Reklama

Reklama

Rafale: Přísně tajný letoun

(TV film)
  • Francie Rafale : Avion secret défense (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Josselin Mahot

Obsahy(1)

Stíhací letoun Rafale patří ke špičce francouzské letky. Může nést ty nejsofistikovanější zbraně, cíl zasáhne s úžasnou přesností a jeho bojové schopnosti jsou mimořádné... Supermoderní francouzský stíhací letoun Rafale má za sebou 30 let vývoje, na které bylo vynaloženo 43 miliard euro. Zvládá plnit několik misí najednou, přistát na letadlové lodi, nebo dokonce zachytit nepřátele bez použití radaru. Proto není žádným překvapením, že 228 letadel Rafale nasazených ve službě je pýchou francouzského letectva. Setkejte se s inženýry, kteří vyvinuli tento přísně tajný letoun, a piloty, kteří v něm denně lítají a plní vojenské úkoly. Zjistíte, proč je Rafale v současnosti nejlepší stíhačkou na světě. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Doporučuji každému vidět Rafala naživo na leteckém dni. Na oko jeden z nejobratnějších současných letounů. Tento dokument bych ale doporučil jenom těm, co neví o bojových letadlech vůbec nic. V podstatě jde o propagační video francouzské armády a výrobce, kde jsou podávány za unikátní i běžné vlastnosti současných stíhaček. Srovnání s konkurencí minimální. Kohokoliv jen lehounce znalého letadel bude tento dokument nudit. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak víš jak, já jsem rád, že i v Evropě se vytváří něco špičkového. Unikum je v tom, že na rozdíl od amerických strojů jde tento cestou naprosté univerzálnosti. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama