Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 18

Recenze (115)

Meev 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem očekával a v co tajně doufal, se vyplnilo. Obraz byl v jednom kuse pohltěn do mnou stále obdivovaných, neuvěřitelně animovaných a do posledních detailů vykreslených scén a ještě když je ústřední postavou asi ta nejvíc roztomilá bytost, kterou jsem kdy v jakém filmu viděl, nedají se hledat námitky. Vším, co film nabízel, si mě dostal a mně se jen potvrdilo, že fantazie nezná hranice. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze třech animáků s Yettim téhož roku pravděpodobně ten nejlepší. Vnímal jsem na film chválu, ale vlastně jsem spíše čekal animák, kterých jsou každý rok (krom možná toho divno-covidového letošního) desítky a zabaví jen nejmladší. Opak je ale pravdou a konec mě dokonce i dojal téměř k slzám, což vyústilo ve zjištění, že si během následujících let možná Abominable pustím znovu...což u animáků dělám fakt málokdy...80% ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice krásný, milý, dobrodružný animák z asijského prostředí. Animace je luxusní, ty barvy jsou nádherné a celkově to zpracování je úžasné. Líbilo se mi, že se příběh odehrává v Asii a celkově jsme viděli asijskou kulturu, která je velice zajímavá. Příběh je i pro děti uvěřitelný, především tedy první polovina, pak to trošku sklouzne do fantasy. Jedinou chybou filmu je, že když jsou hlavní hrdinové v Himalájích, tak jsou pouze v tričku a vůbec jim není zima... Přesto však dávám 5*, resp. 4,5*. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Výborně vizuálně zpracovaný animovaný film, který nemít tak příšerný patos, tak by definitivně patřil mezi to lepší v roce 2019. U filmu ani nevadí jeho jasná jednostranná orientace na čínský trh, který filmu definitivně zajistí takový příjem, aby se po večerech producenti zpíjeli do němoty uleželým mokem Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne. 65 % Celosvětový příjem k 6. 1. 2020: $176,916,390, což je 2,36 násobek rozpočtu ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má dva výrazné pozitivy juchací hady (to je taková píčovina, že se tomu člověk musí vyloženě smát myšleno v dobrém ) a scénu s koi kapry jinak zbytek je klasika ve stylu jdi z místa A do místa B mezitím dospěj a vrať se. Hlavní hrdinka a yetti jsou v pohodě ty ostatní dva kryply bych mučil pomalým způsobem, aby pořádně trpěly a užíval bych si to. Plusové body za easter egg na Jak Vycvičit Draka a Rebelku (tady mě docela překvapuje, že to zatím nikdo nezmínil). 60 procent čekal jsem daleko více, ale zase vyloženě slabota to není. P.s, menší zajímavost původně to mělo jít do kin zároveň s snímkem Hledá se yetti, ale pak to padlo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)
  • Když se kamera točí kolem Yi, která poprvé hraje na housle, jeden z billboardů má reklamu na Big Mac v McDonald's. (ČSFD)
  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama