Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Módní fotograf Benek právě zakouší silnou osobní i profesní krizi, kterou se rozhodne řešit sebevraždou. Ještě než ji ale stihne uskutečnit, potká excentrickou dívku, která jeho smrtící obsesi chápe a sdílí. Z nezávazného románku se Benek probudí do trpké reality, když zjistí, že Lena má rakovinu a nehodlá ji léčit. Situaci ještě zkomplikuje nenadálé těhotenství, které se oba rodiče rozhodnou navzdory prognózám lékařů udržet. Ačkoli příběh čerpá z autorova vlastního traumatu, není autobiografií, ale spíš univerzálně platnou zprávou o tom, že jediná věc, která pomáhá člověku žít, je láska. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Eryk Lubos, Bartosz Prokopowicz, Tomasz Schuchardt, Jeremi Prokopowicz, Agnieszka Żulewska

Recenze (17)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

zase jinak natočený film s tou samou tématikou.Hudební vsuvky měly prvky muzikálu takže se scénárista vyřádil.Jinak tenhle film byl jiný v tom,že v drtivé většině podobných jsme neviděli až tak  na dřeň ,jak nemoc dokáže rozhodit vztah.Dokáže mě vytočit když se obrovské miliardy vydávají na zbrojení ale na léčbu nejsou.Podle jakého klíče se určuje, kdo by na ni měl nárok.Když čtete příbalové letáky v krabičkách s léky tak je malý krůček k velkému průšvihu.Když teda zjistíte jaký mají léky vedlejší účinky. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Pokud se maji Polaci ubirat urcitym filmovym smerem, tak je to prave tenhle a jediny. Souzneni dokonalych hercu, lahodici hudby i kamery, vytvari ojedinely filmy (ovsem s proflaklou tematikou). Prekvapil me u Polaku sarkasticky humor, tim vic, kdyz si bral na paskal katolickou cirkev, potrat, smrt samotnou. Tim se jenom potvrzuje, ze zakazane ovoce chutna nejlepe. ()

Reklama

Vakosik 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná největší překvapení letošních Varů, na debut těžké téma, které je podané velmi vyzrálým a upřímným způsobem. Snad jen zpěvačku (údajnou hvězdu polské scény), která byla někdy (bez nějakého významu) přímo v záběrech, bych asi oželel. Na festivalu se vyplatilo zůstat na diskuzi s tvůrci. [50. MFFKV] ()

Zodiak455 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi mile překvapil. Pěkná hudba, zajímavé téma a poměrně zajímavé zpracování (zejména zpěváci zasazení přímo do filmu). Co mě však nejvíc zaujalo bylo, jak se s postupující nemocí hlavní hrdinky mění okolí na víc a víc depresivní a temnější. Za mě rozhodně velké překvapení. Poláci mě znova příjemně překvapili. ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Napřed si vás film omotá okolo prstu netradičním zpracováním a skvělými scénami, kdy jsou hlavní protagonisté ve svém vlastním světě. No a pak se přistihnete, jak mačkáte posmrkaný kapesníček. Poláci umí a tímhle filmem si u mě zase šplhli. Benek a Lena vám za tu chvíli přirostou k srdci. Chemie mezi herci 100%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film debutujícího polského režiséra je věnován jeho manželce, která v roce 2012 zemřela na rakovinu. (Zdroj: MFF Karlovy Vary)

Reklama

Reklama