Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený kovboj John OHanlan (James Stewart) zdědí klub. Společně se svým parťákem Harly Sullivanem (Henry Forda) se vydávají do města. Po několika nevrlých pohledech od dam a rozpačitých od pánů zjišťují, že Cheyennský společenský klub nebude asi přesně to, co si představovali. A ani jejich idea to změnit jim nevyjde. (Jezinka)

(více)

Recenze (24)

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke taký skromnejší komediálny western, ktorý navyše neoplýva ani nejak výraznejším humorom, aj keď na pár scénkach sa pobaviť dá. Film ťaží najmä z hereckého majstrovstva dvoch hereckých legiend a chémie, ktorá tu medzi nimi fungovala na sto percent. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

John O'Hanlan, Harley Sullivan, Jenny, Opal Ann, Pauline, Carrie Virginia, Annie Jo a Sara Jean. Toto je hlavní seskupení postav komediálního, pohodového, nenáročného a oddechového westernu Cheyennský klub, který se odehrává v příjemném prostředí městečka Cheyenne. Hlavní mužské postavy v podání vynikajících herců Jamese Stewarta a Henryho Fondy jsou velmi sympatické, zejména pak Harley Sullivan. Náklonnost si u diváka získají také dívky z nevěstince, jenž John zdědí po svém bratrovi. Úsměvné a velmi milé je vykreslení toho, jak jsou oba muži opečováváni. Děj se dramatizuje poté, co je Jenny zbita a následně dojde na přestřelku v baru, která rozdmýchá závěrečný konflikt, jenž je poutavý díky tomu, že hlavní hrdinové nejsou žádnými pistolníky, ale obyčejnými chlápky od dobytka. Za příjemně strávnených 103 minut dávám 5*. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromne milý western o dvoch postarších kovbojoch, ktorých priateľstvo prejde skúškou, keď jeden z nich zdedí luxusný nevestinec plný očarujúcich dám. Má to špičkový scenár natlakovaný hláškami ako "Raz som si myslel, že som zamilovaný, ale potom sa ukázalo, že sú to tráviace problémy." alebo "Bola to taká dlhá a tuhá zima, že na jar boli všetky ženy v okrese tehotné." alebo "Pauline v skutočnosti nemala problémy s pečeňou, len nosila príliš tesný korzet." Stewart a Fonda to hrajú s veľkou pohodou a je cítiť, že boli aj v skutočnosti celoživotní priatelia. Réžia hladká, film nemám hluchú ani jedinú minútu (čo je pri starých filmoch veľká vzácnosť) a dokonca aj záverečná prestrelka je veľmi pekne natočená. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

S hodnocením 70% jsem si představoval alespoň průměrně vtipnou americkou komedii s mým oblíbeným Stewartem a neméně slavným Fondou. Ani k tomu průměru se však nedopracovali a zdá se, že šlo hlavně o to, aby si tito dva kamarádi ještě spolu bok po boku zahráli alespoň v jednom westernu, čemuž nasvědčuje i fakt, že si Stewart Fondu přímo vyžádal. Film si na sebe díky přítomnosti dvou westernových ikon klasického období jistě vydělal. Problém je minimální počet skutečně vtipných scén. Za sto minut jsem napočítal přesně jednu jedinou a tou byl duel Hanlana (Stewart) s Bannisterem (padouch) v baru, jinak jsem nudil nebo v lepším případě jen lehce usmíval. Jo a raději si to sežeňte bez dabingu, ten je hodně špatnej, třebaže to dojem příliš nezlepší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že James Stewart a Henry Fonda, kteří hráli už ve 30. letech ještě v roce 1970 natočili western, i když pro oba to byla víceméně westernová labutí píseň. Tady hrají dva zestárlé kovboje, kteří se věčně hašteří, neumí moc dobře střílet ani se chovat a jeden z nich zdědí podnik, přesně řečeno bordel. Ve městě je za hrdinu, dámy ho milují, ale on ho chce zavřít, protože si neumí představit co by s ním dělal. Rázem tak čelí nenávisti městečka, smutku "dam" a navíc ještě skupině pistolníků. Cheyennský klub je trošku vtipný, trošku starosvětský a neskutečně milý film, který si obě legendy patřičně užívají. Některé suché hlášky či scény (žádáí o ruku) jsou parádní, stejně jako Fondovo louskání ořechů a ač jde spíše o konverzačku, nechybí tu ani výborná finální přestřelka. Velice příjemné 4*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • James Stewart súhlasil s natáčaním filmu a navrhol producentom, aby ponúkli rolu Harleyho Sullivana jeho dobrému priateľovi Henrymu Fondovi. Fonda si prečítal scenár a hneď súhlasil. (westerns)

Reklama

Reklama