Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu S. Kinga takže nemůžu soudit jak moc se Z. Hilditch drží knihy, ale to co jsem viděl mě osobně celkem překvapilo. Mnohé sice asi odradí a možná i znechutí pomalý styl vyprávění. Ano i já jsem spíš zastáncem filmů kde má film rychlejší spád. Jenže tomuhle snímku pomalý tempo vyprávění vyloženě sedí. Film se podle mě povedl i po hudební stránce. Velký díl úspěchu na svých bedrech nese Thomas Jane, kterýmu tahle role neskutečně sedla. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

King je teď v kurzu, o tom žádná a 1922 je zajímavé a napínavé, psychologické trýznění. Vynikající Thomas Jane, který na farmě maká, tomu nelze upřít a rád by makal dál, ale žena je proti, takže se synem se rozhodne jednat a od té chvíle se rozjede dost mrazivé ničení, otce a syna. Je tedy fakt, že King dost okatě vykrádá Lovecrafta, (Krysy ve zdech) ale efektivní to je, takže mu to lze i prominout, ale fakt ať King napíše něco sám za sebe a né že bude vykrádat hororového velikána. Největší svízel, tohle filmu je, že se to všechno neodehrává na farmě a v okolí, která je přitom v zimě perfektně strašidelné a film tak začne sledovat i druhou příběhovou rovinu, což působí zmatečně a rozvlekle. A však, ty lahůdkové masky a gore scény, ty to bohatě vynahradí. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je tenhle film skvěle natočený a celkem dobře zahraný, dokonce se i celkem zdatně vyvíjí, i tak mi připadá nepovedený, a to hlavně z hlediska atmosféry. Tu 1922 nemá naprosto žádnou. Přitom ten námět je pro ni jako stvořený, dal by se pojmout fakt strašně dobře a snad i řádné psycho by z toho mohlo být. No jo, jenže to by to musel režírovat někdo zručný. Tady jsem se dočkal neskutečně nudného dramatu s postavami, které mi byly ukradené a aby to nějak vypadalo, je tady pár hororových prvků, bohužel zrovna ty nejlacinější z nejlacinějších. A jak se mi pak takový film má líbit, když mě tak strašně nudí? A ten konec se taky zrovna moc nepovedl. Prostě ten film má svoje klady, ale šel by zpracovat mnohem, mnohem líp. 2* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

1922 trpí syndromem celé řady kingovských adaptací. Autor používá paranormální a hororové prvky k prohloubení dilemat a duševních stavů postav, k umocnění dramatu, které má jinak "nehororový původ". 1922 je v jádru tvrdou baladou o vině a výčitkách, dramatem o lásce muže k synovi a zemi, která převáží nad láskou k matce. Navzdory skvělému vizuálu a dobrému obsazení je právě drama hodně kulhavé, vleče se a mocně si vypomáhá voice-overem Thomase Janea. Hlavně konflikt Wilfa se synem nevyzní zdaleka tak intenzivně, aby člověk prožil následné "sklepní zjevení" tak silně jak režisér plánoval. Krysy a přízraky prostě vyhlížejí spíš jako béčková proprieta a příliš okaté dořečení něčeho, co je jinak úzce spjaté s nitrem hlavní postavy. Thomas Jane je jako redneck dostatečně fotogenický, ale jeho výkon rozhodně nemá (a ani nemůže mít) parametry hlubšího dramatu. 1922 se drží v komfortní zóně a to platí i o soundtracku Mikea Pattona. Solidní práce, ale marginální výsledek. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Chca nechca, musím připustit, že mě film dost zklamal. Začátek byl přitom výborný, Thomas Jane zněl, jakoby se v lacláčích na zapadlé farmě už narodil, atmosféra dvacátých let byla parádní a já jsem si to celé užíval. Jenže po nějaké době tvůrcům jaksi došel materiál a oni nepřišli na to, jak situaci zachránit. Přestože nechali hlavního hrdinu doslova ohlodávat výčitkami svědomí, poslední třetina snímku mě silně nudila, a po velmi dobrém úvodu přišel silný propad. 3*- ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama