Reklama

Reklama

Úžasná zemská přitažlivost

(TV film)
  • Velká Británie Gravity and Me: The Force That Shapes Our Lives (více)
Velká Británie, 2017, 2x45 min

Hrají:

Jim Al-Khalili (moderátor), Kip Thorne, Chris Hadfield

Obsahy(1)

Průvodcem diváků tohoto dokumentárního miniseriálu o gravitaci bude skvělý fyzik profesor Jim Al-Khalili. Navštívíme s ním americkou laboratoř LIGO, kde byly objeveny gravitační vlny, a občerstvíme si znalosti o kosmu, o zdrojích gravitace a o černých dírách, které nám možná zůstaly v hlavě ještě ze školy. (TV Spektrum)

Recenze (3)

subic 

všechny recenze uživatele

To je taková fyzika v praxi, bude se měřit, budou se dělat pokusy. Chcete vědět, jak se přišlo na to, že hodnota gravitačního zrychlení (g) je 9,81xxxxx ? A navíc gravitace má vliv na to, jak plyne čas. A tempo plynutí času produkuje gravitaci. Jablko padá, protože hledá místo, kde čas běží nejpomaleji. Dokument je celkově zajímavý, i když chvílemi tak trochu nudí, když tam mládežníci žvaní, jak je príma datlovat data do aplikace atd. 70% ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamaní - považuji to za nejslabší Al-Khaliliho dokument. Místo vědeckých zajímavostí zde často musíme sledovat akce typu "skupina dobrovolníků hledá v Anglii místo s nejmenší gravitací", které jsou jednak nudné, jednak zdlouhavé. Celkově to má spíš úroveň pro ZŠ a připomíná vzdělávací pořady z produkce ČT. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama