Reklama

Reklama

Frankensteinův hrad

  • USA House of Frankenstein (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu FRANKENSTEIN MEETS THE WOLF MAN (1943), následované filmom HOUSE OF DRACULA (1945). Dr. Niemann so svojím hrbatým sluhom utekajú z väzenia a mieria do zrúcaniny niekdajšieho sídla dr. Frankensteina, aby mohol Niemann pokračovať v jeho výskumoch. Po ceste stretávajú po 1. grófa Draculu, po 2. roztomilé dievča Ilonku, do ktorého sa hrbáč neštastne zamiluje a po 3. rozmrazujú z ľadu Frankensteinove monštrum i Vlkodlaka, do ktorého sa čoby do zakliateho mužného elegána Lawrenca Talbota nešťastne zamiluje Ilonka. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování filmu Frankenstein Meets the Wolf Man(1943) se mi líbilo o něco víc. Samotnej příběh mi přišel zajímavější, zábavnější a hlavně záživnější. Možná je to i účastí více zvučných jmen. Vrací se Lon Chaney Jr. v roli vlkodlaka, přibude Dr. Niemann(Boris Karloff), objeví se zde i Dracula(John Carradine) a menší roličku dostal i George Zucco jako Lampini. Do role Frankensteinova monstra které tu bylo prakticky nepodstatné a bylo tu jen pár okamžiků byl obsazen pro mě neznámý Glenn Strange. Zajímavou a docela důležitou postavičkou byl sluha Dr. Niemanna(B. Karloffa) kterého si zahrál J. Carrol Naish. Hodnotím v rámci téhle série(trilogie) slabšími 4hvězdami. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale já nejvíce miluju od Universaláků, právě tyhle spin-offy. Jsou krátké, dobře provedené a zatraceně zábavné. Ale jediný problém je že už nevím o čem jsou, nýbrž jich je opravdu hodně. Viz. třeba House of frankenstein, house of dracula, frankenstein meets the wolfman. No je toho požehnaně. Ale já se pokaždé bavím, příběh na sebe nějak moc nenavazuje, ale to nevadí. Nevadí ani to že příběh je slabej. Na tyhle blbinky se prostě zatraceně dobře kouká. I když Carradinův Dracula na Lugosiův fakt nemá. jeho uhrančivej podhle je prostě špatnej. Ale jak říkám já se parádně bavím. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. I když bych byl možná raději, aby se universalovské perly (rozuměj monstra) nepotkávaly v jednom filmu, ale každý měl vlastní sérii (jako tomu bylo třeba v 50.-70. letech u Hammeru), toto střetnutí Draculy, Frankensteinova monstra a vlkodlaka nepostrádalo nic, co na těchto filmech miluju: tragický příběh, parádní atmosféru, spoustu mlhy ze suchého ledu, nadhled a prostě šmrnc. A tak to já rád. I proto jsem ochoten odpustit tvůrcům tu lehce dementní epizodu s Draculou či lehce rutinního Karloffa. V tomto filmu platí jednoduché: "Lon Chaney, bejby." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická universalovská monstra poprvé pospolu. Vlkodlak, Dracula, Frankensteinovo monstrum i mumie Kharis. No úplné splnění dětského snu... Až na to, že mumie byla vyškrtnuta ještě před natáčením, Dracula je obsazen tragickým Carradinem a celá jeho anabáze je jednak naprosto zbytečná a hlavně nudná, Frankensteinovo monstrum má svých pár vteřin (téměř doslova) slávy až zcela na konci a vlkodlak v Chaneyho podání je sice výtečný, ale trpí tím, že je odsunut na vedlejší kolej. Takže místo o "oslavu" monster tu jde především o další pachtění šíleného vědce. Tentokrát v poněkud rutinérském podání Borise Karloffa. Celý film si tak pro sebe bez větších probémů krade J. Carrol Naish v roli Karloffova poskoka. Frankensteinův hrad je veskrze průměrný snímek, z jehož potenciálu nebylo využito naprosto nic. Přesto jde o dobrý film. Ale jen dobrý a již nic víc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze divaci museli mat v tych rokoch zo sledovania filmov z tohto prepojeneho monster univerza podobne pocity ako my pri marvelovkach. Je to zabavne, s cool postavami ale takisto pribehovo strasne repetetivne. Kolkokrat sa este budu hladat frankensteinove zapisky a kolkokrat este bude jeho monstrum prenasledovat rozzureny dav s faklami? Drive tomuto filmu nakoniec dodava tragicky milostny trojuholnik hrbac/ciganka/vlkodlak. 7/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet snímku byl 354 tisíc dolarů a točilo se třicet dní. Boris Karloff za svou roli obdržel 20 000 dolarů, Lon Chaney 10 000, John Carradine 7 000 a Glenn Strange 500 dolarů. (liquido26)
  • Název "House of Frankenstein" odkazuje k domu, který vlastnil druhý syn Henryho Frankensteina, Ludwig, který se objevil ve snímku Frankensteinův duch. Na konci Frankensteinova ducha dům vyhořel, v následujícím snímku Frankenstein a Vlkodlak byl zničen povodní. Zde však stojí opět nevysvětleně nedotčený. (liquido26)
  • Karloff byl Strangeovi při natáčení velmi nápomocen a dával mu užitečné rady jak by měl jednotlivé situace v roli monstra zahrát. (DaViD´82)

Reklama

Reklama