Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Dnes je 16.03.2010, svátek má Elena a Herbert

všechny plakáty (2)

Šok

Shock
Beyond the Door II / Schock (Transfert-Suspence-Hypnos)

Horor

ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:23.09.2009FILMag

Obsah:

Poslední horor slavného Maria Bavy. - Pomsta přichází ze záhrobí! Sebevražda manžela byla pro krásnou Doru Baldini ranou, ze které se jen těžko vzpamatovávala. A nejinak na tom byl i jejich malý synek. Ale jak se říká, čas je nejlepší lékař. Se svou novou láskou, pilotem Brunem, se stěhují zpět do starobylého rodinného sídla. Počáteční idyla je však brzy narušena podivnými úkazy, kterými je pronásledována jak Dora, tak její syn Marco. Je to právě jeho zvláštní chování, které v matce vzbuzuje hrůzu. Jako by to dítě s tváří andílka už ani nebylo jejím potomkem...   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele obitus ****

Poslední Bavův film je příběhem matky a jejího syna, kteří se po smrti otce vrací (i s novým otčímem) na rodinné sídlo. Tady začíná maminka halucinovat, a ani kluk, jehož vizáž si permanentně říká o přesdržku, na tom není dvakrát dobře. Příběh je komorní, ale naštěstí je jeho tahounem Daria Nicolodi, která bývá zárukou kvality a ani v případě Šoku tomu není jinak. Bava (a možná ještě více jeho syn, který určitě s režií pomáhal) budují zvláštní, hypnotickou atmosféru a tak vůbec nevadí absence krve ši nahotinek. Kvalitní film.

profil / všechny komentáře uživatele Ingrid ****

No asi takhle, kdybych byla zrovna uprostřed nějakého horror maratónu, tak by mě Šok zrovna nějak neoslnil a asi spíše nudil, ale jelikož už cca týden nic nebylo:), tak jsem se docela zakoukala i několikrát slušně vyděsila a vůbec mě Bava dokázal na tu hodinu a půl usadit takřka bez pohnutí. Nevím, kde teda vzal toho haranta, obdobný případ jako u Noci hrůzy, taky takový vyspělý a vulgárně vzhlížející typ, brrrr. Zato na Dariu Nicolodi byla radost se dívat, působí skoro až jako takové médium. A bílá mrtvolná ručka klidně mohla být častěji:)

všechny komentáře uživatele 666teen ****

Proti dětem celkem nic nemám, ale ten smrad s poškozeným chrupem je fakt k zulíbání. Solidní duchařina.

profil / všechny komentáře uživatele Vishnar ****

Docela schizoidní film. Dobře sem se pobavil. Kluk posednutej manželem...dobrý. Jediný, co mě fakt dorazilo - na začátku, se klučina ocitá venku před domem, ze kterého se ozývá volání matky: Mario. V tu chvíli se kluk otočí do kamery a řekne, že MArio, to je jeho jméno. Naprosto dokonalý představení. Jo a hlavně nesmím zapomenout na Nicolodi, že?

profil / všechny komentáře uživatele cariada ****

První polovina či spíš třetina filmu je docela nezáživná. Jsme svědky toho jak se máma se synem a přítelem stěhuje do bývalého domu, kde kdysi bydlela. Psotupně se začne měnit malý Marco a má divné otázky na mámu. Postupně Marca něco ovládá ,ale zároveň i jeho matku. Ta je z toho na zhroucení. Přítel se snaží vše logicky vysvětlit, ale ona to nechce chápat, nebot se opravdu něco děje. Film je velice komorní postaven jen na třech postavách. Postupně atmosféra houstne a máma má stále děsivější vize, které jsou téměř skutečné.... Vše má docela zajímavou pointu, solidní psychárna.

profil / všechny komentáře uživatele BoredSeal ****

Příjemné překvápko. Ze začátku se to nezdá, ale film se rozvine do zábavné atmosférické jízdy se šťavnatým rozuzlením. A musím zdůraznit výbornou hudbu. Tohle je prostě typická italská úchylárna na úrovni. Daria Nicolodi navíc hraje roli šitou pro ní.

profil / všechny komentáře uživatele Gorehound *****

Divácky pomerne náročný, posledný film Maria Bavu. Príbeh začína vcelku nenápadne, len postupne sa začína diať čosi zvláštne, čosi, čo prerastie až do vcelku krvavého, nepredvídateľného finále. Nie je to film pre každého, soundtrack je miestami až kakofonický a Bava to divákovy nijak neuľahčuje, veľký dôraz je kladený na symboliku a nikdy nie je jasné, čo sú predstavy a čo skutočnosť. Technické spracovanie je samozrejme na úrovni, pri takomto psychologicky ladenom horrore by to samozrejme inak ani nešlo, a popri všadeprítomnej psychedelike je príbeh skvelý a dáva zmysel, aj keď sa dá vysvetliť viacerími spôsobmi. Daria Nicolodi tu podala jeden z najlepších hereckých výkonov svojej kariéry. Dospelá, nezabudnuteľná klasika.

profil / všechny komentáře uživatele Joski ***

Slušne vystupňovaný a traumaticky pôsobiaci B typicky Bava-horor. Autor sa za posledný film svojej kariéry nemusí vôbec hanbiť. Aj vizuálne sa dá celkom pobaviť. Hororfandov poteší, ale nečakajte veľa krvi!

Hodnocení uživatelů:
obitus ****