Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

JM87 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadal svět po mimozemské invazi? Kdo by se přidal k emzákům a podporoval by novej režim a kdo by byl v odboji? Popravdě mi to dost připomínalo situaci za druhé světové války, ale tentokrát to nebyli nacisti, ale mimozemšťani. Jinak chápu to nízký hodnocení. Není tam zas tak moc akce, film často staví na otázkách, pohybujeme se mezi x lidma, co tvoří nějaký buňky a vymýšlí plán, ale pro mě to funguje. Je to dobře zahraný, má to faj atmosféru a mohlo by to být jen trochu kratší. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velmi dlho som sa odhodlaval na tento film, lebo cisla to ma slabsie. Lakalo ma ale obsadenie a ponatie hlavnej myslienky filmu. Goodman je pojem a Farmigu som si celkom oblubil. V zaplave mnozstva sci-fi filmov sa podobny pocin v pohode strati, no podla mna to je na skodu. Takyto film som si prial vidiet viackrat. Vobec mi nevadi, ze v celom filme napocitame do 10 efektov. Cele je to slusne prepracovane. Niektore momenty su trochu nedotiahnute, suhlasim, ale v celom kontexte ma potesil nahlad do siete odporu. Emzaci boli zaujimavo spraveny, v pohode by som si ich vedel predstavit v naslapanom prequely, nieco na styl Independence Day. Zaver mal stavu, vypinal som to s dobrym pocitom. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nedokázalo si to upoutat mou pozornost. Každej pořád někam běžel, řešil nezáživný věci a mimozemšťani tam byli tolik času, že bych to spočítal na jedné ruce, na které by mi šest prstů chybělo. Že to mělo být komorní sci-fi drama z dob po kolonizaci lidstva mi nevadí, vadí mi, že to nemělo žádnou duši, atmosféru a ani půl zajímavé scény. 2* a.k.a 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní chuťovka o mimozemské invazi je v podstatě podobenstvím o lidech. Mimozemšťani by mohli vystupovat jako agresivní a nelítostní dobyvatelé, kdyby všechnu špínu za ně neudělali lidé. S hrůzou jsem si vzpomněl na rok 1969 a následující léta, kdy veškerou špínu dělali za Rusy naši, co se snažili, aby byli možná ještě horší, než okupanti. Mrazivé drama, ve kterém není zcela jisté, kdo stojí na které straně. A přitom vybrat tu správnou stranu je tak důležité! Vůbec mi nechyběly nákladné efekty, byť krátké pohledy na cizáky nebyly špatné, jelikož na nich příběh opravdu nestojí. Konspirace, špionáž, udavačství, podzemní hnutí, odbojová síť...a kdo byl ve skutečnosti číslo 1? J. Goodman zachoval kamennou tvář až do konce. Psychologické a až příliš skutečné sci-fi mě tentokrát potěšilo, i když pocity z něj byly temné... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

X krát recyklovaný příběh o odboji proti totalitě, v tomto případě té emzácké. Samotní ufouni se mi docela líbili, ale jejich výskyt se dá bohužel počítat na pouhé vteřiny, což filmu dost ubližuje. Jinak tu totiž není nic, co by člověku utkvělo v paměti, případně co by už někde jinde neviděl. Navíc na relativně malý časový prostor West nacpal nesmyslné množství postav pohybujících se neustále na hraně konspirace, což je ve spojení se suchopárným tempem vražedná kombinace. Vizuál je solidní, herci ušli, ačkoliv třeba Vera Farmiga mi přišla totálně nevyužitá, ale to je na to, aby mě film bavil, zoufale málo. 30% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)

Reklama

Reklama