Reklama

Reklama

Nepolapitelný padělatel

  • Čína Wu šuang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hongkongská policie pátrá po šéfovi bandy zavražděných padělatelů, který se skrývá za přezdívkou Malíř (Yun-Fat Chow). Pomoci jim v tom má jediný přeživší člen, neúspěšný malíř, ale skvělý padělatel Lee Man (Aaron Kwok), který je uvězněn v thajském vězení. Případ vede inspektorka Ho (Catherine Chau), která nechá vydat Lee Mana zpět do Hongkongu, a on jí začne vyprávět svůj životní příběh. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake Usual Suspects som nikdy nechcel vidieť. Číňania sa do neho pustili. Ku cti im slúži aspoň to, že si vymysleli vlastný príbeh, ale koncept je úplne identický a tým pádom ak ste videli Usual Suspects, tak budete vždy o krok pred postavami a žiadny zo šokujúcich zvratov vás neprekvapí. No a ten nový príbeh ktorý vymysleli je pre zmenu strašne nudný a nezaujímavý. Príliš dlho sledujeme fádne snahy ústrednej party vyrobiť falšované peniaze. A v momente, keď sa začnú dejové zvraty, tak si len odškrtávate jeden zvrat za druhým, ktorý kopíruje Usual Suspects. Pre tých, ktorý Usual Suspects nevideli, alebo im to menej páli tu máme zbytočnú obsiahle záverečnú vysvetlovačku. Jedinou zmenou je to, že v súčasných HK/Čínskych filmoch musí byť zlo potrestané, takže ázijský Keyser Söze si to nakoniec odskáče. Nenadchli ma ani herci. Chudáčik Aarona Kwoka pôsobí otravne a drsný Chow Yun-Fat je celý čas strašne nesympatický. Zhodenie jeho drsnej postavy odhalením jeho skutočnej identity ma aspoň rozosmialo. Akčných scén tu tiež veľa nie je. Vrcholom je jedna veľká prestrelka uprostred filmu, ktorá pôsobí po trikovej stránke umelo a postráda napätie. Ani Chow Yun-Fat strieľajúci z dvoch samopalov to nezachráni a časy Killera alebo Hard Boiled sú už nenávratne preč. Z hercov ma najviac zaujal sympaťak Liu Kai-Chi. Ostatní členovia bandy ma vôbec nezaujímali. Výsledkom je nudná vykrádačka Usual Suspects, ale aspoň to nie je taký trapas ako Wooov Manhunt. K veľkolepím prestrelkám by sa už ale ani jeden z nich vracať nemal. Už na to nemajú. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by mě novinka s Aaronem a Chowem nějak nadchla. Jejich herecké výkony ano, celek už moc ne. Ještě ze začátku se to slibně rozjíždělo jako krimi o vyšetřování smrti členů padělatelské bandy, ale pak se to zvrtlo v příběh neúspěšného a mnohdy vystrašeného malíře, který se nechá zlákat k padělání peněz. Né, že by Aaron hrál špatně, jen mi do té role neseděl, mám ho radši na druhé straně barikády. Příběh místy ztrácel šťávu, nebyl pro mě až tak moc zajímavý a zbytečně ho komplikovali. Prolíná se tam několik časových rovin a i když je v určitém místě ke konci propojí, působilo to na mě zmateně a některé věci jsem úplně nepochopila. Fajn ale byly lokace, hudba a konec. Ten to vyzdvihl, i když ho podle mě taky překombinovali, ale celý film to pro mě už nezachránilo. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat opäť vládne. Zdroj jeho charizmy asi nikdy nepochopím, ale zakaždým tomu tlouštíkovi proste fandím. Ale teraz k filmu. Vypiplaný čo sa rozprávania týka do precíznosti. Hudba/farby všetko do seba krásne zapadá, ale SPOILER ALERT: Plottwistov tu bolo trochu uletene moc. Pri akčnej rúbanici v drevenici som bol nastavený na plnú pálku (#hardboildstuff), ale ten prekombinovaný záver to stiahol do priemerna. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn zase vidět Chow Yun Fata ohánět se dvěma bouchačkami, ale ještě fajnovější by bylo, kdyby to bylo v pořádném akčním infernu. Jenže tady přijde první akce po padesáti minutách (!) a žádná z akčních scén mi výrazněji neutkvěla. A příběh o neúspěšném malíři, který se přidá k padělateli peněz, je poněkud zdlouhavý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně po delší době silnější Hongkongská podívaná, která je nabitá i herecky ( CHow Yun-Fat i Aaron Kwok jsou staré známé tváře), ale příliš mě nezaujala samotná zápletka padělání peněz, která mi ze všech možných témat pro akční žánr příjde nejméně přitažlivá, ale toť můj pohled. Film má pomalejší tempo a v první půlce se akce téměř neobjeví, ale jakmile na ní dojde, tak se je rozhodně na co koukat, byť se jedná pouze o přestřelky na souboje zde můžete zapomenout. Přál jsem si jít s hodnocením výše, ale až tak moc mě film nestrhnul. 65% ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama