Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
  • USA Ozark
Trailer 1
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (157)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Ten neustálý tlak, lži a podvody a podvůdky... Vždy, když se konečně už něco vyřeší, přijde zase rána a Marty s Wendy musí vymýšlet jak z toho ven. Oba létají z průseru do průseru, nic nemají zadarmo a ještě kvůli nim umírají lidé.  Seriál snad nemá slabší díly a při jeho sledování jsem měl kolikrát tak tísnivej pocit, že jsem si pro odlehčení musel jít dát na zahradu panáka a cígo... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přirovnávání k Breaking Bad mi nepřijde přesné a je spíše zavádějící. Ano, jedná se o příběh běžného člověka ve složité a eskalující situaci, ale tím společné znaky se seriálem o Walteru Whitovi končí a nerad bych tímto označením Ozark shazoval a škatulkoval, neboť si jde vlastní cestou v ideálním tempu, které není ani zběsilé, ani příliš pozvolné, zkrátka zcela akorát. Příběh se rozjede zajímavým způsobem a budete neustále zvědaví, co přinese příště. Tvůrci šikovně kombinují příběhové prvky ze světa podsvětí a rodinné drama a díky střídání a kombinování těchto poloh se nikdy nezačnete nudit, neboť Ozark přesně ví, kdy je nejlepší čas na to přepnout výhybku. Postavy jsou skvěle napsané a zahrané a vy budete díky tomu jejich osudy sledovat velmi zaujatě. Ozark tedy rozhodně není klonem Breaking Bad, ale návykový je stejně! ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Ozark je přesně ten typ seriálu, kdy při každé scéně jen čekáte, až se zase něco pos*re. Těch zvratů a různých vyústěních situací tam je na příběh Martyho Byrdea a jeho family možná až moc. Na druhou stranu díky tomuto faktu děj a akce prakticky nestagnuje, spíše vrcholí každý dílem více a více. Bude vám pár dílů trvat, než se vám postavy dostanou pod kůži, ale až se tak stane, budete hltat tyto rodinné trampoty ve velkém. Musíte si zvyknout na trochu přehnané scény a extrémy, které udiví. Těšit se však můžete na skvělé herecké obsazení a na výkony s tím spojené. Celý příběh si rozhodně nebere servítky a nedá se říct, že by bylo nějaké hluché místo během obou sérií. Dávám 75%. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Ozark je nový seriál od Netflixu a už samotný trailer mě zaujal svou temnou stránkou a hlavně zajímavou rolí pro Jasona Batemana. Toho mám prostě zafixovaného pouze jako komediálního herce a navíc ho úplně nemusím. Líbil se mi pouze v jedné věci, v klipu Mumford & Sons - Hopeless Wanderer. A byl jsem vážně zvědavej, jak mu sedne role finančního poradce, kterej se dostane do pěkně nebezpečnýho průšvihu. A série doručila přesně to, co trailer sliboval. Pořádně temnou atmosféru, která je naplněná napětím. Nejvíc mě zaujala nekompromisnost, kterou seriál používá. A tím nemyslím jednání drogového kartelu, ale třeba i způsob jakým mluví se svou ženou, když si těsně zachrání život. Jason Bateman mě příjemně překvapil a škatulku, kterou jsem pro něj měl, nechává úspěšně za sebou. Celej ten byznys s praním peněz a stahující se smyčkou je zajímavej a má něco do sebe. A i když se tam najde prostor i pro slabší zápletky (děti). I tak rozhodně chci vidět, co se bude dít dál. 2. série Druhá série přináší to, co se dalo očekávat. Větší plány, ale zároveň větší komplikace, větší problémy a snad ještě více vyhrocené situace, to všechno za pomocí pochmurné až depresivní nálady, která se vám prostě jednoduše dostane pod kůži. Pocit beznaděje, že ať děláte cokoliv, tak to stejně nefunguje podle vašich představ, je prostě všudypřítomný a nedá se mu utéct. Tyhle pocity na vás seriál přenáší, i mě samotného to dostalo do takové pochmurné a depresivní nálady. A pokud se seriálu něco takového daří, tak to nezvratně svědčí o jeho kvalitách. Jsem zvědav, kam se bude příběh vyvíjet dál, ještě totiž zbývá vyprat milióny dolarů. Jediná linka, která mě nebavila (Ruth a její otec) se zdá být vyřešená, tak uvidíme. 3. série I třetí řada je stejně strhující jako předchozí dvě, i když je pravda, že se tentokrát trochu odklání od praní peněz a více se soustředí na rodinné problémy a konflikty a i kartel tentokrát vypadá o něco trpělivější. Potěšil mě příchod Toma Pelphreye, který mě bavil jak v Banshee, tak i v Iron Fist a zde odehrál slušnou roli. Ozark řadím mezi ty skvělé seriály, které vás vtáhnou, ale určitě je kvůli té temné náladě nebudete chtít sledovat znovu a znovu. Na tom však nevidím nic špatného a jsem zvědav na to, jak (a jestli) se příběh dál vyvine. 4. série Čtvrtá řada se ukázala být tou poslední a tak bylo třeba začít se zbavovat všech neuzavřených linek. A že jich bylo dost. I tak mi ale přijde, že tahle řada byla o něco slabší než ty předešlé a hlavně od samotného finále jsem čekal mnohem víc. Nekompromisní zvraty se pořád našly, ale čekal jsem o něco brutálnější a uzavřenější konec. Škoda, protože podle mě mohl Ozark odejít na vrcholu a bez ztráty kytičky, ale takhle to má přeci jen malou kaňku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ozark nedosahuje geniality Breaking Bad, resp. Better Call Saul, ale našel svůj styl a místo díky barvitě amorálním a zatraceně zajímavým postavám, které dělají hrozné a ještě horší věci. Máte k nim spíš respekt než že byste si je oblíbili (na rozdíl od výše zmíněných novodobých klasik), ale stejně nemůžete než těšit se, co se s nimi bude dít dál. Není to dokonalé - první série se trochu hledala, čtvrtá měla mít o pár dílů míň, ale jako celek je to silná atmosférická temná pecka. Julii Garner mám odteď taky v hledáčku. Ta holka má talent. ()

Galerie (764)

Zajímavosti (18)

  • Celá oblasť Ozarku má aj prezývku – Redneck Riviera. (Real Tom Hardy)
  • Časť deja seriálu o tom, ako boli predkovia rodiny Snellových vyhnaný a doslova vytopený zo svojich domovov počas stavby priehrady, má korene aj v skutočnosti. Počas výstavby priehrady Bagnell v Ozarku v roku 1929 sa podobná vec udiala obyvateľom malých miest Osage a Camdenton. (Real Tom Hardy)
  • Jason Bateman sa zhostil úlohy Martina 'Martyho' Byrdeho, pretože nechcel ostať zafixovaný na komediálne typy a zahrať si niečo vážneho. (Arsenal83)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama