Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (284)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová česká komedie, která je chvílemi dosti trapná, ale občas také velmi vtipná. Samozřejmě, o nějaké originalitě nebo přílišné logice se nedá vůbec mluvit, ale jako bláznivá komedie to celkem funguje a na české poměry se jedná o příjemné zpestření, které chvílemi připomíná ságu Šéfů s Petrem Nárožným, který i zde hraje neodolatelného šéfa zlodějské bandy, která by měla problém ukrást i lízátko ze samoobsluhy. Každopádně na kino takovýto film opravdu není. Moje hodnocení 60%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak predsa sa dá natočiť nenáročná komédia zo súčasnosti a nemusí to byť kameňáková katastrofa. Trochu v štýle prvorepublikových veselohier so zámenou postáv, ako môže byť učiteľ skvelým zlodejom a zlodej skvelým učiteľom, manželom a otcom. Príjemné postavičky, dokonca bez nadávok a sexu, vhodné aj pre deti, rýchly priebeh deja a preto aj tých dosť veľa minút ubehlo ľahko a bezbolestne. Nárožného s vlasmi som snáď ešte nikdy nevidel. –––– V češtině se bodou vybírat prachy na tu Anglii, jasný? Nechci slyšet, že někdo nemá. Dneska se bude platit! Žádný zaplatím příšté! –––– Dé jednotka, to je radosť pre každého vodiča. – Aj polovodiča. – Boban je veselá kôpa. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tradičně debilní. Asi jako kdybyste koukali na klasickou českou komedii posledních let. Jenže pak se protnuly životy dvou protagonistů, které v obou případech hrál Ondřej Sokol, a začalo to být upřímně moc fajn. Vtipné, zábavné, místy hodně nápadité a s herci, které mám tak rád. Jen ten Kohák by si tu Spartu mohl sem tam odpustit. Jenže to bych po Sparťanech chtěl asi moc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak čau a pozdravuj holky! Od koho? Od sebe!'' ---- No, nebyl to žádný majstrštyk, ale po dlouhé době jsem se celkem párkrát i zasmál. A to pokud se zaměřím na současný stav humoru v českých komedií tak je opravdu slušné skóre. Diváci - Moje tvář má známý hlas by mohli skoro s klidem říci, že se tam kromě Ledeckého a Pazderkové objevili skoro všichni. Sokol hrál ve své dvojroli celkem slušně, ale kdo mně už podruhé celkem zaujal vzhledem ke svému výkonu byla Krainová. Pomineme li její angažmá v Byl jednou jeden polda 1 - 40, tak už ve vybíjené mně zaujala a tady opět. No a králem všeho byl samozřejmě Petr Nárožný v roli mafiána s čupřinou. Jen kvůli němu si to dám někdy ještě jednou. Léta ho nevidíte a najednou pic a objeví se tady a v celkem netypické roli. A připadalo mi, že si ji užil! Filmů o záměnách je spousta, zrovna nedávno dávali v TV - Já nejsem já. Tady je to ale podtrženo totální záměnou, protože oba hrdinové si jsou navlas podobní. 3 ukradené obrazy! * * * ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekal oddechovku a přesně toho se mi dostalo. Docela dost jsem se nasmál a ačkoli se Dvojníci nějaké té trapnosti nevyhnuli, tak převládá pozitivní dojem. Téma záměn a dvojníků je pro komedii jako stvořené, takže když se jen trochu šikovně uchopí, aspoň minimální úspěch se musí dostavit. Ondřeje Sokola mám rád především pro jeho divadelní počiny v Činoherním klubu, ve filmech a komediích zvláště se ale taky umí patřičně vyřádit. Dvojníci jsou celkově tak na tři a půl hvězdičky, ale jelikož jsem se bavil víc než dobře, přikláním se k hodnocení směrem nahoru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)
  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)

Reklama

Reklama