Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není jednička, ale pořád je to super letní komedie. Nejde ani tak o děj, ale o písničky. Což je samozřejmě trochu škoda, protože ve finále se film rozpadne na jednotlivé videoklipy. Ale Mamma Mia je moje srdcovka, takže jim to odpouštím. Mohlo tu být víc Meryl a míň Cher, ale na mě to pořád funguje jako magnet a klidně bych snesla i třetí díl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stejně roztěkané, jako první díl s podobně laděnými muzikálovými čísly, ale bohužel tomu nyní chybí charisma Meryl Streep, protože její mladší verze je hezká na pohled, ale jinak neskutečně otravná. Hudební čísla jsou naštěstí stále povedená, jen už nemají takový šmrnc a nádech něčeho nového, jako tomu bylo v prvním díle. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsme s manželkou vyrazili do letního kina a lepší zážitek jsme si ani nemohli přát. Vyšlo nám krásné počasí a kupodivu druhý díl oblíbeného muzikálu byl stejně dobrý jak díl první! Opět hromada známých písniček od kapely ABBA. Příběh byl humorný, romantický a krásný. Ozvala se nostalgie na první díl, který vyšel před deseti lety. S ženou jsme si to maximálně užili. Zasmáli se, zaplakali a nechali se unášet písničkami a krásnou lokací. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Z kina som prišla úplne nadšená! Vrelo odporúčam a oplatí sa vidieť v kine :). Lily James sa mi ešte v žiadnom filme tak nepáčila, v Popoluške a Darkest Hour bola skôr nevýrazná, ale mladú Donnu zahrala bravúrne. Ked Emma Stone získala Oscara za La La Land, prečo by aj Lily nemohla byť aspoň nominovaná? :-) Utiahla celý film, žiarila ako slniečko a jej energia bola nákazlivá, presne taká Donna musela byť, nemohli vybrať lepšiu herečku!!! Amanda Seyfried ma zase krajší hlas. Cher mi tam nepasovala a ani jej hlas. Tiež chválim kostýmy hlavne outfity mladej Donny. A inak, bol to dobrý nápad spojiť pesničky ABBA a 70-te roky. Bála som sa, že 2. diel bude horší, ale za jednotkou veľmi nezaostáva. Za mňa zaslúžených 5 hviezdičiek. Možno SPOILER: Ale chýbala mi tam Meryl Streep, nevedela som, že tam nebude (ak nerátam záver filmu). Tešila som sa na ňu, škoda, ale som spokojná. Prekrásne, dojímavé, stálo za to😉!!! UPDATE (17.7.2022) po "maratóne" Mamma Mia sa stále neviem rozhodnúť, či mám radšej jednotku alebo dvojku. Jednotku milujem kvôli fantastickej Meryl Streep, dvojku zasa kvôli (ale nielen) Lily James. Zahrať mladú "Meryl" musela byť neľahká úloha, ale talentovanej a roztomilej Lily sa to podarilo na jednotku s hviezdičkou. Opäť skvelé herecké výkony, muzikálové čísla, choreografia, soundtrack, kostýmy (k modrej pribudla oranžová) a výprava. Chorvátsky ostrov tentokrát nahradil Grécko, ale prostredie je stále krásne. Oproti jednotke je dvojka nápaditejšia. Páči sa mi prelínanie časových rovín. Oceňujem aj zaujímavý strih, veľmi pekne je urobená tá scénka "One of us" so zrkadlom, keď je Sophie na ostrove a telefonuje so svojim milým, ktorý je preč. SPOILER: Dojímavo a krásne je natočené tehotenstvo Donny a súčasne Sophie a potom ten krst v kostole, kde sa objaví aj Donna. NÁDHERNÉ!!! Naj pesničky: "My Love, My Life", " I have a Dream", "Thank You For the Music", "I’ve Been Waiting for You", "Angel Eyes". Ešte dodatok: Mladá Donna (Lily) má hnedé oči, kým Meryl má modré - len taká zaujímavosť. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Here We Go Again With No Surprise... Na to, že tenhle sequel nikdo nechtěl a nebyl tu žádný důvod se na něj těšit, dopadl nakonec ještě dobře - jako bez psychické či fyzické újmy snesitelná blbina, u které víte, co teď kdo udělá, a že to skončí, jak to skončí. A potvrdí se vám, že Pierce Brosman prostě neumí zpívat. Btw.: tlustá verze Stellana Skarsgårda mi silně připomínala vzhled padoucha Shadow Kinga z první série seriálu Legion (2017), fakt blbej nápad - i kdybyste ten seriál neviděli, fakt je to hnusný. A mladá verze Harryho taky nic moc, ale zase se přiznám, že jsem kvůli těm vousům nepoznala Andyho Garciu. Jediným důvodem pro opětovné zhlédnutí je vidět znovu výraz, který měla máma, když se na scéně objevila Cher. 5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazněly tyto písně od švédské skupiny ABBA: „Thank You for the Music“, „When I Kissed the Teacher“, „One of Us“, „Waterloo“, „S.O.S.“, „Why Did It Have to Be Me?“, „I Have a Dream“, „Kisses of Fire“, „Andante, Andante“, „The Name of the Game“, „Knowing Me, Knowing You“, „Mamma Mia“, „Angel Eyes“, „Dancing Queen“, „Hasta Mañana“, „Hole in Your Soul“, „I’ve Been Waiting for You“, „Fernando“, „My Love, My Life“ a „Super Trouper“. V bonusové scéně zpívá Omid Djalili (úředník v přístavu) „Take a Chance on Me“. (SONY_)
  • Film končí tým, že sa reflektory natočia na kameru a zabielia obraz. Rovnako končia aj niektoré hudobné videoklipy Abby, napríklad "Money, Money, Money" alebo "Super Trouper". (Astonko)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama