Reklama

Reklama

Frigo na mašině

  • USA The General (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Buster Keaton, akrobat s kamennou tváří zvaný Frigo, ve svém nejslavnějším filmu, kde mu sekunduje stejnojmenná lokomotiva... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Frigo "Kamenná Tvář" na mašině - nečekal jsem moc a dostal jsem jeden z nejzajímavějších němých filmů. Když si uvědomím, že to nahrával naživo, bez triků, např. v sedě na ojnici kol v jedoucím vlaku, tak klobouk dolů. A navíc film byl natočen na základě skutečné historické události z občanské války. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n3xh108cLbo ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (Buster Keaton, United Artists) (Němý, čb. tónovaný /// Produkce: Buster Keaton, Joseph M. Schenck /// Scénář: Al Boasberg, Clyde Bruckman, Buster Keaton /// Kamera: Bert Haines, Devereaux Jennings /// Hudba: Robert Israel, William P. Perry) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Keatonovka jak se patří. Frigo v tísni nejprve řeší dilema hrdé přítelkyně, která ho v časech občanské války bez uniformy nechce, a navzdory osudu se stává válečným hrdinou. Tomuto procesu je naštěstí drahá polovička přítomna, takže na závěr nemá problém uznat mužíčkovy zásluhy. Pointou všeho se stává bezmocná scéna, kdy Frigo netuší, jestli polovičku uškrtit nebo políbit a proto zvládne obojí. #LFŠ ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Boží! Buster Keaton aka Johnny Gray feat. lokomotiva. Naprosto úchvatná němá groteska, která mi nečekaně vyrazila dech. Věřte, že já nepatřím mezi fanoušky němého filmu (povětšinou z nich mám strach) ovšem Buster je, co se týče komediálnosti a mrštnosti, daleko předaleko před Chaplinem, takže palec nahoru (pro mě...)__ Na The General mě především zaujala monumentálnost některých scén. Například finální bojová scéna, kdy se vojácí brodí přes řeku a všude jsou vidět čoudy z děl, dojde vám, že Frigo na mašině vůbec nebyl levnou záležitostí (mašina padající z mostu je skvělá). Navíc Keatonovo komediálnímu talentu se prostě nejde nesmát. Nečekaných 95% a chci mít takový elán do života jako B.K. .... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé a veľkolepé. Zatiaľ pre mňa najlepší a scenárovo najdokonalejší film nemej éry, možno aj preto, že paródia a groteska sa veľmi podobajú dnešnému spôsobu humoru. Príbeh a hlavne zápletka je pomerne jednoduchá, no to odvážne spracovanie, pred ktorým sa dá len sňať klobúk, jednoducho vyrážalo dych. Veď vie niekto o inom filme, v ktorom by bola počas celého filmu natáčaná vlaková naháňačka, následne dokonca s troma vlakmi? Originálne nápady v každej scéne, napätie a najmä humor mi nedali pokoj ani na chvíľku a to je dobre, pretože som nedúfal, že ma dokáže vo svete dnešných filmov uspokojiť stopercentným zážitkom, takmer bez trikov, dialógov, či efektnej hudby, nejaká snímok a práve tomuto sa to podarilo. Buster si macher, sorry Charlie, ale mašina prevalcovala zatiaľ všetky nemé filmy. 100%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (27)

  • Příběh je založen na pravdivé události, která se udála během americké občanské války. (Kulmon)
  • Americký filmový institut označil v roce 2007 Friga na mašině jako 18. nejlepší film všech dob. (Kulmon)
  • Časopis Premiere zařadil film v roce 2006 mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama