Reklama

Reklama

Helena Vondráčková: Já půjdu dál

(koncert)

Obsahy(1)

Helena Vondráčková slaví sedmdesátiny jak jinak než na koncertním pódiu. A že se rozhodně nechystá ze světla reflektorů pryč, nachystala pro své fanoušky hudební hostinu nejen z klasických hitů, ale i ze svých nejnovějších pecek. Popřát vše nejlepší a zazpívat si s legendou české populární hudby přijde herečka Jitka Asterová, zpěvačky Jitka Zelenková, Leona Machálková a Radka Fišarová, do stepařských střevíců obuje Helenu Tomáš Slavíček a se slavným duetem z neméně slavné pohádky pomůže nadějný herec a zpěvák Jan Cina. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Disk 

všechny recenze uživatele

U většiny písní bylo znát, jak Helena Vondráčková nestíhá. Jasně, je taky jen člověk a na únavu má právo, ale u podobných koncertů přeci jenom čekáte dokonalé výkony. A bohužel mě zklamala doprovodná kapela a některé aranže. Divácký dojem aspoň z mé strany je silně rozpačitý. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Moc mě to mrzí, protože to měl být koncert, kterým si božská Helena měla oslavit své sedmdesátiny. Kdyby řekla, tak je mi, kolik mi je, bylo to krásný, ale je čas se rozloučit, hodnotila bych jinak. Bohužel, Helena má další plány. A už jí to nezpívá. Když ten, kdo zůstat má, ráčil odejít... Bohužel, ten, kdo už měl odejít, zůstává... Jinak ovšem přeji paní Heleně k jejímu jubileu jen to nejlepší. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Překvapil mě výběr písní, zaznělo pro mě spoustu neznámých písní (novější?) a hlavně hodně pomalých, trochu jsem čekal staré taneční pecky, ale těch jsem se moc nedočkal. Mluvený projev je takový, jaký ho u Heleny známe - nemastný, neslaný, bez výrazného projevu. Hostů není kotel, trochu toho kecání mohlo být míň. Koncert totiž tím ztrácí šťávu. Celkově jsem tam postrádal tempo. Na druhou stranu nelze kritizoval 70ti letou babičku Vondráčkovou za to, že už nestíhá tak jak stíhala dřív. Třeba písnička se stepem byla výborná a kdybych dokázal takto tančit v sedmdesáti, tak bych byl dobrý. Takže ano, občas to chtělo možná jiný výběr písní, ale celkově za mně klobouk dolů na takhle čipernou důchodkyní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Helence zcela jistě nechybí elán, ale už jí trochu chybí soudnost. Na jednu stranu obdiv, že si to tam babča střihla s dalšími babčami na pódiu, na stranu druhou trochu nechápu má-li to ještě zapotřebí. Ačkoliv zpěv nebyl nic moc, hlasově už byla Helenka za svým zenitem, horší byl afektovaný projev hovorový. Tam jsem místy její hlas dokonce nepoznával. Aby bylo jasno, já ji měl moc rád, vlastním řadu LP z dob, kdy ještě nebyla vypreparovaná od plastických chirgů a kosmetických salónů. Vzpomínám na Golden Kids a lecos bylo skvělé i pak, když nás Husák začal normalizovat. Nezapomenutelné je pro mne i album Helena Film melodies, kdy řadu z filmů jejichž skladby jsem měl naposlouchány jsem viděl až po revoluci a kdy se mi dokonce originály písní leckdy nelíbily, protože jsem je znal v pozměněném aranžmá a zpívané Helenkou. A lépe :-). Vybavuje se mi Broadway album, kdy jsem si Helenu Vondráčkou definitivně spjal s Barbrou Streisand, protože ona pro mně prostě taková byla. Věřil jsem, že v těchto navýsost důstojných vodách stejně jako Barbra už zůstane. Jenže pak se nám Šíleně smutná princezna vdala a nejspíše díky manželovi se začala soudit se svým okolím, čímž otrávila nejen hudebníky samotné, ale i mne. Na paní Martu mi prostě nikdo sahat nebude, protože ona je opravdu ikona k níž mám neskutečnou úctu. A navíc nic neprovedla. Ani komunistům ani Vondráčkovic. Odhaduji, že naštvaní hudebníci se projevili i v opravdu mizivém počtu Heleniných hostů na koncertu. A ti co přišli byli druhá a třetí liga. Pak už jsem Helču ani moc nesledoval a písně jako Dlouhá noc mně nechávaly chladným. Včera tedy babči opřely košťata za pódiem a vrhly se na zpěv. Zpěv který nebyl nic moc, stejně jako celý ten pořad jehož jsem polovinu viděl zčásti ze zvědavosti a zčásti ze sentimentu k minulosti. Jsem rád, že se koncert líbil alespoň tomu křepčícímu padesátníkovi v první řadě. Jednu chvíli jsem měl pocit, že začne dokonce (podobně jako dívky při nástupu The Beatles na pódium) ječet a pak v rauši omdlí... Helena je nesmrtelná teta o tom žádná. Zanechala otisk a to výrazný, je škoda jen toho pokaženého konce, protože ten by měl být uzavřením celoživotní snahy a důstojný. U tohohle jsem z toho moc takový pocit neměl...Vondráčková navíc nadšeně sdělila, že se hodlá v budoucnu nechat vláčet českými muzikály, což je hrůzná česká disciplína sama o sobě a já bych zakázal tyhle zvěrstva muzikály nazývat. A tak ji možná uvidíme v muzikálu Káťa a Škubánek, Třicet případů majora Zemana, Rákosníček, Sandokan či Inženýrská odysea... Že je neznáte? Tak to je v pořádku, oni ještě nevznikly, Michal David je teprve zhudebňuje ! Vtipná tečka na závěr ,,koncertu'' . - Syn příchozí k TV se mně ptal kdo to je, a když jsem mu řekl, že ta Šíleně smutná princezna z pohádky - vykulil oči na tu babču na pódiu a zeptal se, - to je jako originál? - Ano, po 50 letech odvětil jsem. Bohužel... Takže dvě svíčky na dort. Víc ne. * * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi klasické hity Helenky Vondráčkové, tak si na své přijdete. Ale také následují rozpačité výkony Jitky Asterové nebo Leony Machálkové, kterou už podruhé vidím, že svou píseň tak tak zvládá. A to nemluvím o tom, že je pořad protkán velkou spoustou neznámých písní, které mě vůbec nebraly. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama