Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

pepo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne roztrieštený film. Celý čas ma štvalo, že sa musím prelaďovať medzi milou (a vtipnou) komédiou, ktorá rieši, pre ľudí v mojom veku, silné témy a šialenosťou v štýle Toma a Jerryho (takisto vtipnou, ale iným spôsobom). Na prvé je to málo citlivé a na druhé málo šialené. A vo finále sa ukáže, že keby sa tvorcovia vybrali prvou cestou, mohol to byť skutočne skvelý film (a tá druhá ten príbeh totálne degraduje). Škoda, že to bolo takto zle režijne uchopené, pretože inak som sa dosť bavil a technicky to je na úrovni. Režisér evidentne vie natočiť vtipnú akčnú scénu, ale neviem sa zbaviť dojmu, že mu uniklo o čom ten film v skutočnosti je. Alebo to uniklo mne a záverečná facka divákovi bol iba zvrhlý vtip. Ale bavil som sa, radový divák bude (asi) nadšený a na konci bude mať dojem hlbokého zážitku. V tom filme to totiž je! Akurát som s tvorcami a ich vyjadrovaním nenašiel spoločnú reč. 6/10 a podobný Game night sa mi páčil viac, pretože bol crazy po celý čas a nemal som pocit, že ním chce niekto niečo povedať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyhral. Ale za akú cenu?“ Takmer dostal Hulka, skoro nahradil Ethana Hunta, vystriedal Jasona Bournea a na vlastnú päsť vyriešil nechutný prípad v indiánskej rezervácii. A nakoniec si zlomí obe ruky pri nakrúcaní komédie. Určite to bolelo, ale z diváckeho pohľadu je to, hmmm, nuž, vtipné. Rennerov Jerry je poňatý úžasne: takmer až ako božstvo, ku ktorému všetci vzhliadajú. Je to rozkošné. Vôbec, kasting je bravúrny, bavil ma každý. Akčné scény sú miestami dosť super, je tam plno osviežujúcich a nečakaných nápadov a momentov (hádzanie donutov alebo zamýšľanie sa nad tým, prečo sa plávajúca podlaha volá plávajúca, keď nepláva), a, čo je asi najšialenejšie, má to v sebe viac citov, ako mnohé „seriózne“ medziľudské drámy. A hoci som troška frflal, nakoniec som bol asi rád, že sme sa nedozvedeli, ako to dopadlo s Hoagiem (pretože možno nie príliš dobre a to už by do tohto filmu nepatrilo). Palec hore za kopec hlášok („Príliš premýšľate o penisoch.“; „Ahoj Jerry, tá pani ťa obťažuje?“). ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja sa skrátka nemôžem zbaviť dojmu, že takúto sviežu feel-good komédiu sme v kinách už niekoľko rokov nemali. Nie je to taká šialenosť, ktorú prorokovali trailery. Avšak na pomery dnešných komédií, ktoré sa v poslednej dobe objavujú v distribúcii, sa prekvapivo jedná o funkčnú, originálnu, veľmi vtipnú a zábavnú snímku, ktorá sa radí medzi to najlepšie, čo sa nám v tomto žánri za posledné roky urodilo. Po posledných piatich minútach som sa cítil plný pozitívnej energie a dobrej nálady. Nič iné v tomto prípade k šťastiu nepotrebujem. Milým plusom je aj prijateľná dĺžka. Hodina a pol je úplne ideálna. Tag je úžasný pohodový snímok, u ktorého sa divák nasmeje, ale nechýba ani smutná časť. Obsadenie je kvalitné, nechýbajú jedni z najlepších hercov. Celkovo príbeh pôsobí krásnym a vtipným dojmom. Nie je nič lepšie, než zostať navždy vo svojom detstve a tejto skvelej partií sa to podarilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa zabavil viac ako som si na začiatku myslel. Je tu veľa humoru a scénok, pri ktorých vám nezmizne úsmev z tváre. Samozrejme dejová linka nie je žiadne terno a tiež sa tu nájdu hluché miesta, pri ktorých divák zazíva nudou, no nebolo to nič strašné. Navyše sa mi páčila pointa snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že kolega Pepinec tady nezanechal žádnou slovní stopu, ale i tak jsem se na základě jeho hodnocení rozhodl do kina vydat na americkou komedii. A ostych stranou přátelé, protože se jedná o absolutní letní komediální pecku, přesně ten typ filmu pro letňáky S pivem po boku. Vynikajcí pointa "hra na babu", koho by napadlo, že na světě existují šampioni co tuto hru provozují věk nevěk situace nesituace. Stačí přijít na porod a říct "máš ji", nic složitýho a přitom se směje celý kino. Během honiček film pomrkává i po akčního žánru a jde mu to taky hodně dobře, ale vládcem filmu je tady zábava a to kurevsky dobrá. Jeremy Renner je tady milé dámy sexy a kdyby nebyl amík a Bourne asi by klidně mohl být kandidát na novýho 007. Potlesk na otevřené scéně drazí amíci, tohle se Vám fakt povedlo a já si živě představuji jak mě do jednání s nadnárodním korporátním klientem vstoupí Pomo a řekne "máš ji" a začne blázinec. Náběh na pět hvězd je tu velmi silný. Podle skutečnýj událostí..masakr, jestli byla podle skutečných událostí i ta svatba tak máte chlapi můj obdiv, protože vystrašit před svatbou nevěstu tak, že navrhne smlouvu, aby se alespon během svatby nehrálo na babu, to je majstrštyk. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu zazní, že přátelé hrají na babu 30 let. Ke konci filmu je záběr na titulní stránku The Wall Street Journal, kde je uvedeno, že hrají 23 let. (noelcoward73)
  • V čase 53:23, kdy vybíhá v lese Chilli (Jake Johnson) za Jerrym (Jeremy Renner), nemá Chilli v puse žádný joint, avšak v čase 53:39, kdy přebíhá bažinu, již jointa v puse má. (Agressor69)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama