Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od univerzitního románku po manželství a narození prvního dítěte, mladý pár z New Yorku zažívá na své cestě nečekané zvraty, které se odráží jako ozvěna napříč kontinenty a životy ve snímku Life Itself. Režisér a scénárista Dan Fogelman ("Tohle jsme my") zkoumá radosti i strasti každodenního života v multigenerační sáze s hvězdným obsazením včetně Oscara Isaaca, Olivie Wildeové, Antonia Banderase, Annette Beningové, Olivie Cookeové, Sergia Peris-Menchety, Laiy Costové, Alexe Monnera a Mandyho Patinkina. Film, který se odehrává v New Yorku a španělské Carmoně, oslavuje lidský život s humorem, bolestí i láskou. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě rodiny, jeden příběh, miliarda propletených momentů, se kterými si scénárista vysloveně vyhrál. Po filmařské stránce ale jedna rodina - série mega emocí, druhá rodina - telenovela hadr. Přitom to nápady má a dokáže je sem tam i použít. 118 minut není málo na pořádné slzavé údolí a tvůrci tu taky zrovna nešetří herci. Problém je ale v epizodách. Co epizoda, to trošku jiný záběr. Jednou je to dobrý, po druhý strašný opruz. A o tom je bohužel celý film. Komplexně je nápad skvělý, ale v celku je to prostě za tři hvězdy a víc ani ťuk. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ubulené melodrama o tom, kterak si ženské vybírají špatné a slabošské partnery – filmem ovšem prezentované jako ideály. Takže chlapíci ženy opouštějí při první příležitosti a ani se neohlídnou, případně si ženu rovnou koupí, což je zde zobrazeno jako hluboká láska. Ke všemu zde hraje mně nesympatický Oscar Isaac. Nadějí jsem se nadechla jen v okamžiku, kdy si Antonio Banderas zálibně prohlížel postavu statného sběrače oliv, leč z tohoto mráčku nezapršelo, ba ani neukáplo. Takže je to celé ucajdané, neoriginální,  trapně se snažící o citové vydírání. A dost hloupé. SHRNUTÍ: Když máte chuť si vyzkoušet, jestli vás dojme laciný kýč. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film dvou tváří.Příběh okolo Olivie Wilde,Oscara Isaaca a Olivie Cook je dobrý,silný a daří se mu v rámci možností pracovat s emocemi velmi dobře.Druhá - španělská - strana příběhu je už ale o poznání slabší a to co se dařilo první polovině tu nefunguje tolik.Finální zauzlení to pak úplně nezachrání.Na prvoplánové dojemní emocí jsou tu zkrátka lepší kousky...60% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Měla jsem trochu problém v úvodu, byl na mě příliš „divoký“, nicméně postupně jsem začala rozplétat mozaiku událostí kolem osudové nehody, od které se vše odvíjí a vtáhlo mě to.. Když jsem se konečně začala houpat na filmové vlně a k postavám získala jakési sympatie, tvůrci to zazdili takovým závěrem, že mě v podstatě „hodili přes palubu“.. Takže moje hodnocení je dnes velmi rozpačité.. Zvláštní filmek, zvláštní.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem čo si z tohto filmu nakoniec reálne odniesť. Na jednej strane som to dopozeral do konca, mal som tam niekoľko obľúbených postáv a niečo to v sebe malo, na druhú stranu je to podľa mňa maximálne gýčovité, staré a akosi vystrelené do prázdna. Okey. Poďme sa na to pozrieť viac zblízka. "Life Itself" som si myslel, že bude niekoľko rôznych príbehov rôznych ľudí. A je to len sčasti pravda. Je to jeden veľký príbeh rozprávaný z niekoľkých rôznych uhlov a z niekoľkých rôznych príbehov, ktoré vytvárajú väčší celoka spoja sa dohromady. Neviem ako lepšie by som to pomenoval. Keď to uvidíte, pochopíte. Sústredí sa to najviac na dramatické a romantické časti. Tie sú celkom okey a majú v sebe nejakú tú iskru, no na druhú stranu sú fakt maximálne gýčovité a staré. Napriek tomu, že sa nám snaží film povedať, že všetko je neodhadnuteľné a život je nespoľahlivý rozprávač lebo ho nevieme odhadnúť, tak tento film často dokáže do svojho konceptu šupnúť taký gýč, že by som vôbec nepovedal, že to napísal sám život. Skôr, že to vysoko šuští papierom. Film je rozdelený na niekoľko častí. Niektoré lepšie. Niektoré slabšie. A hoci film nemá moment, kde by som to mal chuť vypnúť, tak v úvode sa to pokúša do seba dostať aj nejakú komédiu. A kedykoľvek sa film pokúsi o komédiu tak je jedine maximálne divný a fóry vystrelili naprázdno. Sorry. Nezasmial som sa ani raz na tom, čo sa tu chce prezentovať ako fóry. Z postáv musím najviac asi pochváliť Antonia Banderasa. Skvelý výkon, skvelá postava. Ostatné trošku balansujú a majú svoje lepšie aj slabšie momenty. Oscar Isaac je tiež celkom zaujímavý, no myslím si, že keby viac rozvíjajú jeho story a mohli ho viac poznať, tak by to bolo zaujímavejšie. A potom je tu to plynutie času. Fakt k tomu nemám čo dodať. Roky utekajú a celý svet vyzerá stále rovnako. Ako keby sme na konci boli niekedy v roku 2050, ktorý vyzerá ako rok 2017. Neviem sa v tom orientovať. Možno by to bolo tiež zaujímavejšie, keby nám film lepšie usmernil čas a trošku skúsil jednotlivé miesta odzvláštniť. Ale neurobil to. Neviem či je to skutočne hrozné, no nemyslím si, že ide o výrazný film. Na môj vkus dosť priemerný. Ak ste zvedaví čeknite si to, no nezaručujem sa, že budete spokojní. Hodnotenie: C ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Napříč tomu, že se celý film odehrává v různých časových obdobích čtyř generací jedné rodiny, nejsou dekády od sebe rozeznatelně oddělené a film působí dojmem, že se celý odehrává v současnosti (jedné době). Není např. možné, aby se rodina na dovolené v New Yorku před 20 lety fotila smartphonem. (vojacekr)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku a španielskej Andalúzii. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama