Reklama

Reklama

Podle skutečné události

(festivalový název)
  • Francie D'après une histoire vraie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Delphine Dayrieux zažívá tvůrčí krizi poté, co se z jejího posledního románu stal bestseller. Jako na zavolanou se objevuje tajemná Elle. Zprvu přínosné přátelství začne nabývat čím dál tím víc znepokojujících rozměrů. (Febiofest)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

Kamas 

všechny recenze uživatele

Polanski ve svých 85 letech nesundal nohu z plynu a zase nás vtáhne do svých tísnivých a ponurých nálad. Eva Green obsesivní fanynku zahrála skvěle. Neskutečně jí to tam sluší, má nádherný úsměv, pod kterým roztaje sněhulák, ale který postupem času nahradí chladnokrevný zabijácký pohled. A Emanuelle, ta neztratila nic ze svého ženského charisma. Napětí a atmosféra vydržela po celý film. Za mě krásných 4*. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, přesně tyhle paranoidní, městsko hotelové upršené příběhy, miluju od Polanskiho nejvíc... Seigner je prostě tajemná mysteriozní herečka, navíc pořád krásná, která to dokáže podat dokonale. Pointa není šokující, ani překvapivá, ale přesně tohle od Polanskiho chci. Výborný film z ranku Ghostwriter a Devátá brána.... ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Lidé věří víc pomluvám než pravdě. Když geniální režisér natočí špatný film, tak to vážně stojí zato. Zpočátku to vypadá jako klasické Polanskiho téma a tudíž se vnucuje očekávání, že divácké potěšení bude plynout z ověřování hypotézy. Postupně se ale potvrzuje hypotéza sekundární, totiž že Roman Polanski snad jen jakoby točí toto insignifikantní cokoliv jen proto, aby [jeho současná žena] Emmanulelle Seigner měla v čem hrát. Aniž bych chtěl být neuznalý, je třeba si přiznat, že té slušívaly role ve věku Polanskiho obvyklých můz, čili nikoliv nad pětadvacet, ideálně těsně nad patnáct. Přestože se s rolí zapálené literátky popasovává dobře, důstojnou partnerkou sexy bilingvní Evě Green, která v roli její "kolegyně" válcuje, není. I výkon té lze ale odepsat jako promarněný. Po Polanskim coby výjimečném zprostředkovateli paranoidních stavů není totiž ani stopy, nebo jen té. Potenciál ohledání temných zákoutí tvůrčí práce zůstal netknut. Jistě, předloha je poněkud banální a jeden se může ptát, proč příběhy na základě Ghostwriter / Misery / Klub rváčů stále ještě někdo vypráví, když už není žádný, který nebyl vyslechnut, ale to asi neobyčejnou laxnost, neangažovanost omluvit nemůže. A tak kromě Evy Green potěší snad jen důmyslná kamera a práce dekoratérů interiérů; Polanski už nejspíš ze strachu, aby ho někde nelapli, venku netočí... Těším se na J´Accuse. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najprv som chcel dať 4 hviezdy, ale potom ma začala srať Eva Green svojim správaním a tak len čistý priemer. Bez Evy by to bolo ale podstatne horšie. Ona tomu dodala šmrc a sexepíl. Na svoje si prídu ale muži aj ženy. Muži kvôli lezbickej show a sexi nohám Evy Green v pančuchách a ženy kvôli dráme a životu slobodných žien, ktoré si chcú život naplno užívať aj v pokročilom veku. Rozhodne tento snímok pasuje do kategórií Dráma / Mysteriózny. Ale ako som spomenul, neskoršie ma začalo správanie Evy rozčuľovať, ale ono práve to jej správanie bolo dôvodom na vznik tohoto snímku. Veľmi som dievčatám fandil, ale potom sa to uberalo smerom vyvražďovačky, čo je škoda. Rozhodne ale odporúčam na nejakú upršanú stredu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základné koncepcia dobrá, ale pri všetkej úcty, ten film má niekoľko chýb (napr. nie vždy konca dotiahnuté scény, strih, atď.) Z dvojice herečiek jednoznačne dominuje E. Green. Rola „Elle“ je pre nej akoby na mieru stvorená. Niekedy ani hovoriť nemusí, so svojou mimikou alebo tvárou dokonale reflektuje pocity a emócie, ktoré chce predať divákovi. Čakal som od toho viac, ale to, čo som prípadne nedostal, mi dokonale vynahradila hra E. Green. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama