Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (85)

Dixiee 

všechny recenze uživatele

No ano, bylo to natočeno pro děti. A tak je k tomu třeba přistupovat. Nehledat logické chyby, pousmát se nad některými trapnostmi a prostě nechat plynout a bavit se. Já se u toho parádně odreagovala, ačkoliv jsem již dětským letům značně odrostla. A nejmladší diváci? Kdo z nás by v deseti letech nechtěl najít meč, přátele, zažít kouzla, bojovat ve škole za dobrou věc a stát se hrdinou..... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství chlapce dorazilo do českých kin 28. února 2019. Parta dětí se pokusí odvrátit středověkou hrozbu. Do našich kin dorazilo 28. února 2019. V hlavních rolích dospělých postav se potkali Rebecca Fergusonová, která souběžně pracovala na špionážním thrilleru Mission: Impossible - Fallout, a Patrick Stewart proslavený sériemi Star Trek nebo X-Men. Mladého hrdinu ztvárnil Tom Taylor, který se prosadil už v Temné věži. Film Chlapec, který se stane králem zosobňuje teprve druhý titul, který podle vlastní látky režíroval Joe Cornish, uznávaný britský scenárista komiksových hitů Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství. Proslul i tím, že odmítl režii díla Kong: Ostrov lebek. Film má skutečnou dětskou energii, skutečné dobrodružství a nebezpečí.Film představuje optimismus ohledně budoucnosti Británie v těžkých časech Brexitu z EU a pozvolné náhradě vymírajícího původního britského obyvatelstva a kultury přistěhovalci z Afriky. Léčivý mýtus nemocné současné Británie. Okouzlující snímek není , ale není to nic méně než zábava. Je sentimentální na správném místě a je nemožné ho nemít rád. Film určitě dopadne u dětí velmi dobře, ale pro dospělé bude zklamáním. Budou se nudit zejména ve třetím dějství. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Od prvního okamžiku bylo jasné, že vychutnat si tenhle film může jenom kluk. Takže místo deky jsem si přes sebe přehodil to své klukovské já a když mi bylo tak těch dvanáct, mohl jsem vyrazit. A užít si přesně ten druh dobrodružství, který jsem jako kluk měl rád. Protože tohle byl zhmotnělý klukovský sen, ve kterém dospělí, samozřejmě kromě čarodějnic, čarodějů a rytířů, hráli jen zcela okrajovou roli, křoví. Jasně objektivně žádný filmový klenot, spíš průměr, který se nemůže opřít o lavinu nápadů, atraktivních momentů či vtípků a dokonce postrádá i silnější emoce a brilantní herecké výkony, ale to jsem jako kluk neřešil. Takže jsem to neřešil. A užíval si možnost být zase chvíli malý kluk. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Snazim sa na podobne filmy pozerat optikou cielovky (tentoraz cca 10 rocni chalani), takze je to v podstate celkom ok. Akurat nechapem, preco ma detsky film takmer 2 hodiny a su v nom dost temne pasaze a tak malo humoru. Najviac vsak prekvapilo zle remeslo. Reziser nevie vygradovat scenu, rakurzy kamery su volene velmi nevhodne, nema to spad a niektore kreativne rozhodnutia su uplne mimozne (Merlinove carovanie WTF). Herci takisto slabucki. To vsak decka zaujimat nemusi. 5/10 ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Artušovskou tématiku miluju a to téměř v jakékoli podobě, proto jsem byl nespokojen když tento film nedali v ČR do kin. Hlavními představiteli jsou děti a tak člověk nemůže očekávat bůh ví jak epické dílo, ba naopak. Každopádně film má dobré tempo, dětští herci jsou poměrně dobří (někdo více, jiní méně), super nápady (Merlin a jeho magie či trénink se stromy), celkem kvalitní vizuál (především armáda Morgany). Co bych akorát oželel byl pokus o závěrečnou ''epickou'' bitvu ve škole ta u mě dojem z filmu lehce pokazila. Jelikož to nahoru tahají interakce a dialogy mezi postavami a lehce temná atmosféra. Vyzdvihnout musím úvod filmu, který vysvětluje Artušovu mytologii v kresleném stylu a vypadá to skvěle. Film rozhodně zabavil a pokud milujete tuto tématiku, směle do toho. Případně pokud ji chcete představit dětem, naprosto ideálka. Za mě fajnovka za 3 hvězdy a za nějakou dobu klidně znovu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama