Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (125)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Animák, který jde na věc z úplně opačné strany, než je obvyklé. Neboť nechává YETIHO, aby hledal ČLOVĚKA. Nicméně ... až tak mi nesedí jak styl animace, tak vlastní realizace zápletky. Nepřijdou mi nijak zvlášť špatné - ani nijak zvlášť dobré. Prostě mi nejsou sympatické, nic víc a nic míň. Snad proto, že předvádějí veselí až příliš teatrální ... snad proto, že jim moc nevěřím. Jakoby sloužily příběhu, který je sice CHTĚNÝ, ale nikoli upřímný ... jakoby jeho tvůrci naplňovali plán, nikoli dětské sny ... 2,5* ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá pro každý animák, kde hlavními hrdiny nejsou zvířátka, která zatěžkána tvrdou ranou osudu svého štěstí dojdou…..i když tihle dvounozí hominidé jsou tak taky tak trochu zvířátka, takže…. Po všech směrech tuctový počin, který má k efektu střetnutí s Yettim daleko, asi jako má současná poloha k Himalájím. Určitě nezatracuji, ale punk je jinde. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal infantilní animák pro děti (a to pouze pro děti), a když jsem ještě zjistil, že je to muzikál , tak už vůbec-ale chyba lávky Yeti je překvapivě povedený, smysluplný film, ze kterého si každý něco odnese (samozřejmě nadšené byly hlavně děti-plné kino tři týdny po premiéře)..K samotnému ději- Yetiové žijí na vysoké hoře v Himalájích a nevěří v existenci Pidinožky (čti člověka), a ti , kteří věří mají z něj panickou hrůzu- takže film je o vzájemném poznání a poznávání obou táborů. I ty písničky byly super, jen škoda, že to bylo celé v češtině...Hlavně se mi líbilo, jak si tvůrci poradili s problémem komunikace mezi Yetiovými a lidmi- to fakt stojí za to....Takže u mě dobrý- nejlepší animák letošního roku, jen se těším na anglickou verzi někdy..viděno v kině ve 2D...90% (jo a má to potitulkovou scénu, takže neodcházejte z kina :-) ) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $83,240,103Tržby Celosvetovo $214,040,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,989Tržby za predaj DVD v USA $9,933,028║ Animátorom dochádza nápaditosť. Strašne tuctové. /45%/ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně další z typů animáků kde nevím jestli dát 3 hvězdy nebo čtyři. Na celém filmu jsou nejlepší písně (jsou celkem 4 mám pocit) , které mají nápad a jsou nápadité naopak zde kromě jedné kozy (inspirace nejspíše Hej Hejem z Moany) není žádná jiná vtipná postava a humor je postavený na padání někam nebo na někoho. Příběh má klasické schéma ve stylu z nuly hrdinou kdy si s průměrného maníka co pomáhá otci rozzvučit zvon stane někdo kdo dokáže existenci lidí. Příběh 60 Humor 20 (vzpomenu si maximálně na scénu kdy opékal člověka na ohni a na toho mluvícího medvěda) Sympatické postavy tak maximálně 3 (z toho jedna ta dcera náčelníka má málo prostoru) Písně 80. Dám 60 jelikož tam není nic zapamatovatelného a druhý den nebudu vědět o čem to bylo a nevidím důvod pro to to vidět vícekrát. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)

Reklama

Reklama