Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (151)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Stejně jako někteří ostatní komentujici oceňuji originální nápad ztvárnit v komedii  přípravu svatby nikoliv z pohledu svatebčanů, ale z pohledu organizující  agentury. Toto podání svatby se od řady romantických komedií se určitě liší. Populární dvojka autorů se ale  určitě měla držet hesla velmistra Francise Vebera, že komedie nemá být déle než 90 minut. Komedie zmatku a skluzu mi i tak přišla namísto skutečně vtipných průsvihu místy zaplněna větším počtem nezáživného zmatkovaní a při dvouhodinové délce to už bylo ke konci teprve trochu úmorné a místy byl můj smích stejně častý jako vlasy na hlavě neokoukaného hlavního představitele. Ale několik těch vedlejších figurek se v tomhle přeplněném kolotoči přece jen blýsklo. Pobavil mě starosvětský fotograf se svým zajímavým kudrnatým učencem, sebestředný zpěvák....a ze všeho nejvíce určitě trapák manžel snob  jehož naplánovaný neplánový projev a letecké číslo  si budu v souvislosti s Dokud nás svatba nerozdělí rozhodně nejvíce pamatovat a taky mě asi nejvíce pobavilo. Ale ostatně, těšil jsem se na každý jeho výstup. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Současná francouzská tvorba je k mému údivu mimořádně vydařená a má dosud zakořeněná alergie na žabožrotskou kinematografii začíná pozvolna mizet v oparu minulosti. Velký podíl na tom mají právě komedie typu Dokud nás svatba nerozdělí, na které se člověk vypraví spíše z nouze, neočekává od nich nic a nakonec dostane úplně vše. Už dlouho jsem se u filmu tak nenasmál. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdo mě trochu zná, ví, že k francouzské kinematografii příliš kladný vztah nemám. Až na výjimky jsem se převážně dočkal depresivního dramatu nebo komedie, plné zběsilého humoru, který jakoby vycházel z němých grotesek. Od tohoto filmu jsem očekával afektovaný humor a slzopudnou romantiku, ale název mě zmátl jen na chvilku. Prvním příjemným zjištěním bylo pro mě to, že hlavní hrdina už nějakou chvíli neměl dvacet, tím druhým bylo to, že šlo o dlouhou řadu katastrof, při nichž Max ve většině případů dokázal zachovat chladnou hlavu, takže nedocházelo k žádným "funésovinám" a já jsem si mohl film s úsměvem užít. Zjistil jsem, jaké zaměstnání bych určitě nikdy nechtěl vykonávat a musím ocenit skvělou postavu fotografa, ten byl dokonalý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠNÍ VEČER JE PLNÝ ZMATKŮ…“ /// Svatba. Ten den, kdy dva lidé… a spousta dalších ji organizuje. Zámeckej hotel je plnej personálu. To máte: kuchaři, číšníci, muzikanti… a když se něco posere… V hlavní roli potíže s personálem (prostě lidi) a pak ten debil co se žení… (prostě lidi). Tak trochu to vtipný je… protože to vypráví tak nějak zvesela o stresujících záležitostech. Není to ztřeštěný, není to… prostě je to možná i víc vážný…. Už jste měli svatbu? No tak vy víte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Do dneška nechápu, proč jsem na svatbě dostal k zákusku litr perlivý vody. 2.) Chystám svatbu. VELKOU SVATBU! 3.) Thx za titule “ejnuletaB“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to až kouzelné, kolik štěstí kolem Vás koluje." Svatby nesnáším, snažím se jim vyhýbat velkým obloukem, opravdovejch kamarádů mám míň než prstů na pravý noze a tak je mi poněkud záhadou, proč jsem se tolika svateb zúčastnil. Všechny byly úžasný a jedinečný, ale já jsem abstinent, takže si poměrně dobře pamatuju, že to bylo jinak. No nic. Na tuhle svatbu jsem vešel pouze z toho důvodu, že se tu slibovalo slušný využití Murphyho zákonů a ty já rád. Jenže ona to byla spíš vznešená otrava, kterou mi zpříjemnil jen kvalitně zamířenej ohňostroj a bezvadně letící ženich. Jinak trapas, nuda, vztahový trauma, trapas, nuda a hodní migranti. Prostě taková obyčejná svatba na zámku ze 17. století. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)
  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama