Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 1

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Benoît Magimel je francúzsky Sean Penn. Výzorom aj hraním. Bál som sa trochu tej ekonomickej témy, tá mi väčšinou neštimuje, ale nakoniec to dopadlo nadmieru dobre. O ekonomike sa hovorilo len krátko a film je viac thrillerom či gangsterkou. Škoda len takého zrýchleného záveru, ale aj tak dobre. A Depardieu je pánko aj v tomto veku a hoci aj vo vedľajšej úlohe. Super výrok: "Peniaze sú na nič, keď príde smrť." ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako já nevím, mně se to nelíbilo, nudil jsem se, raděj jsem si surfoval na mobilu... Konec to trošku zachránil, ale pro mě zbytečný film, bez atmosféry, bez inovativního děje, docela je navíc poznat, že je to podle skutečných událostí, protože takový nesmysl bych nevymyslel, hodně přeceňovaný film...30% ()

Reklama

solisoli 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal si zobral na paškál EU a jej špinavé praktiky pre rozhadzovanie eurofondov pre darebákov a zazobancov. V trileri slušne, jednoducho a poučne vtiahnutý divák do deja, ktorý je rozpracovaný pútavo a dramaticky až do samotného záveru. Je to tak, keď sa začnú sypať ľahko získané milióny a človek stratí súdnosť. Tak známe a tak obohrané. Dnešnom svete, že by sa tak ľahko dal multimilionár odstreliť ? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický EU situační napínač dle skutečných událostí. Žabožroutský Mrazekcroix, v podání galského klonu Šóna Pena s trochu méně pokrčeným xichtem, začne vymýšlet pitroviny, jak ojebat Babišona o DPH. Ten je k tomu celkem laxní, protože je sám kurva zlodějská, a tak s tou fintou lehkých topných emisních povolenek i tentokráte dojede na prima investory. Akorát těmi ve Francii nejsou Rusáci, nýbrž s láskou sluníčkářsky domestikované hadrové hlavy. Ovšem v rámci nediskriminace a zachováni rovnováhy na Blízkém východě jsou tu pěkné kurvy i židi, ztělesnění zejména solidně exhumovaným a dokonale mazlíčkovským Gepardem Žerardijé. Každopádně solidní, ucelený, odsejpající, zábavný a kulantně natočený L'histoire du parrain, rozhodně překračující průměrné limity CO2. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Čím se film stává neuvěřitelnější, tím se příběh vypařuje jak dým. Ale základem je skutečná známá událost, když bylo z EU defraudováno 5 miliard euro, z toho z Francie 1,7 miliard. V roce 1997 Evropská komise zavedla emisní systém obchodování s emisními povolenkami (EU ETS) s cílem bojovat s klimatickými změnami snížením množství skleníkových plynů. Společnosti, které povolenky celé nevyužili, mohli jejich přebytek prodávat jiným společnostem na evropském trhu. Také bylo možné kupovat mezinárodní kredity. V roce 2008 burziáni v Paříži místo obchodování s povolenkami používali hotovost na budoucí obchody založením vzájemně obchodujících firem (kolotoč), použili trik s DPH a vyprané peníze znovu investovali nebo uložili v bankách v Číně. Z 12 obviněných stanulo před soudem jen pět, jeden byl zastřelen neznámým útočníkem na skůtru a zbytek pravděpodobně utekl do Izraele. Defraudované peníze se nikdy nenašly. Vidíme tak, že režisér Marchal stál před těžkým úkolem tak velkou defraudaci zfilmovat do epického příběhu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)
  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)

Reklama

Reklama