Reklama

Reklama

Šum stromů

(festivalový název)
  • Kanada Le Bruit des arbres (více)

Obsahy(1)

V sedmnácti letech sní Jérémie o jiné budoucnosti než o té, která ho čeká v rodném městečku na kanadském venkově, kde jeho otec vlastní pilu. Zajímá ho hip hop, auta a kamarádi, se kterými se poflakuje po okolí. Vztahy mezi Jérémiem a jeho otcem se vyhrotí poté, co se ožení a odstěhuje Jérémieho starší bratr. Celovečerním filmem debutující režisér nezapře dokumentaristickou minulost. S citem pro detail a postižení atmosféry rurálního prostředí a jeho specifik natočil působivý snímek, který ve třiceti zastaveních přibližuje léto teenagera, na jehož konci Jérémie dospívá k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Léto, které se již nikdy nebude opakovat. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Přirozené herecké výkony + aktuální téma (podnikatel x globalizace). Situace bez zástěrek působí pravdivě. A když už jsem u toho - určitě i díky příjemné stopáži, dobrý temporytmus. ()

dozana 

všechny recenze uživatele

50. KVIFF - Na film jsem šla hlavně kvůli Royi Dupuisovi, kdysi jsem ho šíleně žrala v Nikitě, zklamalo mě že nebyl na diskuzi po filmu. Jinak příjemné nahlédnutí do života kanadských venkovanů. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Život není peříčko, minulá generace utíkala do lesů a k řekám, nové hází pod nohy klády hiphop a drogy. Společně můžeme sledovat, kdo vytrvá a kdo své zvyky pověsí na hřebíček. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2015] Filmy v karlovarské Hlavní soutěži většinou nebývají žádné terno, proto jsem příjemně překvapen nakolik mě zaujal další snímek z kanadské továrny na filmy, která sídlí ve frankofonní části Kanady. Příběh o čerpání krajiny a přebírání rodinných podniků velkými korporacemi zabalený do pozlátka ve znamení problémového dospívání. Opravdu to nezní nijak lákavě, ale dostala mě atmosféra kanadského venkova. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama