranicí na Polské straně je hospoda, kam se dá dojet autobusem. Jenže Cirkusák má nejprve obavy z polského piva, a pak mu nevoní, že hostinský má za ženu německou turkyni. Možnost točeného piva je náhle ohrožena. Navíc se v jejich domě objeví sudetská Němka. Právě tady totiž jako mladá bydlela a chce zde přespat, aby se jí zdál sen o muži, kterému jako členka hitlerjugend ublížila. Ráda by se dočkala odpuštění. V domě žije i Holka, bývalá prostitutka, toho času těhotná s některým z nich. Pánové si ji nastěhovali do domu „aby nemuseli stárnout spořádaně“. Holka jim ovšem nechce říct, s kým z nich to má. A pak se dovědí o „kouzelném čaji“, který před válkou „objevil“ zakladatel místní zahrádkářské kolonie. Po jeho vypití se člověku zdá, to nač myslel těsně před usnutím a o čem chtěl, aby se mu zdálo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nezávislost, originalita a fajn Brabenec. To jsou věci, které zůstaly. A lhal bych, kdybych řekl, že jsem se ani jednou nezasmál nebo nepřemýšlel o vyšším hodnocení. Ale svérázný humor vystřídala vulgarita a vtipné dialogy trapné dlouhé kecy. A Lábus strašně chyběl. První díl byl o sedmimílový krok lepší. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem shlédl film a teprve pak zjistil, že měl i svůj první díl, možná proto mi unikaly nějaké souvislosti. Černobílá kamera dodává na syrovosti, prostředí Varnsdorfu také. Celá atmosféra je vedena spíše temně a nedivím se ani hudbě. Trochu připomíná, jako by se tři bigbíťáci sešli a začali vzpomínat na staré časy a k tomu jim lehoulince kapalo na maják. Herecké výkony nelze hodnotit, když se jedná víceméně o neherce, navíc někteří mumlají tak, že jim ani není rozumět. Jasné ani není, co vlastně pánové chtějí, oč jim jde. Neboť za svým cílem se nijak extra neženou. Jen pořád spoléhají na sny. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako u předchozího Göblova filmu Odborný dohled nad východem Slunce, jehož je tento snímek pokračováním. Nepřesvědčivé (ne)herecké výkony, strojené dialogy, podivné střihy. Plusy jsou opět černobílá kamera a hudba. O stupínek je tento díl přeci jen lepší a třetí hvězda patří Laco Deczimu, který si střihl roličku hospodského štamgasty. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

...a takhle my si tady žijeme... Je to pohodička, úplně jinej svět, než zbylých 99,99% filmů. Nezáludný, upřímný, milí, přátelští lidi, nikdo tady nekrade, nevraždí, čas vyplněnej láskou, přátelstvím, tlacháním, pivem, chytrejma knížkama a dobrou muzikou pomalu plyne... Za to jsou ty moje 3 hvězdy. Za to, že se Pavel Göbl ve svých filmech obejde bez obvyklýho nihilismu, marasmu, stresu, diagnóz, fóbií, závislostí a jiných otřepaných problémů. Kdyby přidal i silnější příběh, úplně bych si lebedil. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Starouškové toho mají o poznání víc na práci, než v prvním filmu. Pomsta už je netrápí, hledají novou hospodu a vykládají sny. Odkazy a vysvětlování, co bylo minule na začátku filmu mi přišly trochu zbytečný, ale pak jsem to přehodnotila, protože takto to může stát jako samostatný film, a dává to smysl i bez toho, aby divák předchozí film viděl. Zajímavé bylo, že postavy nabyly pevnějších obrysů, přitom se autor nebál si pohrát se surrealnými prvky. Bavil me i soundtrack Byl pes a počítám, že interpretaci snů po houbovém čaji se dozvím z třetího pokračování. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se točil převážně ve městě Varnsdorf. Dům, ve kterém čtveřice hlavních protagonistů bydlí, je na adrese Plzeňská 1261. Pro některé lokace se filmaři ale vydali přes hranice do Polska a Německa. (sator)
  • Ve filmu se vyskytuje kapela Byl Pes. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama