Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepším kamarádkám Nini a Jameelah je 14 let. Léto právě začalo a Berlín je jejich hřiště. S ulepenými rty a těžkými víčky z pití Tygřího mléka – kombinace mléka, brandy a maracuji, vesele koketují a využívají k tomu svůj nevinný půvab. A toto léto se přihodí to, na co obě dívky čekají - na sex a opravdovou lásku s Nicem a Lukasem. Ale dospívání přináší i bolest - dívky se stanou svědkyněmi vraždy, zažijí zklamání a navíc hrozí, že bude Jameelah deportována zpátky do Iráku. Něžný a zábavný, tragický a šokující, tento strhující příběh pojednává o konci dětství. Protože i to jednou skončí, ať už člověk chce, nebo ne. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě se to hrozně líbilo, film působil opravdově, samozřejmě až na ten povinně emotivný konec. Ale jinak dospívání v současném Německu přes který mám náhled na současný stav v Německu. Skvělý a Německu tleskám kam to dotáhlo, káže nám o otevřnosti a toleranci a přitom při vstupu naši země do EU nám zákazali na několik let u nich pracovat a za pár let, škemraj nejen o to aby jsme tam makali, ale dokonce už aby jsme vstupili do jejich armády, protože ta užasná a geniální politika Německa je tak skvělá, že se tam už mladí lidí ani nedokáží indetifikovat se svou zemí a co je legrační, že tam zaplní náměstí na svou podporu prezident země, která je k Německu minimálně ve slovním letorice velmi nepřátelská. Sledovat Německo je naprosto fascinující záležitost, protože sledujeme rozpad základu státu de facto v přímým přenosu. To jsem trošku odbočil od filmu, ale film ve mě takový pocit silně vyvolal i když určitě měl vyvolat uplně jiný viz konec. Nicméně jedno se Německu pořád upřít nedá, má skvělý talentovaný filmaře a viděl jsem dvě mladý, velmi mladý talentovaný herečky. ()

M4RT1NEK 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Dle popisu filmu jsem nevěděl, co čekat, až mě to příjemně překvapilo. Aktuální situace mladých v Německu, asi až dost reálně vyobrazena. Konec trošku emotivně přiostřený. Herečky skvělý výkon, snad bude šance je ještě vidět! ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

To teda bola "berlínska pouličná idylka". Ani by ma neprekvapilo, keby tam pristáli mimozemšťania. Mládež na šikmej ploche a jej problémy. Ďalší nemecký film, na ktorý som zvedavo čakal a keď ho vidím, nevychádzam z úžasu. Tentokrát v negatívnom zmysle. Flora Li hrávala ako dieťa v idylických, rodinných filmoch, kde vždy svietilo slnko a všetci sa mali radi, aj keď padali traktory. Tu si s nadšením zahrala tápajúcu rebelku. Kto vie, možno sa vyprofiluje na charakterovú záporáčku. Hotový Axolotl overkill 2. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad je to možno dejovo dosť plytké, keďže ide o typický "summer film" o letných láskach, radostiach a strastiach dospievajúcej mládeže. Avšak tá esencia prisťahovalectva a hrozby deportácie tu hrá celkom zaujímavú rolu, ktorá to dokázala celkom oživiť. Občas to pôsobilo úsmevne, inokedy som len neveriacky krútil hlavou, že čo sa to v tomto filme deje. Výsledok je napokon priemerný, ale pozeralo sa na to celkom dobre. Aj preto, že to nebolo napokon všetko až tak idealistické, ako pri mnohých obdobných filmoch. 3* ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama