Reklama

Reklama

Dej filmu je zasadený do luxusnej časti Londýna, na Hampstead Heat, kde uprostred miestneho lesíka žije v chatrči Donald Horner (Brendan Gleeson) a to celkom nezávisle na zdrojoch konzumnej spoločnosti. Pestuje si svoju zeleninu a ovocie v záhradke, ktorú vytvoril okolo chatrče a ryby loví v nedalekom jazere, kde sa chodí i kúpať. Ľudia z okolia však nemajú radi podobný spôsob života a preto sa snažia Donalda súdnou cestou z miesta vyhostiť. A práve v tomto vydedencovi nájde lásku americká vdova Emily Walters (Diane Keaton), ktorá nemá už čo hodnotné ponúknuť, je bez akejkoľvek zručnosti, finančne na dne, hoc sama žije v luxusnom apartmáne pre milionárov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně celkem obyčejná romance, ale díky tomu, že jsou zde tak dobří herci, chcete ji s nimi prožít, navíc je fajn vidět, že se romance nevyhýbá vlastně žádnému věku. Průběh je ale celkem očekávaný a moc to nepřekvapí, a to ani v závěru, kde všechno dopadne tak dobře, jak by mělo. Škoda. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma film odradil od pozerania (aj som ho naozaj vypol) hned' úvodnou melodiou, akoby šlo o romantickú komédiu. Ale to je naozaj len ten začiatok. Je to dráma s veselým nádychom, alebo "lajtová" komédia s dramatickým. Brendan Gleeson žije nezávislo na konzume spoločnosti. Má uprostred lesa- v zámožnej štvrti Londýna na Hampstead Heat , postavenú chatrč a záhradku, kde si pestuje suroviny, na ktorých v pohode prežíva. Dokonca si generuje i vlastnú elektrinu. Kúpe sa v jazere, ktoré má hned' za rohom a každého má vpaži. Nechce byť nikým povšimnutý avšak úrady ho o to všetko chcú pripraviť. A Diane Keaton sa mu bude snažiť pomôcť pričom sama nemá všetko po smrti svojho muža odšéfované napohodu. Mno...v živote je to úplne všetko inak a minimálne desať krát komplikovanejšie, ale tento film vám to podá tak, že si problémy svojho sveta ani nevšimnete a naopak, výborne sa u neho uvoľníte, oddýchnete a zabavíte. 75% ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nudná romantická podívaná, která ale neurazí. Herci jsou sympatičtí ale nemají mezi sebou ani malinkou jiskru. Konec předvídatelný, jak už to u těchto filmů bývá. 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, je tu hezká krajina, má to až pohádkový nádech (ona to vlastně je svým způsobem pohádka), problémy jsou jen naznačeny, ale nikdo neupadá do úplných existenciálních problémů, a i ta stárnoucí romance se snaží být pozitivní. Možná v tom ale je problém, protože film pak působí hodně nerealisticky, a ta kolovrátková unylá hudba tomu také nedodá. Navíc je vlastně jednoduchá historka vyprávěná velmi rozvláčně a skutečně nemám moc rád, když je filmový čas natahován při rozhovoru dvou lidí jejich odmlkami, pohledy někam, pronášením vět co nejpomalejším způsobem. Mám rád good-feel filmy, ale tohle mi přijde hrané až moc na jistotu a chybí tomu opravdovost a uvěřitelnost. Jinak příběh je o ekologicky žijícím Irovi, který má pozemek, jehož vlastnictví je diskutabilní, takže v závěru dojde i na soudní drama. V sousedství žije stárnoucí žena, které zemřel manžel a syn jí nemůže pořád pomáhat a která má kolem sebe spíše pokrytecké nány, než kamarádky. No a tihle dva se dají dohromady a ona je pak prostřednictvím ekologického Ira víc sama sebou a dovede těm slepicím říct svoje, než se odstěhuje za synem, který sehnal novou práci. Nic víc nic míň a na hodinu čtyřicet je to chvílemi vskutku spíše ubíjející, protože karty jsou rozdány hodně rychle a žádné překvapení či větší zvrat se nekoná. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama