Reklama

Reklama

Frigo na mašině

  • USA The General (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Buster Keaton, akrobat s kamennou tváří zvaný Frigo, ve svém nejslavnějším filmu, kde mu sekunduje stejnojmenná lokomotiva... (oficiální text distributora)

Diskuze

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Já jsem viděl tu, jak se tam pořád dokola opakují dvě (možná i tři) melodie, jak vystřihlý z nějaký starý adventury...

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

egesichora: Zas taková škoda to není. Žil v době ideální pro uplatnění jeho talentu.

egesichora

egesichora (hodnocení, recenze)

Hudba je sice podstatná, ale mě daleko víc zaujal Buster Keaton. Jaká škoda, že nežije v současnosti.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Souhlasím. Zajímalo by mě, jak někoho napadlo spojit Keatona zrovna se Straussem. Valčíkový Frigo mezi indiány je taky docela HC.

Iggy

Iggy (hodnocení, recenze)

(Nejen) podle mě pochází nejlepší hudební doprovod k Frigovi na mašině od Carla Davise. Verze se Straussovými valčíky (je volně ke stáhnutí na Archive.org) není sice úplně děsná, ale zážitek z filmu s Davisovou hudbou je o hodně lepší.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Varju všechny, kterým se do ruky dostane DVD společnosti Dolphin Entertainment. To je totiž opatřeno symfonickou hudbou bez jakékoli spojitosti s filmem a nechat běžet pod většinou filmu Straussovy valčíky, včetně závěrečné velkolepé bitvy s pádem lokomotivy je... ehm... zoufalství, tupost a ignoranství nejvyššího kalibru. Beware!

 (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí předchozí tvorby Bustera Keatona rozhodně není možné označovat tento film za jeho nejlepší grotesku. A už vůbec ne za nejlepší existující grotesku.

Reklama

Reklama