Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká akcí nadupané scifíčko, kde se to bude hemžit jednou přestřelkou mezi lidmi a mimozemšťany za druhou, tak ho asi film zklame. Ale Rupert Wyatt prostě natočil něco jiného, neokoukaného. Přirovnání s Districtem 9 má něco do sebe, to musím s většinou lidí souhlasit. Blomkamp poukázal na to, jak jsou emzáci pod nadvládou lidí, zatímco Wyatt tuto myšlenku přetočil o 180° stupňů a předložil nám film, kde se návštěvníci z kosmu zabydleli na naší planetě, zahájili opresi lidské rasy a my lidé jim jen sloužíme jako prostředek pro jejich spokojený život pod zemí. Výborný nápad a ještě lépe podaný. Náhled pod pokličku odboje, který se samozřejmě s touto novou rolí lidstva smířit nechce, Wyatt zvládl vymakat do posledního detailu. Ano, vlastně kromě pár postav (Goodman opět exceluje) se zde nejedná o hlavní hrdiny, ale v tom to možná má své kouzlo. Členové povstalecké organizace označované jako Phoenix zde povětšinou fungují jako pěšáci, tudíž rozebírat více jejich charaktery nebo se věnovat jejich příběhové lince by fakticky nedávalo smysl. Design vetřelců označovaných jako Zákonodárci mě nadchl. Objevovali se na obrazovce málo, to chápu, na druhou stranu ty momenty jejich výskytu ve středu dění tak dostaly neskutečný náboj, já jsem coby divák zažíval menší satisfakci za to čekání. Naplánovaný bombový útok povstalců, přílet specializovaných Lovců najít tyto členy odboje, to jsou momenty, jež si díky špičkovému zpracování budu pamatovat. A závěr taktéž potěšil, nebylo to nijak uspěchané a přitom to navodilo menší překvapivý šok. Subjektivně za čtyři hvězdy a 85 %, ale kvůli zdejšímu podhodnocení tam tu jednu pěticípovku přihodím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŠKRTNI ZÁPALKOU A ZAČNI VÁLKU. DOKUD BUDEME BOJOVAT, MÁME ŠANCI…“ ///    Jednoduše – a celkem zajímavě, ukázanej odboj proti emzákům, kteří obsadili naši matičku Zemi. Stejně tak jednoduše je vysvětleno, jak k tomu došlo. CGI se ke slovu dostanou až v druhý půlce, není jich přehršle, ale jsou slušně udělaný a dotvářejí vyprávění, který díky nim začne vypadat mnohem líp. Nečekejte nějaký lidský osudy. Cílem příběhu je dospět k pointě, která v nás má zanechat pocit něčeho dokonalýho. A smáznout poměr cena/výkon.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na nízkorozpočťáky. 2.) Trpím. Doma mi vládne emzák. /// Thx za titule „num71“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prepadák. Nerozumel som tomu. Jeden z tých filmov, ktoré v zásade nie sú bez atmosféry, nehrajú v nich blbí herci a deje sa v nich toho strašne veľa, ale zároveň sa od prvej minúty strácate v košatom deji a postavách a je vám to celé čoraz viac ukradnuté, máte toho po krk a plné zuby a netrpezlivo odratúvate minúty do konca. Závidím divákom, ktorým sa to páčilo. Dokonca aj John Goodman tu bol značne o ničom a to už je vážne čo povedať. Dám až 40% (za temnú atmosféru a nie úplne márny a vcelku originálny pohľad na mimozemskú tému, v tom smere, čo by sa stalo, ak by sem neprileteli zabiť nás, ani zničiť nás, ale vládnuť nám a vydávať to za plus), ale nedám ich rád. A nie, nie je to Gary Oldman, ale Ben Daniels (seriál Exorcista). ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ambiciozní scifko, které ale rozhodně nepotěší diváky, pro něž jsou zlatým standardem marvelovké limonády. Děj má sice dechberoucí spád prakticky od první scény do té poslední, ale když člověk na chvíli přestane dávat pozor, rychle se ztratí ve velkém množsví postav, jejich plánů, a spojistostí s hlavní linkou příběhu. Navzdory premise extraterestriální invaze jsou navíc mimozemšťané spíše stínovou hrozbou než aktivními záporáky, a lidé jsou především nepřáteli sami sobě. Je jen škoda, že pro budování napětí a mystifikaci diváka se celkem plýtvá trhanými záběry a rychlým střihem, a že finální mega-komplikovaný zvrat (podobně jako všechny mega-komplikované filmové zvraty) je založený na nepředvídatelných sledech okolností. I tak je pro mě ale Captive State velmi příjemným překvapením, a pokud se vám líbil třeba District 9 a nečekáte hromadu vtípků a CGI bitev, rozhodně koukněte. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko.. Film představuje vcelku prokreslený, komplexní a uvěřitelný svět po mimozemské invazi na kterou kouká ze zorného úhlu undergroudového odboje. Díky tomu má divák fajn pocit, že zde existuje celé spektrum věcí na které nedohlédne a film si tak udržuje prvek tajemství a syrovosti, což automaticky podporuje atmosféru.. Dějový oblouk sice není neprůstřelně nepředvídatelný, ale když se jeden za každou cenu nesnaž být dva kroky před filmem, tak si to užije.... Poměrně slabé hodnocení zde je z velké části způsobeno nenaplněným očekáváním. Lidi holt asi čekali emzáky otročící lidsou rasu v reálnem čase, se spoustou akce atd.. Místo toho dostali něco jako špionážní film v nenápadných sci-fi kulisách... Já nečekal nic a jsem spokojený.. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)

Reklama

Reklama