Reklama

Reklama

Někdo to rád zahalené

  • Francie Cherchez la femme ! (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladý pár Armand a Leila studují politologii. Na konci studia, mají v úmyslu odjet do New Yorku, kde chtějí absolvovat stáž v OSN. Když se Leilin starší bratr Mahmoud vrátí z dlouhého pobytu v Jemenu, který ho radikálně změnil, postaví se proti milostnému vztahu své sestry a rozhodne se, že mladý pár za každou cenu rozdělí. Pokud se chce Armand dostat do Mahmoudovho bytu a znovu se vidět s Leilou, nemá na výběr: musí si obléct nikáb, celotělový závoj! Na druhý den zazvoní u Leiliných dveřích jistá Šeherezáda se zahalenou tváří, která Mahmouda nenechá lhostejným. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (19)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa opäť neserú a nandávajú to všetkým, čo prejdú okolo. Keď sa chce niekto zabiť, tak ho posielajú do Sýrie. Otázka ale nie je, či budeme obdivovať ich odvahu za nekorektnosť, ale či nás ďalší pokus o bláznivú komédiu bude skutočne baviť. No a ono to nejakú dobu skutočne dobre baví, len ku koncu situačný humor striedajú naháňačky po meste, máme tu zase nejaký deadline, ktorý prepokladáme od začiatku a na konci je v tom už taký zmätok, až som mal pocit, že sa improvizovalo. No a či nás zaujme posolstvo o tolerancii všetkých ku všetkým? No pokiaľ vás má o nutnosti tolerancie presviedčať priemerná francúzska komédia, tak to nie je s vami v poriadku. Ale ani s tvorcami, ktorý si takéto méty zrejme dávajú. Pretože rasisti a xenofóbovia zo všetkých táborov na tento film do kina nevyrazia. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem celou půlhodinu. Nadšení a domácí teror mladého džihádisty mě v komedii otravovalo. Ale když se na scéně začali prezentovat rodiče hlavního hrdiny (toho hodného), žijící organizováním různých demonstrací a vyznávající komunismus a jiné prospěšné aktivity, to už bylo příliš a běžel jsem rychle zpět do skomírající ságy Vikingů. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi se toho vážně nebojí. Ulítlá francouzská komedie, která si zakládá na prakticky groteskním nápadu a ten podporuje dialogy, které místy úplně korektní nejsou a záměrně se obouvají do muslimů. Sympatické ale je, že muslimové se obouvají do muslimů a tak může zkusit přijít nějaký sluníčkář a tvrdit, že tohle bylo za hranou. Já se totiž upřímně zasmál a to jsem popravdě vůbec nečekal. ()

lepo 

všechny recenze uživatele

X-tý film na túto tématiku a x-tý krát francúzi oslnili. Bez škrupulí, bez ostychu. Ako sa hovorí "čo dokáže ulica" , v tomto prípade, " čo dokážu francúzi,", čo dokáže reálny pohľad ich očami na bežný život a la France. Jednoducho paráda,neserú sa s tým, ani s cigáňmi, ani s maročanmi ani s black lives mathers, ani s komunistami, šariou, fundamentalistami, feministkami, a ostatnou sebrankou rôzneho druhu, ale filmy,ktoré točia asi tak posledných 15 rokov na túto tématiku a tak uvoľnene a žoviálne s príchuťou humoru...sú neskutočné, všetky kinematografie, môžte závidieť 100* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Politicky mile nekorektní snímek 1)  navazuje, zdá se, na tradice francouzských komedií z minulosti. A docela se mu to daří._____ 2)  49letá scenáristka a režisérka Íránka Sou Abadiová si příliš servítky nebere. Netuším, jak byl film přijat v Íránu (pokud se tam promítal), ale mému vnímání světa tato ironická komedie docela vyhovuje. Nic světoborného to, pravda, není, zápletka je jasná od první minuty, pointa rovněž, chvilkami má film náběh ke křeči, ale celkově je příjemný a koukatelný. A to není dneska málo._____ 3)  K příjemnému pocitu přispěli i pěkní kluci: 27letý Félix Moati (Leilin milenec Armand), 26letý William Lebghil (Leilin bratr Mahmoud, který konvertoval k islámu) a 16letý Carl Malapa (Mahmoudův mladší bratr Sinna). Věk protagonistů uvádím k roku vzniku filmu, tj. 2016. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Venus“ od Shocking Blue. (griph)

Reklama

Reklama