Reklama

Reklama

Můj přítel Monk - Série 8 (2009) (série)


Pan Monk a konec 2/2 (S08E16)

(epizoda)
  • USA Mr. Monk and the End - Part II (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Monk, který pomalu umírá na otravu jedem, protože doktoři neznají jeho složení, otevře dárek od své ženy Trudy, který od její smrti na Vánoce před 12 lety uchovával jako relikvii. Je to videokazeta a Trudy na ní vysvětluje, že měla milostný poměr s Ethanem Rickoverem, svým profesorem na univerzitě, když studovala práva. Otěhotněla, ale dítě při porodu zemřelo. Pak ale zmizela porodní asistentka Wendy, která ji rodila. Trudy se bála o svůj život, a proto natočila tento vzkaz, aby Monk znal pravdu pro případ, že by se jí něco stalo. Ethan Rickover je nyní soudcem a uchází se o místo u kalifornského Nejvyššího soudu. Před dvanácti lety zabil Wendy i Trudy, aby nevyšel najevo jeho mimomanželský vztah. Celou dobu se nic nedělo, ale pak začali na klinice dělat revizi starých záznamů. Rickover najal Kazarinského, aby zabil ředitele kliniky a záznamy zničil, měl také otrávit Monka. Rickover všechno popírá, ale Monk je rozhodnut najít důkazy ještě dřív, než zemře. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám sice přednost běžným epizodám, ale tento dvojdíl jsem si prostě nemohl nechat ujít. Jedná se bezpochyby o ůctyhodné zakončení celého seriálu. Mírně dojemná část, ve které se konečně vyřeší to, kolem čeho se nepřímo točí každá samostatná epizoda. Na závěr se ještě nastíní, jakým směrem se zhruba budou ubírat životy všech hlavních postav a finito. PS: První polovina (1/2) však byla dramatičtější a tím pádem i o dost lepší. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojný konec celého seriálu, ale předchozí díl byl lepší. Zápletka s otrávením Monka je po dramatizaci z předchozího dílu velmi rychle vyřešena, což může vyvolat pocit zklamání. Kriminální zápletka ohledně smrti Trudy je nakonec až překvapivě jednoduchá a je zde pár mezer (proč vůbec zabíjel Trudy, která o dítěti ani nevěděla?), ta zde ale není hlavní. Jde o uzavření jedné etapy v Monkově životě, dosažení cíle, o který usiloval celá léta a nalezení dalšího smyslu života. Což je zde realizováno a Monk, byť si stále zachovává některé své výstřednosti, se pomalu začleňuje do společenství lidí a začíná vést relativně spokojený život. I Randyho příběh se zde uzavře, kapitán a Natalie jsou v tohle směru trochu upozaděni, i když kapitánovo manželství a nový vztah se asi taky dá počítat (I když hlavně kapitánovo manželství mi přišlo dějově nucené). Jako epizoda zaměřená na charaktery nezklame a závěrečná montáž povedených scén z předchozích dílů + stručný nástin toho, jak se jejich životy vyvíjí teď, zahřeje u srdíčka. ()

Reklama

Katka189 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec. Tenhle seriál mám ráda. Je skvělý, že se Monk konečně dozvěděl pravdu. I když mohlo, mít zabití horší důvod. Ale následné setkání s Molly a sestřih záběrů, člověka dojme. Krásně, ten seriál ukončili a důstojně. Všechny linky, se nám vlastně ukončil. Randy konečně našel tu pravou lásku, Leland pochopil Monka s jeho láskou Trudy. No a Monk, je znovu konečně šťastný.   Určitě mi tenhle seriál bude chybět. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama