Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Recenze (284)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale v televizi při znuděném nedělním odpoledni jsem si klidně tuhle blbinu užil. :o) A docela dost často jsem byl sám ze sebe překvapen, jak se dobře bavím, nejvtipnější byl střed filmu (prohozené postavy se učí nové postupy), naopak vyřešení všech peripetií mi přišlo dost zkratkovité a občas nelogické i na bláznivou komedii. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmů o záměně typově opačných dvojníků je tolik, že každej číňan by měl pro sebe jeden film. První část se mně příliš nelíbila, cítil jsem z toho rádoby humor za každou cenu, hlavně postava Kuby Koháka mě srala a to i přesto, že Jakub mě je jinak velmi sympatickej, až teda na tu Spartu. Mimochodem tím stoupajícím trendem umistovat spartaňský šály a vlajky do každýho českýho filmu, začíná bejt Sparta vlezlejší a otravnější než reklama na csfd. V momentě kdy ve filmu nastane "sokolí prohoz" film začíná působit odlehčeně, zápletka začne být zajímavá, Ondra v obouch rolích působí sympaticky a film jako celek si svižně a zábavně dokráčí do finále. Samozřejmě jsou tam nějaký detaily, které člověka trknou..auto z Bratislavy, asi těžko bude mít spz Prahy, utěk před policí působil spíš divadelně než filmově, ale to jsou drobnosti, jiný zase potěšili, třeba Jarda na prezidentském místě ve škole. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tradičně debilní. Asi jako kdybyste koukali na klasickou českou komedii posledních let. Jenže pak se protnuly životy dvou protagonistů, které v obou případech hrál Ondřej Sokol, a začalo to být upřímně moc fajn. Vtipné, zábavné, místy hodně nápadité a s herci, které mám tak rád. Jen ten Kohák by si tu Spartu mohl sem tam odpustit. Jenže to bych po Sparťanech chtěl asi moc. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zoufalost novodobé české porevoluční komedie v plné nahotě...navíc postavit celý projekt na záměně osob je opravdový projev tvůrčího zoufalství... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAVOLÁM POLICII!"… „A CO JIM ŘEKNEŠ?“ … „ŽES MI UKRADL ŽIVOT!“... /// Kladem je rozhodně nezdiskreditovaný vobsazení (snad sem ještě můžu počítat Koháka). Pak je třeba přistoupit na Sokolovo herectví (dvakrát), taky Nárožnýho (připomíná mi Macha, Šebestovou, paní Kadrnožkovou i Pepana) a přijmout fakt, že zatímco (většinou) při výměně (záměně) osobnosti sledujeme zábavnou hříčku, tak tady máme hovadinu, která ovšem jedním zhlídnutím neublíží. Pro pobavení davů (?) vrhá do špatnýho světla kantory a policajty, ale jestli mají státní zaměstnanci tímhle způsobem pomáhat českýmu filmu, tak nejsu proti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vidím se dvakrát. 2.) Stará je zničeho nic spokojená (a já nebyl tejden doma). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hele strejdo, není to takhle trochu trestný někoho unýst?" Tupý bijec Boban, alias slovenský profesor doktor Pálka, mě bavil ze všech nejvíc. On i dement Melichar měl své zábavné chvilky, stejně jako mafián Vytloukal a vlastně celý policejní sbor, takže já jsem se bavil velmi slušně. Jen těm dvojníkům chvilku trvalo než se rozjeli, ale po výměně identit se z toho stala docela slušná jízda, při které mě ke čtvrté hvězdě donutila vynikající scéna ve slovenštině - "Dé jednotka to je radosť pre každého vodiča." ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se mi při té první scéně v autě chtělo vzít nohy na ramena a utéct z kina, jsem si film nakonec užila. Kdyby totiž v těch prvních minutách Kohák celou dobu mlčel, bylo by to vtipnější. Věřte nebo ne, před proměnou byl o moc zábavnější život učitele a jeho hudrující manželky, než zloděje, kterého chce dostat do chomoutu sama Simona. Po proměně už je sranda na obou frontách. Sokol si to docela dává a působí u toho přirozeně. Boduje i Etzler, který mi přivodil zřejmě jeden z největších záchvatů smíchu od mé puberty. Jen s Nárožným si nejsem jistá. Silnější 3* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvojníci se snaží bavit, občas předvedou chytrou scénku, hlášky mají bohužel lehce křečovité, ale největší problém vidím v ospalém tempu. Obsazení je však perfektní a sebemenší štěk dostal zajímavý obličej. Fanoušci Sokolova sarkastického projevu a Kohákovy deky si určitě přijdou na své. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlumský prostřednictvím neherců a přehrávajících herců servíruje podivný spletenec prostoduché tuzemské zábavy 21. století, crazy komedií ze sedmdesátek a raného Ritchieho. No fakt! Nárožný z vodárny je úplný Brick Top! Vděčné téma záměny bylo jakž takž vytěženo v prostřední části, ale nechce se mi věřit, že si tohle Sokol se svou slabostí pro McDonagha užil. Určitě si to ale užily jeho bakterie v ústech, když se opakovaně ubíraly množit ke Schneiderům a Krainům.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale já se smál celej film. Sice hlavně zpočátku to drhne a dialogy stojí za starou bačkoru, ale Ondra Sokol je prostě bourák. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Více Sokola, méně šeredné Krainové, nesympatické Schneiderové a nesnesitelného Koháka a bylo by to i na tři, pokud tedy má divák rád české filmy, což já mám. Láska nemusí být logická. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hmň hmň hmň hmň... flus mň hmň. Asi tak. Slušné obsazení. Prajednoduchá zápletka. Pokurvené provedení. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ano, ohrané téma. Ale natočili to naši, a o to více jsem překvapen. Já se totiž opravdu velice hodně pobavil, dost jsem se u toho nasmál. Česká produkce má u mě malé bezvýznamné plus. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sem tam pohozený fajn moment a tradičně prvotřídní Nárožný. Zbytek hodina a půl solidních herců, uvězněných v beznadějně trapných humorech. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kvituji nápad a Ondru S. v hlavní roli.. Ten jeho ironický nádech v hlase nemůžu nemít.! Ale chtělo to trochu nápaditosti.. trochu více si s tím pohrát... :-) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dvojníci jsou česká komedie od režiséra Jiřího Chlumského (Martin a Venuše). Velmi jsem se na to těšil a- dostal jsem to co jsem od toho chtěl. Takhle hodně jsem se nenasmál od Deadpoola. Tím lépe že je to česká komedie u kterých se sám moc nesměju. Pokud jste viděli trailer tak jste ještě hodně materiálu neviděli. Nejlepší je trojka se zkušenostmi v komedii-Ondřej Sokol, Jakub Kohák a Petr Nárožný. V sekundárních rolích jsou dobří Miroslav Etzler, Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler a spoustu dalších. Film mi na České poměry přišel docela originální a rozhodně bych chtěl již brzy něco podobného vidět. Až na pár věci je všechno v pořádku a rozhodně doporučuju. Verdikt: Nevěděl jsem jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se rozhodl ale pro tři hvězdičky. Ale je to na hraně čtyř ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak čau a pozdravuj holky! Od koho? Od sebe!'' ---- No, nebyl to žádný majstrštyk, ale po dlouhé době jsem se celkem párkrát i zasmál. A to pokud se zaměřím na současný stav humoru v českých komedií tak je opravdu slušné skóre. Diváci - Moje tvář má známý hlas by mohli skoro s klidem říci, že se tam kromě Ledeckého a Pazderkové objevili skoro všichni. Sokol hrál ve své dvojroli celkem slušně, ale kdo mně už podruhé celkem zaujal vzhledem ke svému výkonu byla Krainová. Pomineme li její angažmá v Byl jednou jeden polda 1 - 40, tak už ve vybíjené mně zaujala a tady opět. No a králem všeho byl samozřejmě Petr Nárožný v roli mafiána s čupřinou. Jen kvůli němu si to dám někdy ještě jednou. Léta ho nevidíte a najednou pic a objeví se tady a v celkem netypické roli. A připadalo mi, že si ji užil! Filmů o záměnách je spousta, zrovna nedávno dávali v TV - Já nejsem já. Tady je to ale podtrženo totální záměnou, protože oba hrdinové si jsou navlas podobní. 3 ukradené obrazy! * * * ()

Reklama

Reklama