Reklama

Reklama

Philip K. Dick's Electric Dreams

(seriál)
  • USA Electric Dreams (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2017–2018), 8 h 40 min (Minutáž: 52 min)

Předloha:

Philip K. Dick (povídka)

Hrají:

Terrence Howard, Anna Paquin, Guy Burnet, Jacob Vargas, Sarah Baker, Anthony Boyle, Tom Brooke, Shannon Brown, Steve Buscemi, Georgina Campbell (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

maddy 

všechny recenze uživatele

Lacnejší, menej nápaditý, menej zaujímavý a vo výsledku aj menej kvalitný, resp. kvalitne veľmi nevyvážený pokus o ďalší Black Mirror. Škoda, z pera Philipa K. Dicka vzišli zaujímavé poviedky (aj keď v dnešnej dobe sa na niektorých už podpísal zub času, niektoré sú však stále vysoko aktuálne a znepokojivé), no zaslúžili si prepracovanejší prístup ako po scenáristickej stránke, tak po stránke réžie kde boli väčšinou zverené do rúk druhotriednym televíznym režisérom. Výsledkom tak štyri dobré poviedky z desiatich, ten zvyšok je fakt ťažko priemerná až občas silno podpiermerná vata. / Episode 1: The Hood Maker (4/10) / Episode 2: Impossible Planet (7/10) / Episode 3: The Commuter (5/10) / Episode 4: Crazy Diamond (3/10) / Episode 5: Real Life (7/10) / Episode 6: Human Is (6/10) / Episode 7: Kill All Others (6/10) / Episode 8: Autofac (5/10) / Episode 9: Safe & Sound (8/10) / Episode 10: Father Thing (9/10) ()

burg 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Dickovy povídky - jejich komornost především. A to je přesně věc, která se mi nelíbí na tomhle seroši. Všechno uděláme velký a hlučný. A to ani nemluvě o tom, že si od autora tvůrci opět vzali jen základní myšlenku a zbytek totálně přeorali k obrazu svému (pardon: k obrazu těch troubů, který neumí číst nic jinýho, než žvejky na facebooku). Můžu říct, že po přečtených pěti svazcích Dickovo povídkových knih jsem horko-těžko poznal dvě, možná tři povídky (Impossible Planet, The Commuter a Human Is). Během každého dílu jsem si říkal: "A tohle jsem taky četl? A proč se to, kuafix, jmenuje úplně jinak, než původní povídka??" Navíc nutit se ke koukání každého dalšího dílu - to není moc velkou vizitkou, že? Naštěstí od druhé půlky se celkový dojem značně zlepšil, což nemůžu říct o prvních pěti dílech, které jsou z mého pohledu naprosté propadáky. Obzvlášť díl Crazy Diamond, což doteď netuším, jak bylo napsáno jako původní dílo... Zkrátka a dobře: škoda promarněné šance. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako majitel veškeré tvorby velkého a dodnes nepřekonatelného PKD, mohu bilancovat, když jsem se k tomu konečně! dokopal. Celkově jde určitě o kvalitní a dobře obsazenou tv antologii. Kde, 1 adaptace je mimo mísu- Crazy Diamond. 1 má jako jediná (!) zachovanou původní pointu z povídky- Human Is, která ukazuje, že právě na pointách P.K.Dick v drtivé většině stavěl. Chválím nevtíravou, minimalistickou a přesto výraznou hudbu, včetně úvodní znělky, která se mi sice jeví, jako mírně přeplácaná, ale ve spojení s vynikající hudbou, která mi připomíná Odyseu 5, je v konečném výsledku parádní. 1 má (opět jako jediná), zachovanou a perfektně (!) plíživě provedenou totálně paranoidní atmosféru- Kill All Others, která jest obsažena ve většině Dickových povídkach. Zejména z 50.let, ze kterých jsou totiž pro zajímavost, všechny předlohy této antologie. Přesněji jde o povídky z let 1953-1955. Nesmím ale zapomenout na jedno velmi důl.opozornění, pro případné zájemce (kteří nečtou jen comicsy, jsou zde tací? Nehlaste se všichni), že řečeno naplno...pokud si budete chtít přečíst všechny zde adaptované (v některých př.spíše zdeformované) povídky, což je dnes už v klidu možné, neb jsou všechny v jazyce českém...varuji vás, protože po přečtení rozpoznáte (jako já), tak pol.episod a čeká vás trochu šok, protože až na tu 1 adaptovanou vyjímku, mají všechny předlohy zcela jiný závěr. Až to někteří z vás, budou mít za sebou, veřte mi...budete děkovat, že jste si můj komentář přečetli a celý.:) Některé se totiž jmenují stejně a některé (což nechápu proč) se jmenují jinak, takže vždy na konci jsem si připadal jako v Riskuj apod., kdy hádám správný název povídky a zda ji vůbec poznám (což se stalo v 50% dílů). Pokud by to nebylo tak dobře udělané, asi bych byl hodně vytočený. Na závěr jedna technická výtka autorům. Když někdo neadaptuje ve většině případů (jako zde) samotné povídky, ale pouze se jimi inspiruje, tak by to taky měl mít na konci uvedeno. Jako v Total Recall (1990). Předejde se tím pak zbytečným zklamáním z řad potencionálních nových Dick fans. P.s. ost 86%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt balzám na duši každého fanouška pravověrné sci-fi. Desítka diametrálně odlišných povídek, které fungují jako pocta klasické sci-fi se vším, co k tomu patří. Zatímco současná science fiction je v jistém smyslu tak trochu sterilní, tyto povídky, ač z Dickových předloh zadaptované velmi volně, ctí zdrojový materiál a jsou hravé, plné retro atmosféry, abstrakce a imaginace. Seriál v mnohém připomíná rozmanité sci-fi antologie z devadesátek, ať už jistými brakovými aspekty či velice pestrými scenáristickými, ale i přepálenými vizuálními nápady. Electric Dreams ale mají výhodu i v moderním přístupu k seriálové filmařině. Kromě kvalitních efektů je každá z epizod rozvážně nasnímaná a zrežírovaná a vypadá skutečně filmově. Příjemným překvapením je i nadupané herecké obsazení, kde se střídá jedna známá tvář za druhou. Na tenhle typ seriálu bych klidně vydržel koukat 10 sérií, obzvlášť pokud by si udržel takto vyváženou kvalitu a pestrost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál akoby padol z neba pre priaznivcov Dickových poviedok (vrátane mňa) a priaznivcov Black Mirror (vrátane mňa). Čiže osobne ma jeho vznik veľmi potešil a iba máloktorá adaptácia poviedky klesla u mňa pod nadpriemer. Za to najlepšie v tejto desiatke považujem Human Is, Autofac a Real Life. Za relatívne najslabší dielik celku zase Father Thing. Zvyšok sú čisté, i keď subjektívne, "štvorhviezdičky". Uvidíme, či sa dočkáme ďalšej série, my fanúšikovia PKD by sme ju s radosťou uvítali a aj si ju stopercentne zaslúžime, materiálu na spracovanie je habadej. ()

Galerie (143)

Reklama

Reklama